0 DestinasjonerI ,

I slalombakken på Beitostølen leker alle generasjoner

Foto 5: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen

Her snakker vi lek i slalombakken på Beitostølen. Når jeg koser meg i bakken ser jeg barn, foreldre, besteforeldre og til og med oldeforeldre i fri utfoldelse. Her syder det av liv, enten du er nybegynner, aldri kommer videre enn til det å være nybegynner, eller er av den typen som trenger utfordringer.

Jeg for min del kommer aldri lenger enn til det å være nybegynner, ikke fordi jeg ikke vil utvikle talentet mitt, hehe, men det er helsemessige årsaker som stopper den utviklingen. Men den barnlige gleden av å få til litt, samt det å nyte en fin dag i slalombakken, kan ingen ta fra meg. Det er bare å prøve så skal du se du også.

Foto 9: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen

I en slalombakke med respekt for seg selv

Her hoppes det, noen står sidelengs over oppsatte bøyler, mens andre er i startgropen og står i stor pizza, liten pizza eller pommesfrites. De siste begrepene er hva vår venninne, dengang 5 år, lærte av en salominstruktør her på Beitostølen. Disse begrepene husker hun fortsatt som 7-åring og er på god vei til å videreutvikle sine ferdigheter for å ha det enda mer gøy på slalomski.

Dette er virkelig en lek som barn elsker. Jeg har sett og hørt, både av venner og ellers, at du godt kan la 2- og 3-åringer få prøve seg i bakken. Vinterferien i år valgte vi å følge 7-åringens ønsker om å starte feriedagene i bakken. Når hun hadde fått brukt masse energi her i to fullendte dager, gikk langrennsturene de neste dagene som en lek.

På Beitostølen er det varierte og utrolig familevennlige bakker. Jeg må innrømme at jeg holder meg til en lang og slakk bakke hvor stolheisen bringer meg til topps. Helt ypperlig til mine ferdigheter.

Les også: Bisol, naturfenomenet jeg så på Beitostølen

Foto 1: Aktivitet i slalåmbakken, Beitostølen

I slalombakken på Beitostølen er det godt tilrettelagt for:

  • Snøbrett
  • Snowboard
  • Telemarkskjøring
  • Alpint, slalom, slalåm
  • Airboard
  • Kjelkeaking i egen bakke med kjelkeheis

Ønsker du enda større utfordringer så tar du en tur til Raudalen og tester ut slalombakkene der. Det er ikke lange svippturen, enten du kjører bil eller velger skibussen. Heiskortet kan du bruke begge steder.

Er du glad i alle slags vinteraktiviteter tipper jeg at du vil elske å være i denne vintermagiske fjellandsbyen som Beitostølen er.

Les også: Snøskuter, lavvo og viltgryte i fjellheimen. har det noe til felles?

Foto 4: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen

Les også: Å gå langrenn får vi minst 5 helsegevinster av

Foto 6: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen

Les også: Kanefart på Beitostølen, for en koselig opplevelse

Foto2: Aktivitet i slalåmbakken, Beitostølen

Les også: Nordlys, Aurora Borealis, et fantastisk naturfenomen

Foto 7: Aktvitet i slalåmbakken, Beitostølen

Ønsker du deg en dag fri fra skiene, så finnes det flere valgmuligheter

Det er så utrolig mye å velge mellom i denne fine fjellandsbyen, så det er, som du sikkert forstår, ikke det granne rart at dette er vårt utvalgte ferieeldorado.

Kollasj av Tor og Mette i slalåmbakken, Beitostølen

Her ser du en nybegynner, en som aldri kommer lenger enn til det å være nybegynner og en som ønsker noen flere utfordringer i slalombakken.

Kollasj fra slalåmbakken, beitostølen

Å bo på Gjestegaarden gjør at vi har både slalombakken og langrennsløypene rett på utsiden. Det passer oss helt utmerket.

Stavkirke laget i snø på Beitostølen
Foto: Beitostølen.com

Bildet av stavkirken i snø er bare en forsmak på neste års snøskulpturfestival på Beitostølen. Maken har vi aldri sett i Norge. Gleder meg som et barn allerede nå jeg. Hvordan er det med deg? Ses vi på Beitostølen kanskje?

Opprinnelsen til slalom

Slalåm er en idrett der utøveren kjører på ski ned en bakke, i sikksakk mellom hinder. Ordet stammer opprinnelig fra Morgedal i Telemark, stedet som er kjent som «skisportens vugge» De første skiløperne i Morgedal skilte løypene sine mellom slalåm, ufsilåm og uvyrdslåm. Slalåm var betegnelsen på en løype eller et spor (låm) i en slak bakke eller skråning (sla), mest for kvinner og barn. Ufsilåm var en bratt løype med ett hinder som kunne være et hopp, gjerde, en vanskelig unnamanøver, et juv, en fjellskrent eller annet. Uvyrdslåm var en løype som startet langt oppe og hadde flere slike hinder.

Dagens «off pist»- eller løssnøkjøring, eller ekstremkjøring utfor klipper og stup, er nok sammenliknbar med disse variantene fra den opprinnelige telemarkskjøringen. Kilde: Wikipedia

Ønsker du å få og gi tips til ferieturer, er du velkommen til Facebook-gruppen Reisetips

Turen til fjellandsbyen er gjort i samarbeid med Beitostølen.com

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: