2 DestinasjonerI ,

Kanefart på Beitostølen – for en koselig opplevelse

kanefart når mørket siger på.

Å sitte innpakket i pledd og skinnfeller når kanefarten er i gang og den bringer deg gjennom områder med snøtunge trær, og mørket i tillegg siger på, det kan jeg med letthet kalle en magisk opplevelse.

Vi var to godt voksne par som fikk tilbudet om å være med på kanefart i nyttårshelgen hvilket vi selvfølgelig takket ja til. Jeg har aldri hatt denne muligheten før jeg, så hvorfor ikke nyte en time mellom Tor og Torgeir (kusken). I tillegg til å være en hyggelig kusk, så fikk Tor og jeg en god prat med han om mangt og meget. 

Betalt kanefart

Kanefart til bryllupsfesten
Dette kan være en bryllupstur til kirken. Foto: Fjellrittet

Komme i julestemning eller la hesten trekke deg til bryllup og fest?

Dette er  en koselig vintersyssel og det passer utmerket å la hest og slede trekke deg innover i et stemningsfullt vinterlandskap i takt med dombjellene. Absolutt et vink til romantikken når du setter deg godt til rette under skinnfellen sammen med den du er glad i. Her kjenner du definitivt vinterluften lage roser i kinnene dine. Kusken hadde lagt inn et stopp med servering av solbærtoddy, noe som gjorde godt, både for å få litt varme på hender og i kroppen.

Her kan du ta med din tilkommende ektefelle på vei til kirken om du skulle ønske deg en vinterpreget, romantisk vri på ankomsten til ditt eget bryllup.

BISOL, det vakre naturfenomenet jeg så på Beitostølen kan du lese mer om i artikkelen min her

Kanefart, passer for både store og små
Kanefart er noe som passer for både store og små. Foto: Fjellrittet

Lurer du på hva kanefart betyr/er?

 • Kane er et gammel svensk dialektord for slede.
 • Kanefart er lystkjøring med hest og slede vinterstid.

Fjellrittet har sitt utgangspunkt i gården Østre Okshov. De sier om seg selv at de er et  aktivitetsfirma med hesteturisme som hovedgesjeft. Her arrangerer de rideturer i fjellet, Beitostølen og Jotunheimen i tillegg til å kjøre kanefart og sledeturer om vinteren. De kjører også bryllupskjøring og tar firmaarrangementer. Så her er det flere muligheter som du forstår.

Vi dro fornøyde tilbake til leiligheten på Gjestegaarden, midt i smørøyet av Beitostølen for å være med på nyttårsfeiringen på Beitostølen. Det var for første gang på alle de årene vi har feriert på Beitostølen.

Kanefarten er gjort i samarbeid med Fjellrittet

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK HER – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

2 Kommentarer

 • Svar
  Laila MA - Rundt Ekvator
  13. januar 2018 at 23:17

  Så koselig. Flott område og herlig med kanefart 🙂

 • Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: