6 DestinasjonerI ,

Bo på hotell på Beitostølen? Husk å bestille rom med utsikt!

Bo på hotell på Beitostølen Sjekk denne utsikten fra rommet

Forstår du hva jeg mener når jeg påpeker hva som er viktig å huske på når du bor på hotell på Beitostølen? Sjekk den utsikten vi hadde da vi besøkte Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen? Hællandussen, du kan bli mo i knærne av mindre enn dette.

//Pressetur i samarbeid med beitostølen.com

Å våkne opp til en fargerik soloppgang som utvikler seg til sol og blå himmel utover dagen, og med utsikt rett mot Norges vakre fjell i alle høyder og bredder, kan anbefales. I hvertfall hvis du søker ro i sjelen samtidig som du strekker på kroppen for komme dagen i møte.

Utenfor venter preparerte skiløyper i alle retninger og som passer for folk i alle aldre og med hvilken som helst kondisjon.

Bo på hotell på Beitostølen - Med slalombakken på andre siden av veien

På andre siden av veien for hotellet ligger den nyepreparerte slalombakken og bare venter på at vi skal ta på oss passende skiutstyr og ta stegene bort til heisen som står parat til å bringe oss til toppen av slalombakken. Hu hei hvor det går. Her kan du sette utfor i en bakke som passer nettopp for deg.

Det er aldri for sent å prøve slalomski hvis lysten er der

Jeg hadde ikke hatt slalomski på beina på 20 år da jeg bestemte meg for å kjøpe utstyr for omtrent 10 år siden og prøve meg på nytt i slalombakken. Det er nesten aldri for sent, hehe. Nå har Tor og jeg sammen feriert på Beitostølen i mer enn 10 år. Han startet tidligere enn meg og har feriert på Beitostølen i ca. 40 år. Han sier stadig at det ikke er nødvendig for han å prøve andre steder, for her oppe er det ennå så mye å utforske av løyper og fjelltopper.

Du vet vel at Jotunheimen er stedet med flest fjelltopper over 2000 moh? Kremt, det er ikke dermed sagt at alle topper skal forseres, men det forteller litt om valgmulighetene på og rundt Beitostølen.

Tor og jeg reiste til fjells torsdag og gledet oss til å bo på Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen. Vi reiser til Beitostølen flere ganger i året, men det er faktisk første gang jeg har bodd på hotellet.

Som seg hør og bør ble vi møtt av smilende fjes i resepsjonen der vi fikk nøkkelen til rommet vårt.

Bo på hotell på Beitostølen - utsikten fra rommet badet i solnedgangen

Himmelvelvinger og utsikt er viktig for meg

Jeg hadde på forhånd spurt om vi kunne få et rom med utsikt over Slettefjell og Mugnetind. I og med at vi er så mye på Beitostølen, har det blitt mer og mer viktig for meg å ha den storslåtte naturen å hvile øynene på.

Dessuten vil jeg gjerne se forskjellige himmelvelvinger. Fra de nydeligste soloppganger og -nedganger du kan tenke deg, til sol fra skyfri himmel. Ja, jeg bare nyter det. Det er lett å forstå det, ikke sant?

Bo på hotell på Beitostølen - kollasj av det herligste matretter
Herlige matretter som satte smaksløkene i sving.


Ankomstdagen slappet vi bare av på rommet før vi om kvelden ble servert en treretters middag. Rettene var nennsomt dandert og hadde varierte og gode smaker som satt som det skulle.

Her kan du lese hvilke 20 tips jeg gir til hva du kan gjøre på Beitostølen

Bo på hotell på Beitostølen - Fine turveier opp til Garli med utsikt mot Bitihorn

Fredag hadde vi sett fram til en dag i slalombakken, men da blåste det «hatter og høy» så stolheisen var rett og slett stengt. Akkurat det bød ikke på flere utfordringer for oss en at vi skiftet fra slalomutstyr til vanlig turtøy og gikk oss en runde i noen av de mange tilrettelagte gangveier rundt sentrum.

På Garli i sterk kuling

Etter gåturen og matpakke (den var inkludert i helpensjonen), kjørte vi en tur opp til Garli. Jeg digger å se dette området, også i sterk kuling. Jeg forsøkte å gå ut av bilen for å ta noen bilder. Det kan jeg fortelle deg ble en utfordring. I tillegg til at det var usigelig glatt (jeg hadde glemt broddene hjemme) så var det så sterk vind at kroppen min vaiet hit og dit og opp og ned (du kan vel se det for deg, tenker jeg).

Jeg knipset dog litt, og at bildet over her hvor du ser Beitostølens signalfjell, Bitihorn, i bakgrunnen, ble såpass som du ser det, er helt utrolig.  Etter utført fotografering, var det bare å krype inn i bilen igjen og komme seg ned til det varme og trygge hotellet.

Bo på hotell på Beitostølen - Romslig foaj~e med peis og kelnree med blid serviceinnstilling
Her ser du litt av resepsjonsområdet hvor det er flere sittegrupper foran varmende peisflammer og nydelig utsikt. Restauranten sydet av gjester og servitører som var på pletten for å yte oss den beste service.


Fredag kveld skulle moroa starte. Jeg hadde fått anledning til å be med meg tre reisebloggere ( i tillegg til meg selv) og en nybiltester til Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen, for at vi alle fem skulle skrive om Beitostølen. Jeg synes det var stas å få vise fram vårt ferieparadis til flere, og spesielt til bloggere som elsker å ta bilder og skrive om nye steder de besøker.

Bo på hotell på Beitostølen - Bloggjengen i resepsjonen på hotellet. Foto Thomas Marthinsen
Urbantoglandlig – Mette Gry Larsen, Favorittreiser – Anne B. Hauge, Nybiltester – Hans Vidar Levinsen, Desirée Travels – Desirée Skalle, Travelletters – Lena Eriksen Foto: Thomas Marthinsen


Sammenkomsten staret med en buffet-middag hvor vi fikk tid til å bli bedre kjent samt stake ut kursen for resten av helgen. Her skulle det fortelles om Beitostølens fortreffelighet og gjerne som skidestinasjon.

Reisebloggere som koste seg med å oppdage Beitostølen – også uten ski på beina

Det passet ekstra godt med en presentasjon av skidestainasjonen Beitostølen siden flere av reisebloggerne ikke hadde hatt ski på beina på aldri den tid, og som heller ville skrive om alt du kan gjøre på Beitostølen uten ski på beina, hehe.

Og tro du meg, det er nok annet å finne på her, så det bød ikke på noen som helst utfordring.  Det er jo så utrolig mye å velge mellom i den urbane fjellandsbyen Beitostølen.

Bo på hotell på Beitostølen - soverommet vi bodde på

Mitt første opphold på Mountain Resort Beitostølen

Jeg forteller deg gladelig at Tor og jeg var godt fornøyd med å bo på hotell på Beitostølen.

Tor klaget på litt for myk seng, men han sov som en stein, kremt. Så så gal kunne ikke sengen være. Det er jo ofte en smakssak også det der med myk eller hard eller akkurat passe seng.

Jeg kunne ønsket meg toalettartikler i flasker og ikke såpe fra dispenser. Dessuten ønsker jeg meg alltid en ekstra pute i sengen, men det kunne vært rettet opp i hvis jeg hadde fortalt det til personalet på hotellet. Så i det henseende har jeg kun meg selv å takke for at akkurat det ikke kom på plass. Tor var kjempefornøyd med at det var vannkoker og kaffe/te/kakao på rommet.

Annet vi var veldig godt fornøyd med:

 • Topp service, og personale med smilende fjes
 • Delikat og velsmakende mat til alle måltider. Husk bare på at det er nok oppskåret, blandet frukt til søndagsfrokosten også. For det er så innmari godt
 • Stille og rolig om natten
 • Hællandussen – DEN utsikten

Vi har ennå ikke prøvd ut alle fasilitetene på hotellet. Vi er nemlig så glad for å komme oss ut i naturen at noen av disse får stå på ønskelisten til vinterferien når vi skal tilbake til vårt ferieparadis Beitostølen.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!


Dette oppholdet er gjort i regi av urbantoglandlig.no og beitostølen.com

6 Kommentarer

 • Svar
  OnTripDK
  15. januar 2019 at 16:43

  Hvor ser der bare dejligt ud. Dette sted kunne jeg godt tænke mig, at besøge selvom jeg ikke står på ski 😉 Tak for dejlig inspiration, Mette.

  /Annette

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   15. januar 2019 at 16:55

   Takk tilbake. Ja, her vil du i alle fall finne mye annet fint å gjøre selv om du ikke står på ski. Men kanskje jeg kan utfordre dere til å prøve ski, det er utrolig gøy og ganske mye fint å se på turen.

 • Svar
  Desirée travels
  17. januar 2019 at 11:17

  En utrolig flott helg! Beitostølen slo virkelig an, og helgen gav masse positivt påfyll. Deilig at en person som meg, som ikke er spesielt overbegeistret for vinter, kan storkose seg på en slik typisk vinterdestinasjon, altså. 🙂 Morsomt at det også var første gangen dere testet hotellet, da.

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   17. januar 2019 at 18:24

   Ja, helt max helg. Veldig fint å bli kjent med dere også 🙂 Det er om og gjøre å være åpen. Det man ikke likte tidligere kan plutselig endres 🙂

 • Svar
  Anne Bente
  21. januar 2019 at 17:44

  Jeg kan skrive under på at utsikten fra hotellet er flott. Spesielt soloppgang og solnedgang på vinterstid er en flott og fargerik opplevelse 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   24. januar 2019 at 21:06

   Ja, du har jo også opplevd soloppganger og -nedganger fra hotellet 🙂

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: