2 DestinasjonerI ,

Å gå langrenn får vi minst 5 helsegevinster av

Å gå langrenn får vi minst 5 helsegevinster av - Sol fra skyfri himmel

Da er det vel bare å spenne på seg langrennsskiene da vel. Sjelden er det så kaldt, og omgivelsene kledd i så mye vakker snø som dette året.

Tor og jeg sørger for å ta en ferietur eller flere til Beitostølen hvert år. Det kommer neppe som noe sjokk på dere at det er dit jeg reiser for å få en skikkelig vinterfølelse. Når det er sagt så har mange rundt omkring i Norge sannelig fått se og kjenne flott vintervær i år.

GAMLE BYGGVERK! Her kan du lese artikkelen min om Norges sjarmerende byggeskikk og lafteverk som vi finner en del av på Beitostølen

Å gå langrenn får vi minst 5 helsegevinster av - Tor koser seg på langrenn. Beitostølen

På langrennsturen denne solrike dagen startet vi utenfor Gjestegaarden hvor vi bodde i vinterferien. Det er fantastiske løyper herfra og opp til området rundt Garli. I år var det også laget en bro over veien med skispor så vi slapp å ta av oss skiene.

Det er faktisk første gang vi prøvde denne løypa. Så utrolig lettvint; På med felleskiene og rett ut i løypa. I år trengte vi (les; Tor) ikke å smøre skiene engang. Hvis jeg skal si noe om de nye felleskiene, så er det at de var litt bakglatte. Jeg har hørt i ettertid at det visstnok kunne ha noe med det kalde føret å gjøre, eventuelt å utføre noen småjusteringer av bindingene.

På langrenn i et vakkert vinterlandskap på Beitostølen

Vi kan saktens få skikkelig helsegevinst av å ta oss en tur ut i det vakre vinterlandskapet. På en langrennstur får vi en fin treningform hvor hele kroppen er i bevegelse. Jeg synes det passer så godt å minne hverandre på det, til disse godværsbildene vi tok på vår ukelange vinterferie på Beitostølen.

 • Bedre kondis: Å ta en skitur betyr at du trener og styrker kroppen i et bevegelsesmønster som brukes i dagliglivet. En annen fordel med å gå langrenn er at det er lett å få høy puls. For en som har vært helt inaktiv før, vil så lite som 10 minutter med moderat aktivitet om dagen utgjøre en stor forskjell.
 • Ofte blir skiturene lengre enn 10 minutter og dersom du går noen 30 minutters turer tre dager i uken, så vil denne form for trening ha positiv effekt både for den fysiske og psykiske helsen. Det skal ikke så mye til før du få helsemessig gevinst altså.

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

Reduserer risiko for sykdom

 • Regelmessig fysisk aktivitet er assosiert med lavere vekt, redusert risiko for blant annet hjerte-/karsykdommer. Det er også en kjent sak at fysisk aktivitet les;langrenn har gunstig effekt på den mentale helsen vår. Det viser seg at du får en ekstra effekt dersom du er i aktivitet utendørs. Visste du at fysisk aktivitet i tillegg kan reduserer risikoen for å utvikle demens?
 • Mer allsidig enn jogging: Når vi går på ski tar vi i bruk mer muskulatur enn når vi løper eller går.
 • Skånsomt for kroppen: Langrenn er skånsomt for kroppen, og belastningsskader er ikke vanlig for den vanlige mosjonist.
 • Øker forbrenning: Ta fram skiene og ta deg en langrennstur. Langrenn er en kjempefin aktivitet med tanke på å øke den generelle forbrenningen i kroppen. Det gjelder ikke bare mens du er aktiv, men også i timene etter at du har gått på ski. 
Langrenn får vi minst 5 helsegevinter av - Mot Bitihorn, silkeføre på langrenn. Beitostølen

Så er det noe rart at vi mer enn gjerne tar langrennskiene fatt så fort snøen viser seg, og vi formelig glir innover det vakreste landskapet du kan tenke deg. Her ser du Bitihorn midt i bildet, selve inngangsporten til Jotunheimen og signalfjellet til Beitostølen.

Langrenn får vi minst 5 helsegevinter av - Rast underveis på skitur, Beitostølen

En rasteplass å innta, og sitteunderlaget er selvfølgelig langrennskiene

Det er tredje vinterferien 7-åringen er med oss til Beitostølen. Hun går villig lange skiturer om bare vi har et mål i sikte, nemlig en skikkelig rast, medbrakt mat og appelsin. For vårt vedkommende hender det jammenimeg at vi har med oss en kvikklunsj også. Det er noe med tradisjonene vi bringer inn i barns liv. Noen av de samme som vi vokste opp med, nemlig;

 • Matpakke (Det hender den består av pølser på termos og lomper)
 • Kakao (Vi har gjerne med vann i tillegg)
 • Kvikklunsj (Ikke hver dag da selvfølgelig)
 • Appelsin (eller annen frukt)


Kos deg gjerne med denne videosnutten, hvor hvert stavtak tas i glede over flott natur. Vi går mer enn gjerne noen timer for å nyte solskinn og silkeføre i nypreparerte løyper. Et vakkert landskap bringer oss i feriemodus og gir oss samtidig masse gode vibber vi tar med oss utover våren. Som om det ikke er nok, har vi fått en hel drøss av helsegevinster på kjøpet. Juhu! Bedre blir det ikke!

Les også: Kanefart på Beitostølen, for en koselig opplevelse

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! En lettvinn måte å holde deg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

Kilder:

 • Mine egne opplevelser av langrennsturer
 • Sidsel Jøranlid, journalist

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

2 Kommentarer

 • Svar
  Lisa
  17. februar 2019 at 11:33

  Det er virkelig mange helsegevinster av langrenn og bevegelse! Nyt det! 🙂

 • Svar
  Mette Gry Larsen
  24. februar 2019 at 17:49

  Takk, takk. Nå har vi fått med oss en uke på fjellet. Det har vært så som så med været, men på Beitostølen er det alltd mye å finne på, selv uten ski på beina!!

 • Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: