0 DestinasjonerI ,

I slalombakken på Beitostølen leker alle generasjoner

Foto 5: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen

I slalombakken på Beitostølen snakker vi lek for både store og små og folk i alle aldre. Når jeg koser meg i bakken ser jeg barn, foreldre, besteforeldre og til og med oldeforeldre i fri utfoldelse. Her syder det av liv, enten du er nybegynner, aldri kommer videre enn til det å være nybegynner, eller er av den typen som trenger utfordringer.

Jeg for min del kommer aldri lenger enn til det å være nybegynner, ikke fordi jeg ikke vil utvikle talentet mitt, hehe, men det er helsemessige årsaker som stopper den utviklingen. Men den barnlige gleden av å få til litt, samt det å nyte en fin dag i slalombakken, kan ingen ta fra meg. Det er bare å prøve så skal du se at du også kan nyte en stakket stund i slalombakken.

Foto 9: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen

I en slalombakke med respekt for seg selv

Her hoppes det, noen står sidelengs over oppsatte bøyler, mens andre er i startgropen og står i stor pizza, liten pizza eller pommesfrites. De siste begrepene er hva vår venninne, dengang 5 år, lærte av en salominstruktør her på Beitostølen. Disse begrepene husker hun fortsatt og er på god vei til å videreutvikle sine ferdigheter for å ha det enda mer gøy på slalomski.

Dette er virkelig en lek som barn elsker. Jeg har sett og hørt, både av venner og ellers, at du godt kan la 2- og 3-åringer få prøve seg i bakken. Vinterferien dette året valgte vi å følge 7-åringens ønsker om å starte feriedagene i bakken. Når hun hadde fått brukt masse energi her i to fullendte dager, gikk langrennsturene de neste dagene som en lek.

På Beitostølen er det varierte og utrolig familevennlige bakker. Jeg må innrømme at jeg holder meg til en lang og slakk bakke hvor stolheisen bringer meg til topps. Helt ypperlig til mine ferdigheter.

Foto 1: Aktivitet i slalåmbakken, Beitostølen

I slalombakken på Beitostølen er det godt tilrettelagt for:

 • Snøbrett
 • Snowboard
 • Telemarkskjøring
 • Alpint, slalom, slalåm
 • Airboard
 • Kjelkeaking i egen bakke med kjelkeheis

Ønsker du enda større utfordringer så tar du en tur til Raudalen og tester ut slalombakkene der. Det er ikke lange svippturen, enten du kjører bil eller velger skibussen. Heiskortet kan du bruke begge steder.

Er du glad i alle slags vinteraktiviteter tipper jeg at du vil elske å være i denne vintermagiske fjellandsbyen som Beitostølen er.

Foto 4: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen
Foto 6: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen
Foto2: Aktivitet i slalåmbakken, Beitostølen
Foto 7: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen

Ønsker du deg en dag fri fra skiene, så finnes det flere valgmuligheter

 • Hundespannkjøring
 • Riding i vinterlandskap
 • Snørafting
 • Lavvo-aften
 • Isfiske

Det er så utrolig mye å velge mellom i denne fine fjellandsbyen, så det er, som du sikkert forstår, ikke det granne rart at dette er vårt utvalgte ferieeldorado.

Kollasj av Tor og Mette i slalåmbakken, Beitostølen

Her ser du en nybegynner, en som aldri kommer lenger enn til det å være nybegynner og en som ønsker noen flere utfordringer i slalombakken. Så kan du jo bare gjette hvem som er hvem, haha.

Kollasj fra slalåmbakken, beitostølen

Å bo på Gjestegaarden gjør at vi har både slalombakken og langrennsløypene rett på utsiden. Det passer oss helt utmerket.

Vi har imidlertid benyttet oss av mange av overnattingstilbudene på Beitostølen, så jeg kan fortelle deg at her finner du noen for enhver smak.

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er den voksende Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

Stavkirke laget i snø på Beitostølen
Foto: Beitostølen.com

Bildet av stavkirken i snø på Beitostølen. Maken har vi aldri sett i Norge.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

Tips til flere opplevelser på Beitostølen som jeg skriver om

Opprinnelsen til slalom

Slalåm er en idrett der utøveren kjører på ski ned en bakke, i sikksakk mellom hinder. Ordet stammer opprinnelig fra Morgedal i Telemark, stedet som er kjent som «skisportens vugge» De første skiløperne i Morgedal skilte løypene sine mellom slalåm, ufsilåm og uvyrdslåm. Slalåm var betegnelsen på en løype eller et spor (låm) i en slak bakke eller skråning (sla), mest for kvinner og barn. Ufsilåm var en bratt løype med ett hinder som kunne være et hopp, gjerde, en vanskelig unnamanøver, et juv, en fjellskrent eller annet. Uvyrdslåm var en løype som startet langt oppe og hadde flere slike hinder.

Dagens «off pist»- eller løssnøkjøring, eller ekstremkjøring utfor klipper og stup, er nok sammenliknbar med disse variantene fra den opprinnelige telemarkskjøringen. Kilde: Wikipedia

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: