0 Destinasjoner/ ReisetipsI

Norgesferie – eventyrlige reisetips fra10 norske reisebloggere

Norgesferie - eventyrlige reisetips fra 10 norske reisebloggeres - Reine i Lofoten med Urbantoglandlig

Du kan velge på øverste reisehylle av norgesferie når du får eventyrlige reisetips fra 10 norske reisebloggere. De siste årene har virkelig satt Norge på reisekartet, ikke minst blant oss som bor i dette vakre og langstrakte landet. Og for noen muligheter som finnes! Det kan imidlertid være krevende å velge blant perlene, så her forsøker vi etter beste evne å hjelpe deg på veien til fantastiske norgesopplevelser.

Jeg har invitert med meg noen av de største og beste reisebloggerne i Norge for å vise deg hva vi kan gi deg av eventyrlige reisetips. Når det er så mye å velge mellom har vi plukket ut noe av det vi selv har hatt stort utbytte av å oppleve.

For å få ytterligere hundrevis av reisetips i inn- og utland anbefaler jeg deg å besøke oss på bloggene våre samt på Facebook, Instagram og Youtube.

Velkommen til norgesferie med eventyrlige reisetips fra 10 norske reisebloggere!

Ille bra, Fredriksta’!

Norgesferie - eventyrlige reisetips fra10 norske reisebloggere - DesireeTravels i Fredrikstad
Norgesferie – eventyrlige reisetips fra norske reisebloggere – Desirée anbefaler Fredrikstad

Fredrikstad er et av de koseligste stedene i Norge å besøke på sommeren, se guiden til noen av mine favoritter i denne artikkelen. Spesielt liker jeg Gamlebyen, der det ene sjarmerende, skjeve trehuset i glade farger ligger etter det andre.

Gamlebyen vrimler av liv, med små, selvstendige butikker, koselige kaféer og en rekke gallerier. I tillegg finner du både Kongstenbadet, et friluftsbad og Aktivitetsbyen i Gamlebyen, der både små og store kan få testet høydeskrekken fra 10-meteren, eller ta en runde minigolf.

At Gamlebyen i Fredrikstad er Nord-Europas best bevarte festningsby gjør den ikke akkurat mindre spennende å utforske. På sommeren er området fullt av mennesker som rusler på vollene (på folkemunne “janglær på vollæne”). Hver lørdag formiddag (dog med værforbehold) mellom april og desember arrangeres det frimarked, der du kan gjøre bruktkupp. Frimarkedet arrangeres også hver søndag i skolens sommerferie.

Glomma renner gjennom Fredrikstad, og mellom de ulike delene kan du ta Byferga, som går hele døgnet, og som best av alt er helt gratis. Hopp på ferga en deilig sommerdag og kjenn vinden rufse deg i håret. Gå av på Smertu for å besøke Håpets katedral, utforske Isegran fort eller nyt en is mens du ser på alle de flotte båtene som ligger her.

Dra videre med ferga inn til sentrum, og benytt anledningen til å gå langs bryggepromenaden. Her finner du flere koselige uteserveringer. Fredrikstad har noe å by på for de fleste, uansett om det er en historisk oppdagelsesferd eller en kald halvliter som frister mest.

Bli bedre kjent med Desirée Travels på Facebook og/eller Instagram

Risør – den hvite byen ved Skagerak

Norgesferie - eventyrlige reisetips fra10 norske reisebloggere - Rundt ekvator i Risør
Norgesferie – eventyrlige reisetips fra norske reisebloggere – Laila anbefaler Risør

Mitt favorittsted når det kommer til sommerdestinasjon er uten tvil Risør. Stedet har vært et fast reisemål for oss i en årrekke, og sommeren er den beste årstiden å besøke sørlandsbyen. Med sin hvite trehusbebyggelse, smale smug og maritime atmosfære er dette definisjonen på ekte sørlandsidyll.

Byen ligger omkranset av spennende øyer og fjorder. Området er utmerket for sol, bading, båtliv og andre sommeraktiviteter som du ser mer av i denne reiseskildringen. På en holme utenfor byen ligger Stangholmen fyr, kjent for god mat, gjestebrygge og utendørs konserter. Her ønsker dagens fyrvert Dag Eikeland velkommen. I sommerhalvåret kan du komme deg dit med båten Agnes, som går i skytteltrafikk fra sentrum og ut til øya.

Risør byr også på et yrende kulturliv. Hver sommer arrangeres Villvinmarkedet på torget. Her kan man finne mye fint innen glass, keramikk og brukskunst. Hver august arrangerer dessuten Risør den årlige Trebåtfestivalen. Dette er en populær klassisk festival, hvor havnen fylles av trebåter.

Litt sydover fra byen finnes jettegrytene på Sild, et yndet turistmål året rundt. Hvis du vil bade på svabergenes eget badeland, er dette verd å prøve ut.

Vil du teste ut noen nærliggende byer er både Kragerø, Lyngør og Arendal i båtavstand, og ypperlig for dagsturer.

Når det gjelder overnatting har Risør mange alternativer. Enten du kommer i egen båt og vil legge til ved en av gjestehavnene, bo på hotell, leie hytte eller overnatte på camping. Risør er en by jeg aldri går lei, og byr på noe for enhver smak!

Bli bedre kjent med Rundtekvator på Facebook og/eller Instagram

Spektakulære Hardanger

Dronningstien, Hardanger med reisebloggeren Reisekick
Norgesferie – reisebloggeres eventyrlige reisetips – Toril og Bernt anbefaler Hardanger

Vi i ReiseKick anbefaler virkelig Hardanger! Området er det vakreste av det vakre Norge, og byr på en unik kombinasjon av kultur og natur. Her er fjord, fjell og fonn, hundretusenvis av frukttrær og levende bygder. Spektakulære Hardangerfjorden er tredje lengst i verden, og inneholder mye av det beste Norge har å by på.

Er du glad i å gå på tur, er mulighetene her uendelige. Her er blant annet Trolltunga, den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge og den vakre Dronningstien med 360 grader utsikt nesten hele veien. Vil du brevandre, tar Folgefonni Breførerlag deg med på tur over Juklavassbreen. Vil du oppleve Hardangerfjorden med båt, tar du en av fergene som trafikkerer fjorden, eller velger mer fartsfylte alternativer som RIB-tur. Eller hva med å padle eller kose deg på sider-cruise?

Sider er et must når du besøker Hardanger. En tur langs Norges eneste frukt- og siderrute er en opplevelse. Stikk innom en av gårdene som produserer og selger sider, handle i gårdsbutikken eller stopp i en av de ubetjente utsalgene langs veien.

Museer og kirker finner du også overalt. ReiseKick anbefaler et besøk på Agatunet i Ullensvang, et fredet klyngetun med bygninger fra 1220. Baroniet Rosendal er kjent for mange, det eneste baroniet i Norge og Skandinavias minste slott. Rosehagen her er en opplevelse i seg selv.

Opplev Hardanger i sommer, og lev lenge på minnene! Les mer om ferie i Hardanger på ReiseKick

Bli bedre kjent med Reisekick på Facebook og/eller Instagram

Toppen av Loen – Norges letteste og vakreste topptur?

På toppen av Loenfjellet med Favorittreiser

Loen er kjent for å være et av de vakreste stedene i Norge, der det ligger mellom fjord og høye fjell – perfekt for toppturer. Fra toppen av fjellene er det ubeskrivelig utsikt – som hentet ut fra et maleri fra nasjonalromatikken. Dette er bare en av grunnene til at Loen er et av mine favorittsteder i Norge.

Tidligere var toppen forbeholdt de som har kropp og tid til å klatre 1000 høydemeter (eller mer) for å nå toppen og utsikten. Nå kan du ta Loen Skylift direkte opp til Hoven – 1011 meter over havet og fjorden! Men Loen Skylift er ikke bare for de late og utrente. Fra Hovin går det kilometer på kilometer med turstier ut på fjellet, så her er det bare å ta på seg turklær og nyte fjellet og utsikten.

Du kan nøye deg med utsikten fra platået på Hoven og kanskje fra den lekre restauranten, med det jeg vil kalle Norges beste utsikt. Men ingenting slår utsikten du får hvis du beveger deg litt lenger opp i fjellet.

I tillegg til toppturer, så har du Lodalen, Lovatnet og Olderdalen like ved Loen – som begge steder kan omtales med superlativer. En sykkeltur innover Lodalen kan også anbefales på det vakreste.

Bli bedre kjent med Favorittreiser på Facebook og/eller Instagram Bobilreiser på Facebook og/eller Instagram

Besøk Runde Fuglefjell i sommer

Norgesferie – reisebloggeres eventyrlige reisetips – Kent og Matthias anbefaler biltur til Runde

Vest i havgapet, helt ytterst mot storhavet, der finner du fugleøya Runde, en irrgrønn øy med spektakulær natur, høye klipper rett ned i havet og hundretusener av fugl.

Runde er mest kjent for fuglefjellet og de mange lundefuglene og du vil helt sikkert se annen fugl som havsule, krykkje, alke og lomvi.

Parker ved enden av veien på Runde. Herfra må du gå ca 45 minutter for å komme til Lundeura, det beste stedet å se lundefugl på Runde. Fra parkeringen følger du en bratt S-formet vei oppover fjellet. Det første partiet er bratt, men etter hvert flater det ut.

Fortsett over heiene oppe på platået. Stien til Lundeura er skiltet og enkel å finne. Hold deg til oppmerkede stier på Runde. Det er forbudt å forlate stiene. Følg stien langs klippene til du kommer til en tre-trapp. Rett etter trappen er du fremme ved Lundeura. Du kommer ikke nærmere fuglene enn du gjør nettopp her.

Den beste tiden å besøke Runde fuglefjell er mellom midten av juni og midten av august. Dra til Runde på kvelden, etter kl 20. Da kommer fuglene inn fra havet, og magien er i gang.

Veien til Runde har fastlandsforbindelse. Du kan enkelt komme deg til Runde med bil fra Ålesund, Volda og Stryn. Har du ikke bil kan du reise til Runde med buss.

Bli bedre kjent med Destination The World på Facebook og/eller Instagram.

Spennende opplevelser i Åndalsnes

Åndalsnes med reisebloggeren Globetrotterelisa
Norgesferie – reisebloggeres eventyrlige reisetips – Elisabeth anbefaler Åndalsnes

Åndalsnes kalles for Norges Tindehovedstad og ligger vakkert til ved foten av Romsdalsfjellene og ved bredden av Romsdalsfjorden. Her finner du start- og endepunktet for Raumabanen, Norsk Tindesenter med Norges høyeste innendørs klatrevegg og Romsdalsgondolen som tar deg opp til byfjellet Nesaksla.

Fra Åndalsnes kan du ta bilen til Trollstigen som er en fjellovergang over til Valldal. Veien består av 11 sirlige hårnålssvinger og tar deg opp til utsiktspunktet Trollstigplatået der du finner Trollstigen Kafé som er et av de mest spektakulære arkitekturformede bygningene i Norge.

Den populære fotturen over Romsdalseggen gir deg en 360 graders utsikt til de spektakulære Romsdalsfjellene med kjente topper som Kongen, Dronningen, Romsdalshorn, Store Trolltind, Store Vengetind og den ikoniske Trollveggen med sin taggete tanngarde av trolltinder.

På vei ned fra Romsdalseggen kan du ta turen innom Rampestreken, en plattform bygget ut fra fjellet med en storslagen utsikt over Åndalsnes. Du kan også ta turen til Rampestreken ved å gå opp fra Åndalsnes eller ta Romsdalsgondolen opp til Nesaksla og gå herfra ned til plattformen. Her får du mine tips til spennende og luftige aktiviteter i Åndalsnes og Romsdalen.

Er du lysten på en luftig utfordring, bør du prøve Via Ferrata Romsdalsstigen. Dette er en tilrettelagt klatreløype i fjellet med jernsteg og sikring hele veien og du kan velge mellom den enklere Introveggen eller den mer krevende Vestveggen.

Og om du vil oppleve mer av den mektige naturen i dette området, anbefaler jeg noen dager i fjellet der du går fra hytte til hytte. DNT har utarbeidet en rute som kalles Romsdalstien som er delt opp i 5 etapper og overnatter på 4 forskjellige DNT hytter.

Bli bedre kjent med Globetrotterelisa på Facebook og/eller Instagram

Norges Unesco-fjorder med stillegående el-ferge

Norgesferie - reisebloggere deler sine eventyrlige reisetips - Nærøyfjorden
Norgesferie – reisebloggeres eventyrlige reisetips – Catrine anbefaler Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden med stillegående el-ferge

Har du enda ikke opplevd å flyte stille over Nærøyfjorden og inn i Aurlandsfjorden i strålende sol, blikk stille sjø på en topp moderne stillegående ferge? Da anbefaler jeg det på det varmeste.

De nye, hypermoderne el-fergene glir lydløst ut fjorden og tar oss helt inntil fossene som strømmer ned fra fjellet og går i land på små, postkortvakre steder for å plukke opp eller sette iland folk. Vi kommer mye nærmere naturen enn i de gamle dieselfergene. Selv som norsk blir man slått av hvor vakkert dette landet vårt er. Og det er virkelig en annen opplevelse å oppleve fjordene fra nettopp fjorden.

Rundturen «Norge i et nøtteskall» inkluderer en fergetur på Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden, fra Gudvangen til Flåm.

Det er fullt mulig å organisere turen på egen hånd og legge inn stopp med ulike opplevelser på veien.

Anbefalte severdigheter og stoppesteder er den bittelille geitebygda Undredal som ligger helt nede ved fjorden med Norges minste stavkirke og en stor produksjon av både brun og hvit geitost.

Lenger inn i fjorden finner du flere turistattraksjoner, som Skaldegard og Skjerdal gårdsysteri. Her vil du få en unik opplevelse som ikke så mange har gjort før deg.

Hvis du er ute etter en unik overnatting, ble jeg anbefalt Aurland 292. Gamle hus fra 1700-tallet er i alle fall noe som får mitt hjerte til å banke litt raskere. Benytt også sjansen til å ta Flåmsbanen, kåret til en av verdens vakreste togreiser, og å sjekke ut utkikkspunktet Stegastein mens du er i området.

Bli bedre kjent med Catrinesreiser på Facebook og/eller Instagram

Bodø – inngangsporten til arktiske opplevelser som havørnsafari og dansende nordlys

Norgesferie - 10 reisebloggere deler sine eventyrlige reisetips - Renates reiser
Norgesferie – Reisebloggeres eventyrlige reisetips – Renate anbefaler Bodø

Bodø ligger like nord for polarsirkelen, og er med sine 50,000 innbyggere fylkeshovedstad i Nordland og den nest største byen i Nord-Norge. Byen er inngangsporten til arktiske opplevelser, toppturer i dramatiske fjellandskap, havørnsafari, dansende nordlys på vinteren og magiske lyse netter på sommeren.

Bodø sentrum ble bombet under andre verdenskrig, men har siden reist seg. Stadig dukker det opp ny arkitektur i byen som de siste årene har fått nytt rådhus, bibliotek, konserthus og flere nye høyreiste hoteller. Nye og gamle restauranter og kafeer innbyr til spennende, kulinariske opplevelser basert på lokale råvarer, og et yrende kulturliv har gitt Bodø tittelen Europeisk kulturhovedstad 2024. Her kan du oppleve gatekunst, musikkfestivaler, museer og fotballklubben Bodø-Glimt på hjemmebane.

Bodø har en helt spesiell nærhet til både fjell og hav. Gå gjerne ut på moloen for å trekke inn den gode sjøluften. Bynære fjell med spesielt god utsikt inkluderer Keiservarden, Mjelletind, Heggmotind og Finnkonnakken. Har du bedre tid anbefales turen til Børvasstindene rett sør for byen. Enten på topptur, eller ved å vandre innover den vakre Åselidalen. Finn massevis av ferietips i Bodø på Renates reiser.

Like utenfor bykjernen kan du også besøke verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen, vandre langs havet til den nydelige dobbelstranda Hovdsundet, eller ta ferga over til det historiske handelsstedet og den vakre naturen på Kjerringøy som dette året huser TV2-serien «Hver gang vi møtes».

Bodø er et trafikknutepunktet i regionen for både tog, fly og båt. Like over Vestfjorden ligger Lofotveggen med sine taggete tinder. Veien er heller ikke lang til vakre Helgelandskysten som innbyr til øyhopping og sommeridyll.

Bli bedre kjent med Renates Reiser på Facebook og/eller Instagram

Tromsø er omringet av storslått natur

Norgesferie - eventyrlige reisetips fra10 norske reisebloggere - Linns reise i Tromsø
Norgesferie – eventyrlige reisetips fra norske reisebloggere – Linn anbefaler Tromsø

Sentrumsområdet er ikke større enn at du kan gå til fots fra den ene enden til den andre på under et kvarter.

I museumsområdet på Skansen finner du den gamle Tollboden, Polarmuseet og en samling gamle trehus.
Opplevelsessenteret Polaria er også verdt et besøk, og ligger ved bryggekanten i den sydlige delen av sentrum.

En kort busstur nordover fra sentrum finner du verdens nordligste botaniske hage. Her kan du stifte bekjentskap med en rekke arktiske og alpine planter.

En tur opp på Fløya på fastlandssiden er også obligatorisk. Du kan velge mellom å ta gondolen opp, eller gå sherpatrappene opp til det 421 meter høye platået. Tregrensen I Tromsø ligger på under 400 meter, så når du kommer til toppen av gondolen, er du allerede på snaufjellet. Utsikten over byen, Tromsøsundet og Kvaløya er i seg selv verdt turen opp, enten det er vinter og nordlys eller sommer og sol 24 timer. Glem heller ikke å besøke Ishavskatedralen, som ligger på fastlandssiden av broa.

Flere av Norges største øyer ligger i kort avstand fra Tromsø, deriblant Kvaløya og Ringvassøya.

Kvaløya byr på turmuligheter for alle nivåer og ferdigheter, og skjærgården utenfor er en av verdens nordligste i sitt slag. Lengst ut i havgapet ligger Sommarøy med sine kritthvite strender, turkist vann, og blankpolerte holmer og skjær. Kjøretiden fra Tromsø by er på en knapp time.

Badetemperaturen er dog noe frisk, og sjelden over 10 grader. Hvis et dypp i Nord-Atlanteren ikke frister, er det storslagne badelandet Tromsøbadet, som åpnet i 2019, et godt alternativ.

Bli bedre kjent med Linns reise på Facebook og/eller Instagram

Opplev Lofoten på langs fra a-å

Ting å gjøre i Lofoten - magisk natur, strender, fiskevær -Rambergstrand og boligområdene rundt
Norgesferie – eventyrlige reisetips fra norske reisebloggere – Mette anbefaler Lofoten

Lofoten var et av hovedmålene når vi skulle velge bobilferie dette året. Fra vi parkerte Hjalmar-bobil i Kabelvåg Feriehus og Camping var det bare å suge til seg inntrykk fra vakre fiskevær, de mest fantastiske sandstrender med turkisklart vann og fjellformasjoner som stuper rett i havet. Det var nesten mer magisk enn vi kunne forestille oss.

Når du farter fra a – Å, ytterst på fastlandet av Lofoten, opplever du et fiskevær som har gått fra et aktivt sådan til å være et fiskeværsmuseum med mange mulige severdigheter. Mest av alt ønsket vi å ta til oss av naturen og utsikten hvor vi nøt medbragt niste.

I Reine, anbefaler vi å ta til deg av omgivelsene. Fjellene er magiske der de ligger som en naturlig ramme rundt fiskeværet.

Ramberg er kjent for sin vakre sandstrand. Etter å ha vært en snartur innom hos kjente, valgte vi å komme tilbake for å ta en 3 dagers avslappende ferie på Rambergstranda. Vi var heldige med været og jeg synes ikke jeg kunne reise herfra uten å ha dukket i det glassklare vannet, 10-11 grader var særs forfriskende.

Dagen ble avsluttet med en 3-retters smakfull middag i Nusfjord – også kalt Lofotens skjulte perle.
Det finnes flere campingplasser å velge mellom og rorbuer står klare til å ta imot deg.

På urbantoglandlig vil du få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, i inn- og utland.

Bli mer kjent med Mette i bloggen Urbantoglandlig, Instagram og/eller Youtube.

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er den voksende Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: