2 DestinasjonerI , ,

Høsttur i fjellet på Beitostølen, snakk om fargepalett

Beitostølen - høsttur i fjellet. Maken til høstfarger er det lenge siden jeg har sett

September er virkelig tiden hvor du kan nyte høstfargene i fjellet. Tor og jeg tok med oss Bonus og samboeren og dro på høsttur i fjellet på Beitostølen til tross for at det var varslet storm og fryktelig regnvær i hele Sør-Norge.

Det lærte oss noe viktig. Jada, hør på værmeldingen, men bruk også egen erfaring som tilsier at været kan bli bedre enn meldt. Og JAAA! det er et værskille mellom Beitostølen og Valdresflya.

Vi hadde lagt opp til at vi skulle dra inn til Bygdin, parkere der og gå fjellturen opp til Synshorn den ene dagen og opp på Bitihorn den andre dagen. Den første dagen regnet det såpass mye at vi ble i leiligheten på Gjestegaarden. Noen småturer utomhus ble det riktignok, men vi brukte også tid til å spille Domino, småprate og kose oss med god mat.

Beitostølen - høsttur i fjellet Vakre farger mot fjell og vann

Høsttur i fjellet er fantastisk selv om ruten må endres

Vi sjekket selvfølgelig værmeldingen på yr.no opptil flere ganger i løpet av fredagen og det viste at været på lørdag virkelig så lovende ut i fjellene rundt Beitostølen.

Skulle vi dra innover Valdresflya, kom vi til å møte frost, tåke og regn/sludd. Det hadde vi ikke lyst til, så vi valgte å gå noen topper rundt Beitostølen. Og for en megabra avgjørelse. Det myldrer jo av fine turmuligheter her.

Beitostølen - høsttur i fjellet - sitteplasser er gode å ha når familien er på tur

Vi gikk opp fra Kiwi, og allerede på toppen av Synberget tok vi oss en kort pause. Mest for at jeg skulle få tatt noen fine høstbilder, men også fordi jeg ikke akkurat har topp fjellbestigningshelse. Slikt er det viktig å ta hensyn til, så alle kan nyte noen fantastiske timer/dager i Guds frie natur.

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

Beitostølen - høsttur i fjellet. Bonus sitter og nytter en vakker utsikt

Silje hoppet og spratt, småløp og koste seg på fjellturen

Hun er ei fjellgeit som løper langt foran meg i løypene. Mens hun venter på oss som er litt lenger bak i løypa, er det fine muligheter til å sette seg på en stein og nyte utsikt og farger som virkelig viser seg fram på denne tiden av året.

Ikke langt fra Synberget valgte vi å ta turen via Tutjern. Det er noe med det å se vann når du går i fjellet. Herfra kunne vi også se nedover mot Olevatnet til høyre i bildet.

Dersom du føler deg usikker på å gå i fjellet alene, kan du melde deg på guidet tur. Beito Aktiv er stedet  hvor du kan rådføre deg.

TURTIPS! I denne artikkelen skriver vi om en fantastisk far/datter-tur til Galdhøpiggen på årets mest solfylte da. Kanskje det er en tur som kan friste deg også?

Beitostølen - høsttur i fjellet. Sjekk de fargene - utsyn mot Bitihorn
Når du beveger deg på toppene rundt Beitostølen har du 360 graders utsikt
Beitostølen - høsttur i fjellet. fruktpause i det fri

Niste hører med til fjellturen når vi vandrer rundt på Beitostølen

Det var en del vind (etterdønninger etter Knud) denne dagen, så vi bestemte oss for at vi skulle ta med oss kun frukt og vann på den ca. 10 kilometers turen. Kakaoen ville vi vente med til vi kom tailbake til leiligheten.

Tor og jeg har en god fordeling av tur-oppgavene synes jeg. Jeg dytter ting og tang oppi sekken og han bærer den. Fint, ikke sant?

TURTIPS! Turen vår til Synshorn 1475 MOH – Jotunheimen, en vakker høstdag ser du mer om i denne artikkelen her

Beitostølen - høsttur i fjellet Fra et vann mot Bitihorn

Se på de fargene. Ikke bare i all vegetasjonen, men også fjellene varierer i fargespill. Både i sin egen fargeprakt, men også under forskjellig lyssetting; Skygge, sol, dagslys, ettermiddagslys osv.

Er det ikke fantastisk vakkert? For et land vi bor i!!

Beitostølen - høsttur i fjellet Fargespillet er enormt i september 2018
Jeg blir ekstra begeistret når jeg får se de knallrøde bladfargene naturen viser frem på høsten. Snakk om kontraster i naturens fargepalett.
Beitostølen - høsttur i fjellet Kollasj over fager og høsten i fjellet
Det er stor variasjon i naturen i fjellet rundt Beitostølen
Beitostølen - høsttur i fjellet. Kollasj

Møter du noen på fjellturen så slå gjerne av en prat

Vi tar oss gjerne tid til å slå av en prat med folk vi treffer i forbifarten. Damen nederst til høyre kunne fortelle at hun hadde med seg barn (sikkert voksne, men du forstår…) som skulle prøve seg på Via Ferrata Synshorn denne dagen. Det vil jeg tro var litt av en høydeopplevelse tatt i betrakning været jeg har beskrevet øverst i innlegget.

Via Ferrata, Synshorn blir beskrevet slik; Luft under føttene, luft bak ryggen, loddrette fjellvegger og kribling i magen.

Beitostølen - høsttur i fjellet. Her sitter vi i stolheisen, en god venn når turen har blitt for lang

For å trøste deg som tenker; Jeg kommer meg aldri ned slalombakken fra fjelltoppene og til sentrum. Her har du løsningen. Ta stolheisen da vel!! Knærne mine holdt nemlig ikke til turen ned. Heisen gikk så sakte at vi rakk å øve på min bilogutpåturnasjonalsang; Vi vandrer med freidig mot…(Ibsen)

For meg er det mye viktigere å nyte noen timer i fjellet enn å skulle begrense meg selv til å holde meg hjemme på grunn av en litt sjaber helse. Ut på tur i Guds frie natur får være dagens motto!!

Beitostølen - høsttur i fjellet. Vi har fin utsikt mot fjell og farger fra leiligheten

Når vi etter endt tur, kunne strekke på beina, nyte en velfortjent (veldig sen) lunsj og atpåtil ha fin utsikt, også fra leiligheten, kan jeg fortelle deg at jeg og mine medreisende var utrolig fornøyde med fjellturen i en natur kledd i vakker høstprakt.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med andre reiseentusiaster.

2 Kommentarer

 • Svar
  Julie Henriksen
  30. september 2018 at 10:59

  Den norske fjellheimen er så vakker på høsten! Alle de vakre fargene! Fantastisk!

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   30. september 2018 at 18:43

   Ja, vi er heldige som bor i dette landet med så mye flott natur!

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: