6 DestinasjonerI , ,

Supergli innover Garlislettene i familievennlige skiløyper

Supergli på felleski innover Garlislettene - Tor har festet stavene i snøen og venter på meg

Det jeg har aller mest lyst til å vise deg akkurat nå, er hvordan Guds frie natur opptrer når vi har supergli innover Garlislettene en vakker, solrik og nesten vindstille dag i januar. Len deg tilbake og nyt av naturens fantastiske forråd.

//Pressetur i samarbeid med Beitostølen.com

Med sol fra skyfri himmel er det nemlig som om naturen ønsker oss hjertelig velkommen til fjells. Det enten vi går på nye felleski (som jeg har fått av Tor) eller har noen andre gode ski på beina. Her ser du at Tor har festet stavene sine for å vente på meg. Det tar litt tid med meg skjønner du. Jeg er ikke født med ski på beina, så jeg kommer meg visst aldri over i gruppen med de mer etablerte skigåerne. Dessuten har jeg en kropp best egnet på nysnø, kremt.

Naturens eget fjellforråd innover Garlislettene

Vet du hva, det gjør ingenting om du ikke er en av de mest veltrente når du skal ta på deg skiene her på Beitostølen. Her er det turterreng for alle. For sånne som meg, for familier med barn i alle aldre og for deg som har helse og kondisjon til å slå deg skikkelig løs i sporet.

Det er tross alt naturen jeg vil nyte, og varmen fra sola selvfølgelig. Er det ikke flott her?

Sol fra skyfri himmel, blir ikke bedre enn det i fjellheimen på Beitostølen

Dette er et sted hvor det er god plass til livsnytere av alle slag. Jeg er av den typen som ønsker å ha supergli på felleskiene mine bortover, sånn passe gli nedover og ikke bakovergli oppover bakkene om du forstår, kremt.

På tur rundt Knausehøgda med nye felleski

Jeg kan fortelle deg at vi måtte forsikre oss i hotellresepsjonen på Radisson Blu Mountain Resort om det i det hele tatt var kjørt opp noen løyper på Garli denne dagen. Dagen før blåste vi nesten bort da vi tok en kjøretur opp hit. Dessuten var det speilblankt på veiene. Hvis ikke oppkjøring hadde vært gjort, kunne vi rett og slett ikke kommet oss gjennom løypene uten store utfordringer.

Joda, Blå1 løype rundt Knausehøgda var kjørt opp. Det vil si at løypene er lett harvet opp (mitt språk).

Supergli på felleski innover Garlislettene - Utsikt mot snøkledde vakre fjelltopper

På vei rundt Knausehøgda kom vi imidlertid inn i skyggeområder og der var det glattere enn glattest. Såpass at jeg ved noen anledninger valgte å ta av meg skiene å gå på skistøvlene.

Ja, sånn er det med meg altså. Bryr meg ikke om det ser dumt ut. Jeg har kommet over den alderen hvor jeg skal vise frem hvor god jeg er. Jeg er en natur-nyter av beste slag, spør du meg. Dessuten kan jeg fortelle deg at løypene rundt omkring på Beitostølen passer utmerket for familier, også de med små barn som vil prøve seg på ski for første gang.

Tor trenger ikke å ta av seg skiene, bare så det er sagt. Han er sprekere enn meg. Turen nyter vi sammen likevel. Han venter på meg rundt neste sving.

Supergli på felleski innover Garlislettene - å stoppe opp for å se seg rundt er et must for meg

Jeg stopper gjerne opp for å nyte utsikten

I tillegg til at det går litt sakte med meg, så skal jeg stoppe opp for å nyte utsikt, fjellformasjoner, trær med mye snø på og kjenne varmen fra sola.

Er det ikke herlig da dere? At det er plass nok på Beitostølen og den naturen stedet omgir seg med, til at du kan være deg og jeg kan være meg, med mine helsemessige begrensninger.

Plass nok og løyper for alle er mitt mantra når det gjelder denne urbane fjellandsbyen. Og med supergli innover Garlislettene nyter jeg dagen til fulle.

Supergli på felleski innover Garlislettene - Vakre norske fjell

Fantastisk natur, ikke sant?

NATURFENOMEN! I denne artikkelen kan du se bisolen som vi oppdaget engang her på Garli, et fantastisk naturfenomen.

Signalfjellet til Beitostølen, Bitihorn
Med utsikt mot Bitihorn. Selve signalfjellet og inngangsporten til Jotunheimen

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn i fellesskapet her.

Husk å ta et skyggebilde hvor du blir skikkelig langbeint
Ikke glem å ta et skyggebilde av deg selv da. Det er jo kult å være skikkelig langbeint en gang i blant
Supergli på felleski innover Garlislettene - Mine nye Madshus felleski

Her er de nye Madshus felleskiene mine. Det beste med dem er at Tor slipper å smøre skiene for hver tur vi skal ut på, hehe.

Ellers har jeg forstått det slik at det er fritt fram, enten du vil kalle det felleski eller fellski. Der strides de lærde noe, men pyttsann! Det betyr ikke en døyt for min fantastiske skiopplevelse. Der er det tross alt naturen som gir meg den skikkelige godfølelsen.

Informasjon om Knauserunden ved Garli

 • Lett fjelløype rundt Knausen
 • Lengde 6 km
 • Startpunkt: Fra toppen av Ola-Expressen. Går rundt Knausehøgda.
 • Vi gikk fra parkeringsplassen på Garli


Heldige meg traff på en kameratgjeng som nøt det fine været og det så ut som de også hadde supergli på skiene. Om de hadde felleski vet jeg ikke altså (smiler lurt). Ta gjerne en titt på videoen.

Jeg håper du har hatt en fin naturopplevelse gjennom mine bilder, og så tenker jeg at du har blitt fristet til å ta deg en skitur eller flere i løpet av vinteren.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Denne turen er gjort i samarbeid med Beitostølen.com

6 Kommentarer

 • Svar
  Desirée travels
  19. januar 2019 at 16:08

  Tror kanskje jeg må forsøke meg på en skitur snart selv, altså. Det er jo sant som du sier, det er plass til alle. 🙂 Ser veldig vakkert ut!

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   20. januar 2019 at 09:28

   Livet er jo ikke statisk, så det du ikke har gjort før kan du supergodt prøve deg på nå. Kanskje du oppdager en ny vinterdimensjon i livet 😉

 • Svar
  Anne Bente
  19. januar 2019 at 16:39

  Veldig bra. Tror det blir skitur på Garli en gang på oss også 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   20. januar 2019 at 09:29

   Det forundrer ikke meg i så fall. For noe så vakkert som innover Garlislettene en finværsdag altså…

 • Svar
  RenatesReiser
  20. januar 2019 at 11:18

  For et vakkert vinterlandskap! Det ser helt herlig ut. Det har snødd nok her oppe i nord til at det ser lovende ut for skisesongen de neste månedene. Dessverre er det litt vel mange bratte bakker i skiløypene nærmest byen (for min del), så jeg må heller ta turen opp på fjellet tror jeg. 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   20. januar 2019 at 15:53

   SÅ fint at snøen har reddet skisesongen hos dere. Vi drar opp til Beitostølen igjen i vinterferien. Jeg trives også best i flate terreng 🙂 Opp i fjellet med oss 😉

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: