0 DestinasjonerI ,

Snøskuter, lavvo, viltgryte på Beitostølens fjelltopp

Snøskutertur til lavvoen, Beitostølen

Før vi fikk satt oss i sleden, hadde 6-åringen sommerfugler i magen. Når skuteren satte fart opp slalåmbakken kunne hun oppvise fantastiske gledesutbrudd. Hun kunne riktignok tenkt seg at hastigheten opp bakken var høyere, denne jenta er nemlig lagd for fart.


Du lurer kanskje på hva en snøskuter, lavvo og viltgryte har til felles? Det er det som er så utrolig koselig. Nemlig at det starter med en snøskutertur og fortsetter i en lavvo hvor serveringen består i en varm solbærtoddy og viltgryte. Et opplegg som passer utrolig godt for hele familien.

//Annonse

Lavvo på toppen av fjellet, Beitostølen

Tenk deg en lavvotur under stjernehimmelen

Da vi nærmet oss lavvoen, som var selve målet for turen, var oppmerksomheten rettet mot en vakker nattehimmel, spekket med stjerner. 6-åringen hadde aldri sett noe liknende tidligere og ga klart uttrykk for at dette var en like minnerik opplevelse for henne som for Tor og meg.

Varmende reisndyrskinn og bål i lavvoen, Beitostølen

Inne i lavvoen var det lagt til rette med sitteunderlag av reinsdyrskinn. Her skulle ingen fryse. Alt for oss; nordmenn, svensker og engelskmenn som var på jakt etter nok en fin opplevelse i fjellheimen på Beitostølen.

Les også: Å gå langrenn får vi mins 5 helsegevinster av

Servering av vilgryte i lavvo, Beitostølen

Den engelske og danske guiden fra Beitoaktiv rørte i gryta og serverte oss en kortreist viltrett med flatbrød, tyttebærsyltetøy og solbærtoddy som tilbehør.

Les også: Kanefart på Beitostølen, for en koselig opplevelse

Bål og solbærtoddy i lavvo, Beitostølen

Stemningen var god, og guidene engasjerte seg i samtaler på flere språk og det var mange muntre replikker rundt det varmende bålet.

Etter serveringen var det tid for litt bevegelse utendørs. Vi ville jo ha med oss mer av stjernehimmelen og barna hadde behov for å base i løssnøen og ta ut litt energi.

Viltaften i lavvo, Beitostølen

En dessert som smaker på lavvotur

Da desserten skulle serveres, var det en fornøyd seksåring som grillet og fortærte mer marshmallows enn en barnemage simpelthen har godt av, men pyttsann. Dette var en opplevelse for livet for både store og små og slett ikke hverdagskost.

6-åringen, Tor og jeg er lykkelige for denne nattehimmel-turen opp i fjellet, for slike opplevelser er langt fra hverdagen vår.

Enda så mange år vi har hatt Beitostølen som vårt feriemål, opptil flere ganger årlig, så er det stadig noe nytt å oppleve i fjellheimen, og vi er ennå ikke mettet.

Beitostølen har noe å by for etthvert vinterønske, og her finner du en fin oversikt.

Denne turen er gjort i samarbeid med Beitoaktiv.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: