0 DestinasjonerI ,

Eventyrlig vinterferie på Beitostølen – en mimrestund

Eventyrlig vinterferie på Beitostølen - Tor i fint driv på Garli

En eventyrlig vinterferie på Beitostølen – nok en gang. Kanskje jeg skulle telle hvor mange ferier og utflukter vi har hatt til denne herlige fjellandsbyen. Det er ikke få!

Akkurat nå har jeg lyst til å innlemme deg i min mimrestund. Bare så du kan se fine bilder og høre meg småpludre videre om Beitostølen som stedet vi ynder å reise tilbake til år etter år.

Familien på tur innover Garli

Her går vi turer, treffer familie og dette året traff jeg ei venninne som jeg var mye sammen med for 40 år siden. Vi hadde blant annet en sanggruppe sammen om du så absolutt vil vite det, hehe!

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er den voksende Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

Eventyrlig vinterferie på Beitostølen - rusletur i fjellandsbyen

Starten av denne uken var ikke den beste med tanke på været. Det var nemlig tåkefullt og grått vær, men vi lar oss ikke affisere av sånt.

For det første bodde vi fasjonablet i en stor og helt ny leilighet i Riddertunet. For det andre, tredje og fjerde, er det nok å finne på her oppe. Turmuligheter til beins er en av mulighetene som vi til stadighet benytter oss av.

PÅ BEITOSTØLEN UTEN SKI PÅ BEINA! Her kan du se noen av de mulighetene som finnes om du ikke ønsker eller av en eller annen grunn ikke kan ha ski på beina.

Vakker natur med snø på - Garli på Beitostølen

FJELLANDSBYEN BEITOSTØLEN! I denne artikkelen gir jeg deg minst 20 tips til hva du kan gjøre på Beitostølen

Skiturer på Garli i fint vær er toppers

Når Garli viser seg med sol fra skyfri himmel, kan vi ikke be om mer

I tillegg reiste vi denne gangen til Beitostølen utenom skolferien. Da har vi som regel mye av det fantastiske naturlandskapet for oss selv. Ikke slik at det ikke er andre på Beitostølen utenom skoleferien, det er bare det at områdene er så store.

NATURFENOMENET BISOL! Jeg vet ikke om du har sett naturfenomenet Bisol noen gang? Når det inntreffer på en skitur på Garli, blir vi måpende og takknemlig stående og nyte synet som forøvrig forsvinner nesten like fort som det kommer. Ta en titt her!

Fruen fra Amerika med sin skilærer - Garli på Beitostølen

Når jeg treffer en amerikansk kvinne i sporet

Jeg er litt i overkant sosial når jeg vil. Når jeg hører det amerikanske språket kan jeg ha lyst til å stoppe opp å slå av en prat. Dette var en sånn dag. Kvinnen er fra Boston og hun har slektninger i Norge. Hun hadde med seg en skiinstruktør, som ga henne mestringens kunst i skisporet.

Det kan være slike småting i en hverdag med ski på beina som beriker livet mitt. Kan du også kjenne på at en slik 2 minutters prat kan berike dagen din?

En kjøretur til Bygdin for å nyte omgivelsen kledd i snø

Etter skituren på Garli denne dagen kjørte vi oss en tur til Bygdin. Bare for å få forandring og la ungdommen i familien få se dette stedet som for anledningen var kledd i hvitt.

Midt i bildet ligger båten Bitihorn nedsnødd og venter på en ny vår.

Som barn flest kastet vi snø i luften på Bygdin

Å lage sitt eget snødryss kan være en kortvarig og fin syssel, særlig når snøen ligger fristende og hvit rett ved føttene våre.

Kan det passe med en lunsj på Lodge 900?

Det ble kun en kaffe latte på meg her denne gangen. Lodge 900 er et av de nyere byggene midt i sentrum av fjellandsbyen og har et moderne interiør og eksteriør som jeg synes er råtøft. God service er det også der. Skulle forresten bare mangle, men dog.

Lodge 900 Beitostølen

Denne dagen hadde jeg nemlig avtalt et treff med Helene Lie fra Drøbak. Ei venninne jeg, som nevnt over her, var mye sammen med for 40 år siden. Den gang jeg bodde i Drøbak. Så vet du det, kremt. Sånt er jo utrolig artig da. Får ikke til å møtes hjemme, men når vi drar til fjells, finner vi hverandre.

Jeg håper du har kost deg en kort stund med å minnes hvite vidder, snødekte trær og supergli på ski. Nå våres det rundt oss, men tiden går så fort og snart er tiden med lavende snø og herlig skiføre her igjen.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips! Lettvinn måte å holde deg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Mer informasjon om Beitostølen finner du på deres hjemmeside her.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: