0 DestinasjonerI , , ,

Magiske vinterdager i fantastisk natur på Beitostølen

Magiske vinterdager på Beitostølen - med Bitihorn i bakgrunnen i fantastisk lys

At det ble magiske vinterdager på Beitostølen denne gangen var at det var noe helt spesielt med lyset denne romjulstiden og nyttårshelgen. Slike dager oppstår gjennom hele vinteren, det har vi opplevd før.

Solen som bryter gjennom gjør det magisk på Beitostølen

Det som gjorde at det til en helt spesiell opplevelse denne gangen var at vi ønsket oss bort fra en særdeles mørk og regnfull desember i Fredrikstad.

Magiske vinterdager på Beitostølen - flotte kontraster i fargene

Det er noe helt eget når du blir møtt med gode opplevelser som servert deg på et fat: Trær som bøyer seg i ren snøglede, kuldegrader (akkurat passe kaldt), sol og/eller gråvær og godt skiføre i en fantastisk natur og et løypenett som alltid finnes godt preparert rundt Beitostølen.

Oppdag den magiske vinternaturen på Beitostølen

Magiske vinterdager på Beitostølen - lys og skygge i naturen

Noe annet som jeg aldri blir mett av, er å se seg rundt når du er på skitur. Oppdage lyset som endrer seg nesten for hvert skitak du tar.

Se de snøtunge trærne, lyset som skinner på enkelte fjell mens andre kommer i skyggen på det aktuelle tidspunktet.

Det er mektige inntrykk.

Magiske vinterdager på Beitostølen - legg merke til snøen

Kjenne etter glien på skiene som desverre var bakglatt for meg denne gangen. Det gjør ikke allverdens fordi turtallet ikke er spesielt høyt kan du si, knis. Du kan se mitt tips rundt det med felleski lenger nede i artikkelen.

Jeg er og forblir nok en turgåer av rang. Jeg bruker ikke disse fantastiske turene til trening. Det er mosjon og det å nyte naturen som gjelder for denne fruen.

Her kan du se noen viktige goder som jeg liker så godt ved Beitostølen vinterstid

Det er stedet hvor jeg opplever å kunne senke skuldrene, gå på ski i nesten all slags vær og nyte vakker natur.

Her er det bare å nyte fargespillet i naturen
Magiske vinterdager i fantastisk natur på Beitostølen hvor enn du snur og vender deg

På dager med tåke og/eller vind, tar vi på oss skiene rett på utsiden av der vi bor og renner nedover i løypene rundt stadion.

Magiske vinterdager på Beitostølen - Kontraster i grått lys

Har vi barn med oss, så er dette valget et must, i alle fall en av dagene vi er her. Her nede ligger nemlig den populære Vaffelbua. Og hvem liker ikke å ta en rast i bakken for å nyte en vaffel og/eller kvikklunsj og kakao?

Det hender også at vi har med niste og kakao i sekken og finner oss en lun plass så barna kan boltre seg litt i snøen. Vi har som alle andre erfart at det er viktig å legge inn lange pauser når barn er med. (Jeg tilføyer uten blygsel at det er viktig for meg også).

Magiske vinterdager på Beitostølen - så usigelig vakkert i naturen der
Magiske vinterdager på Beitostølen er en lise for sjelen

Jeg er den typen mosjonist som elsker å se meg rundt og ta inn detaljer i den fantastiske naturen, slik som blant annet elveleier som viser seg på siden av skiløypa.

På vei opp fra skiområdet rundt stadion, kan det anbefales å stoppe ved Stølen bakeri, som foruten å selge nybakte, deilige brød med sprø skorpe, tilbyr de mest fristende kakene du kan tenke deg.

Snødekte fjell så langt øyet rekker rundt Beitostølen og med ski på beina

Garli er også et yndet skiområde for oss. Hit kommer vi enten ved å kjøre opp med bil noen få kilometer, eller å ta stolheisen til topps og dermed nyte hvert stavtak innover uten å måtte sette oss i bilen først. Med toppen av skiheisen som utgangspunkt kan vi velge flere retninger og lengder på turen. Akkurat så lang tur vi måtte ønske oss for nettopp denne dagen.

Når solen skinner fra skyfri himmel, det er vindstille og så kaldt at det knaser skikkelig i snøen når vi glir på skiene bortover på Garlislettene. Da er det godt å være til kan jeg fortelle deg.

Denne tregruppen på Garlislettene er våre, spesielt når vi nyter slike magiske vinterdager på Beitostølen

Ja, det er HELT sant (jeg smiler)

Trærne som vi raster ved når været tillater det

Det har seg sånn at hver vinter når vi går på tur hit så står de der og nærmest roper på oss, og vi lytter og takker for at trærne ønsker oss velkommen oppi lia.

Vi har aldri opplevd at noen har tråkket opp løyper opp hit før oss. Vi trasker oppover og får en herlig rasteplass hvor vi har fin utsikt utover fjellheimen og le blant trærne.

Det jeg kan røpe er at etter vi har tråkket opp løype til trærne er det flere som benytter seg av «vår» rasteplass. Det er visst allemansretten det.

Nok en gang sier vi oss fornøyd med noen skiturer blant snødekte fjellformasjoner og den fineste naturen du kan tenke deg.

SKITIPS! Husk å ta hensyn til vekten når du kjøper felleski (sikkert andre ski også). Tenk at du skal kunne gå opp og ned med tanke på julemiddager og annet. Jeg hadde denne gangen særdeles bakglatte ski fordi jeg hadde kommet meg under vektanbefalingen på mine 3 år gamle felleski. Skiene er prøvd av andre i familien som har litt høyere vekt enn meg og da fungerte skiene perfekt. Det har imidlertid ordnet seg for meg, grunnet kjempegod service i sportsbutikken.

Ikke elg i solnedgang, men som en lysende elgskulptur

Fjellandsbyen i vårt hjerte, Beitostølen, var pyntet med lysskulpturer, noe vi kunne fryde oss over på våre turer i området, også uten ski på beina.

Siden nyttårsaften var en del av denne ferieturen, slo vi til og bestilte bord på Bergo leilighetshotell. Tatt smittevernhensyn i betraktning ble det et fint innslag i en nyttårsaften for to turtelduer. Lettvint også i og med at vi bodde i leilighet på Bergo leilighetshotell. Denne artikkelen er oppdatert i desember 2022.

Unn deg noen sekunder til nyttårsvideoen min

Nyttårsaften ble avsluttet med et fint fyrverkeri i retning Slettefjell. Grunnet covid-19 ble det forståelig nok ikke arrangert fyrverkeri i slalåmbakken som tidligere år.

Hvilke erfaringer har du med vinteren? Reiser du til fjells som oss for å få mest mulig snø, lys og vinterstemning?

Tips! Flere av mine artikler om turer i Beitostølen og Jotunheimen finner du i lenkene under her:

Magiske vinterdager på Beitostølen

 1. Eventyrlig vinterferie på Beitostølen
 2. Minst 20 tips til hva du kan gjøre på Beitostølen
 3. Å gå langrenn får du minst 5 helsegevinster av – turer på Beitostølen
 4. Bisol, det vakre naturfenomenet jeg så på Beitostølen
 5. Supergli innover Garlislettene i familievennlige skiløyper
 6. Kanefart – for en koselig opplevelse på selveste nyttårsaften

Sommer/høst med uttalige turmuligheter

 1. 5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend
 2. Bitihorn 1607 MOH – porten til Jotunheimen badet i sol
 3. Høsttur i fjellet på Beitostølen, snakk om fargepalett
 4. Vinstervatn byr på vakker natur og beitende dyr
 5. Flye 1389, helt på vidda, en attraksjon på Valdresflya
 6. Synshorn 1475 MOH – Jotunheimen en vakker høstdag
 7. Fottur fra Torfinnsbu til Bygdin, Jotunheimens hjerte
 8. Brimi sæter i Jotunheimen, skråpå-tå, kultur og fjell

Overnatte og spise på Beitostølen

 1. 10 herlige tips til å bo på familievennlige Beitostølen
 2. Velkommen Heimatt til Beitostølen – smaksløkstriggeren
 3. Bo på hotell på Beitostølen – husk å bestille rom med utsikt

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Alt du ikke vet at du vil vite om du ønsker å reise til Beitostølen, finner du på hjemmesiden til Beitostølen Resort.

Informasjon om tettstedet Beitostølen

 • Beitostølen er et tettsted og turistsenter i Øystre Slidre kommune i Innlandet fylke. Tettstedet hadde 360 innbyggere pr. 1. januar 2020 og ligger 900 moh.
 • Her er det flere hoteller og stor hyttebebyggelse, i tillegg til butikker, restauranter og andre servicetilbud. Beitostølen er en helårsdestinasjon, og selv om fjellandsbyen for mange er mest kjent som vintersport-destinasjon, med alpinbakker både i Beitostølen sentrum og i Raudalen, samt langrennsløyper på totalt 320 kilometer, har juli måned vært 2020’s beste måned, trafikkmessig sett, viser gjestedøgnstatistikken fra Statistisk sentralbyrå. Dette har sammenheng med at Beitostølen har turløyper, samt at mange har Beitostølen som utgangspunkt for både de som skal gå Besseggen, og alle som går turer og toppturer i Jotunheimen. Opprinnelig var Beitostølen ei setergrend. I dag er Beitostølen Opplands nest største turist-destinasjon, kun slått av Lillehammer.
 • Her ligger også Beitostølen Helsesportsenter, en rehabiliterings­institusjon for funksjonshemmede. Ridderrennet, et internasjonalt skirenn for funksjonshemmede, avholdes på Beitostølen hvert år.
 • Fra 2004 er sesongåpningen i langrenn, også kjent som Beitosprinten, arrangert av Øystre Slidre IL, tidvis med status som verdenscuprenn, blitt arrangert her, samt konkurranser i skiskyting.
 • På grunn av nærheten til Jotunheimen, samt beliggenheten på 900 meter, er Beitostølen blant de mest snøsikre vintersportsstedene i Europa. Skisesongen strekker seg normalt fra november til april, med muligheter for skigåing i mai oppe på Valdresflya over 1300 meter, 15 minutters biltur fra Beitostølen. Arrangører av verdenscup eller Norgescup. Kilde: Wikipedia

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: