Hva er vel bedre enn å ønske restauranten Heimatt velkommen til Beitostølen. Brødrene Theodorsen lengtet hjem og da muligheten bød seg, flyttet de heimatt til Beitostølen. Med seg i sekken har Erling og Øyvind solid matkunnskap og ønske om å lage mat fra bunnen av og med de aller beste råvarer. Så langt det lar seg gjøre, helst hentet fra områdene rundt Beitostølen.
//Reklame for Beitostølen Resort
Gutta har vært borte i mange år for å perfeksjonere sine kokkekunskaper for dermed å kunne tilføre fjellandsbyen ytterligere særnorske smaker.
Året 2023 takker brødrene for seg, det var rett og slett ikke økonomisk mulig å fortsette med denne flotte restauranten. Men vi som fikk smake og oppleve stemningen her, har noe å minnes.

Fra Fredrikstad heimatt til Beitostølen
Jeg tillater meg å bruke denne ordlyden da Beitostølen er vårt ferieparadis som vi vender tilbake til flere ganger i året.
Noen av grunnene til at vi bruker fjellandsbyen året rundt er at vi liker det urbane og landlige preget samtidig som vi har muligheter for nye fjellturer hver gang vi er her. At det grenser til Jotunheimen med alle valgmulighetene som ligger der som perler på en snor, er ingen ulempe. Her er det turterreng som kan passe for de aller fleste.

Dette handler likevel ikke om Tor og meg direkte, men om opplevelsen vi hadde da vi fikk nyte noen retters middag i restauranten Heimatt.
Heimatt ligger i tilknytning til Bergo lelilighetshotell. Så sentralt at du kan rekke ut armen og nå skiheiser, fantastisk turterreng året rundt og alt annet Beitostølen sentrum har å by på av restauranter, interiørbutikker, sportsbutikker m.m.


Rettene var fantastiske triggere for smaksløkene. Alt var lekkert dandert og med bruk av planten Geitrams som et dekorelement var også hagebloggeren i meg tilfredsstilt.
Som du ser var også Monkey klar til å smake på desserten min. Monkey er nemlig med på de fleste reiser vi har. Han insisterer på å ikke være hjemme alene, kremt.
Takk for at dere serverte mat som jeg kan spise
Jeg har lyst til å tilføye at jeg går på helsediett hvor jeg ikke skal ha kumelk, gluten, sukker og fisk blant annet. Dette klarte Erling og Øyvind å imøtekomme på en fantastisk måte. Det at jeg heller ikke skal ha tilsetningsstoffer i maten behøvde jeg ikke nevne engang, for på Heimatt lages all mat fra bunnen av uten kunstige konserveringsmidler og tilsetningsstoffer. Det ble virkelig en fulltreffer for meg. Jeg forventer nemlig ikke en slik service. Derfor var det en et stort pluss at jeg kunne gå på restaurant for en gangs skyld. Tusen takk til gutta!!
Et tips til en mer spennende dessert kunne vært at de laget en chiapudding med bær. Det ville vært et løft. Jeg ga nemlig beskjed om at jeg kan ha kokosmelk, men jeg vet det er krevende å møte så spesielle ønsker (smiler).
Noen har fortalt meg at de har en god vinmeny, men for oss passet det med alkoholfri øl til for- og middagsretten og kaffe til desserten.
Velkommen Heimatt til Beitostølen – De lune lokalene kjenner vi fra før

Lokalene kjenner vi godt fra før fordi det har vært restaurant her tidligere og som vi har besøkt noen ganger.
Rettene på Heimatt blir servert i en lun atmosfære på delikat dekkete bord med hvite duker, dog ikke for høytidelig. Lokalene er innredet i laftet tømmer og gir et inntrykk av god norsk hytteatmosfære.

Brødrene Erling og Øyvind Theodorsen driver restauranten, og i tillegg til å drive restaurant, tilbyr de også hele spekteret innenfor catering.
I restauranten blir det brukt bare lokale råvarer. Og all mat blir som nevnt tidligere laget fra bunnen av i dette kjøkkenet. På den måten ønsker de å få fram det særnorske, og selvfølgelig løfte fram Valdres.
BRØDRENE THEODORSEN: «Tanken bak vår meny er å alltid by deg på sesongens beste råvarer og gi deg nye smaksopplevelser hver gang du besøker oss. På Restaurant Heimatt spiller alltid fjellet en hovedrolle, perfekt tilberedt og servert sammen med spennende tilbehør.»
Dette restaurantbesøket er gjort i samarbeid med Beitostølen Resort
Jeg står selvfølgelig helt fritt til å skrive det jeg vil om besøket. Det er ikke lagt noen føringer på hvordan artikkelen skal utformes og hva den skal inneholde.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.
Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar