2 DestinasjonerI ,

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend

Panoramautsikt fra Bitihorn og utover Vinstervann

Det er ikke vanskelig å få trykket inn mer enn 5 opplevelser på Beitostølen og områdene rundt i løpet av en langweekend, men skal du rekke å nyte alle inntrykkene du får, så kan 5 opplevelser holde, spør du meg (og det gjør du vel, kremt!).

Reklame for Beitostølen Resort

I denne artikkelen vil du få en presentasjon av langweekenden, og i senere artikler ønsker jeg å la hver enkelt opplevelse få briljere i et litt større omfang og med mer informasjon. Det er bare å følge med og/eller søke på bloggen.

Jeg har vært på Beitostølen kun én gang tidligere sommerstid, og da var jeg for det meste kledd i ulltøy/klær som om det var sen høst. Denne gangen fikk vi skikkelig sommervibber med varme og sol fra skyfri himmel. En ny opplevelse som frister til gjentakelse.

5 herlige opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend

 • Fjellturer selvfølgelig, og med Bitihorn som topptur
 • Vinstervann for vakkert utsyn og langstrakt rusletur
 • Restauranten Heimatt – Gourmetmat med fantastiske kokker og nytelser for smaksløkene
 • Sjekk ut det ikoniske og nye bygget midt oppå Valdresflya, Flye1389, som drives av Den Norske Turistforening
 • Eker Gård som satser bærekraftig med kunstgalleri og utvikling av økologisk, dyrkete urter og planter som har overlevd i fjellheimen fra tidlige tider
5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - Bitihorn
Bitihorn ses her fra Beitosølen – inngangsporten til Jotunheimen

Valgmulighetene er enorme og det er bare å plukke fra øverste fjellhylle

Denne helgen var oppgaven min, i samarbeid med Beitsølen Resort, å arrangere en fjelltur for 4 reisebloggere i tillegg til meg selv. Det er så utrolig fint å kunne spre budskapet om denne flotte fjellandsbyen til flere reiseentusiaster. Og til alle dere trofaste følgere selvfølgelig.

FJELLTIPS! Ønsker du deg en fjelltur, har jeg flere tips på lur – som denne artikkelen om den herlige turen fra Bygdin og opp til Synshorn. Sjekk panoramautsikten!

I tillegg til opplevelsene jeg vil vise deg, ønsket jeg å ha tid til å treffe reisebloggerne til middag, både fredag og lørdag. Både for å bli kjent med nye turfolk samt treffe bekjentskaper fra tidligere bloggturer. I tillegg kommer selvfølgelig gleden over å dele opplevelser og erfaringer vi fikk etter å ha vandret rundt i sentrum av fjellandsbyen og fjellområdene rundt.

Bitihorn har lenge stått på topptur-ønskelisten min

Jeg er vanligvis ikke noen fjellgeit må jeg melde, men jeg trigges og blir fristet av å komme opp i høyden for å nyte den fantastiske utsikten som du får på toppene.

Sant å si behøver du ikke å ta en topptur av de mest krevende for å få utsikt. Den har du allerede fra sentrum av Beitostølen. I tillegg finnes det også uttallige turmuligheter for deg som liker å rusle mer bortover enn oppover.

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - på vei opp til Bitihorn
På vei oppover til Bitihorn med blant annet Bygdinvannet i bakgrunnen

Fredagen opprant med et fantastisk vær. Sol fra skyfri himmel og deilig temperatur. Dette lovet godt for å ha på seg sommerhabitten som besto i shorts og T-skjorte. Det er imidlertid alltid lurt å ha med noen varmere klær i sekken. Det blåser som kjent ofte på toppene. Sekken bærer Tor så det er bare å putte oppi (etter nøye anvisning fra han of course, hehe)

Tor og jeg hadde sett frem til denne turen til Bitihødn

Han har vært til topps på Bitihorn flere ganger, men tenk, denne gangen skulle han ha med seg konepone på topptur. Det er nemlig ikke hverdagskost, selv om det har blitt noen topper de senere årene. Jeg snakker ikke om 2000 MOH topper altså.

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - varden på toppen av Bitihorn
Varden på toppen av Bitihorn

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - Panoramautsikt fra Bitihorn og utover Vinstervann
Fantastisk utsikt over Vinstervann

Turen til toppen er gjennomsnittlig beregnet til 2 timer, men når det er sagt, ligger ikke jeg på gjennomsnittstid vanligvis. Vi hadde flere timers tur i bakhodet og ble stolte og forundret over at jeg klatret til topps på nettopp gjennomsnittstiden.

FJELLTIPS! I denne artikkelen ser du hvordan du kommer opp i høyden fra Beitostølen sentrum. Ønsker du deg høstfarger i vidstrakt natur kan dette være noe for deg

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - Ikke glem å nyte den norske floraen på fjellturene
Husk å nyte floraen på fjellturen

Nedover tok det imidlertid litt lengre tid. Det virket mye brattere nedover og det er tildels steinete, så du skal trå varsomt og se hvor du setter føttene dine. I tillegg er det melkesyren som er en utfordring for meg. Men turen gikk greit, jeg var god og mør i beina da jeg ankom parkeringsplassen, men utrolig glad og fornøyd over turen til toppen av Bitihorn for første gang.

Vinstervann ved Jotunheimvegen – 24 km fra Beitostølen

Ved rasteplassen Rjupa har jeg stått noen ganger og kikket lengselsfullt innover Vinstervann. Både Tor og jeg har hatt ønske om å kjøre innover her. Finne oss en passende tur og en rasteplass for å nyte de vidstrakte omgivelsene som er typisk for dette området.

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - Utsikt fra Rjupa utover Vinstervann

Haugseter Gård, som ligger langs Jotunheimvegen, er kjent for mange turister og spesielt for dem som synes det er greit at agregatet for lys slukkes klokken ti om kvelden. Slik at alle som overnatter her må tenne talglysene og nyte den himmelvide naturen rundt Vinstervann, også nattestid, i dunkel belysning. Gjerne i telt.

Vår tur besto i å parkere på en plass langs veien, ikke langt fra Haugseter Gård. Herfra ruslet vi oppover i høyden til den første varden. Her tok jeg meg en pause for å nyte utsikten og naturen rundt. Tor ruslet en ekstra tur til neste platå for å se hvordan turstiene fortsetter naturvennlig innover fjellheimen.

Medbragt niste er et must på fjellturer

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

Fra rasteplassen innover Vinstervann

Det var fra plassen ved varden at Tor fikk øye på to idylliske vann hvor han umiddelbart planla at vi skulle nyte matpakken ved et av dem.

Som tenkt, så gjort. Er det ikke vakkert her? Vi var helt alene og nøt selvfølgelig matpakke, bær, frukt og kaffe i dette naturskjønne området. Snakk om å få påfyll til minneboken!

Minneverdig besøk på restauranten Heimatt – kortreist mat og lekkert dandert

Herlig land, for et nydelig navn på en restaurant. Heimatt! Hvem kan ikke kjenne på følelsen av å komme heimatt. På gjenkjennbare stier og med mat fisket, plukket og jaktet på i nærområdene rundt Beitostølen.

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - Matopplevelse på Heimatt - hovedrett
Hjorterullade toppet med rypebryst
Velsmakende dessert på restauranten Heimatt
Lavendelis med kondensert melk
Brødrene Øyvind og Erling som driver Heimatt
Øyvind og Erling Theodorsen som driver Heimatt – gourmetrestauranten på Beitostølen

Brødrene Øyvind og Erling Theodorsen har flyttet heimatt og lager all mat fra bunnen av. Noe jeg fikk nyte til fulle. Jeg hadde sendt opp en diettliste til dem i forkant og de leverte de mest smakfulle retter som tilfredsstilte smaksløkene mine. Tenk at de la alt til rette for meg med min spesielle diett. Det er ikke hverdagskost for å si det sånn (jeg smiler).

La deg friste av restauranten Heimatt på Beitostølen. En skikkelig smaksløkstrigger. Kan ikke annet enn å heie på slike kokker.

Flye 1389 – nyt utsikten fra DNT’s hytte på Valdresflya

Valdresflya er kjent for mange, og hvem har ikke stoppet på toppen her hvor Vandrerhjemmet lå tidligere, for å nyte nisten og utsikten. Dette er absolutt en av 5 opplevelser jeg vil anbefale i løpet av en langweekend på Beitostølen.

Ikonbygget Flye1389 på Valdresflya

FLYE 1389! Helt på vidda, en attraksjon på Valdresflya kan du se og lese mer om i denne artikkelen

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - Flye1389

Nylig er det bygget en arkitektonisk, tøff, ikonisk hytte hvor du kan ta rasten med en nystekt vaffel og en kopp kaffe eller te. Du får den megautsikten på kjøpet.

Rasle og Rasletinden. sett fra Valdresflya
Raslet og Rasletinden sett fra Valdresflya

Fra Flye 1389 kan du gå turer i alle retninger. Ikke minst har du Rasletinden som ligger der og innbyr til å nyte en av mange naturopplevelser du kan ha i Jotunheimen. Tor har tidligere vært på Rasletinden sammen med datteren og anbefaler turen for deg som vil ha en litt lenger fjelltur.

Eker Gård er en kultursatsing i nærområdet til Beitostølen

Jeg gleder meg over folk som tar en sjanse. Bryter opp fra sin mangeårige hverdag, for eksempel kjøper en gård og flytter fra Bærum til Skammestein i Øystre Slidre kommune, rett nedenfor Beitostølen. All omveltning i livet som dette medfører for å følge en drøm!

5 opplevelser på Beitostølen i løpet av en langweekend - fra galleriet på Eker gård
Det er nydelig utsikt fra Galleriet utover Hedalsfjorden og fjellene rundt
Utsyn mot Beitostølen fra Eker gård
Fra tunet på Eker gård ser du oppover mot Beitostølen

Eker gård eies av idealistene Anni Onsager og Jon Terje Thoresen. Her finner du et vakkert og godt bevart 1700 talls tun som ligger med vid utsikt utover dalen, til Hedalsfjorden og fjellene rundt. Beliggende ca. 700 m.o.h i Bygdinvegen 3150.

De satser på kunst, kursvirksomhet og planter som blant annet viser vekstvilkårene i fjellbygda. En bærekraftig satsing. Om du vil besøke Eker Gård, er det lurt å ringe dem på forhånd.

Presentasjon av 5 opplevelser du kan ha i løpet av en langweekend på Beitostølen

Som sagt, er dette kun en kort presentasjon av hva du kan oppleve på en langweekend i ferieparadiset Beitostølen. Her er det litt for både den turvante og turglade med eller uten god kondis. Det er valgmuligheter for deg som er i toppform og for deg som av flere årsaker ikke tror at du kan orke å gå langt, høyt og lenge. Det er flotte stier i fjellet for enhver smak, ønske og helsemulighet.

Fra stuen i leiligheten på Riddertunet

I tillegg er det en glede for meg å presentere bomuligheter på Beitostølen. Vi bodde i det nye leilighetskomplekset Riddertunet. Fra verandaen i leiligheten får du sol hele dagen og panoramautsikt. Som om det ikke er nok så har du alle ønskelige fasiliteter i disse nye leilighetene.

Spesiallaget chiapudding jeg fikk servert på Radisson Blu Beitostølen

Vi spiste de fleste måltider på Radisson Blu Mountain Resort. De var også så søte at de laget denne velsmakende chiapuddingen med masse deilige bær i til meg, tilpasset min helsediett. Får glede i hjertet av sånt!

På denne turen hadde jeg, i samarbeid med Beitostølen Resort, med meg følgende reisebloggere: Foran fra venstre, Annette i Reisepluss, Tina m/venninne i Worldbytina Bak fra venstre, Thomas og Desirée i DesireeTravels, Tor og Mette i Urbantoglandlig, Torill og Bernt i Reisekick.

Alltid noe å fotografere eller filme rundt Beitostølen

Denne turen er gjort i samarbeid med Beitostølen Resort

Jeg står selvfølgelig helt fritt til å skrive det jeg vil om oppholdet. Det er ikke lagt noen føringer på hvordan artikkelen skal utformes og hva den skal inneholde.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med andre reiseentusiaster.

2 Kommentarer

 • Svar
  Tina
  23. september 2020 at 11:28

  Himla fin weekendupplevelse. Ser fram emot att besöka resorten på vintern också, måste vara otroligt vackert!

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   24. september 2020 at 14:27

   Helt enig. Jeg hadde ikke så mange erfaringer med sommertur til Beitostølen. Derimot vinteren hvor trærne henger tunge av snø og det er silkeføre for skiturer. Det MÅ du bare oppleve 🙂

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: