6 Destinasjoner/ ReisetipsI , ,

10 gode grunner til å reise til Småland i Sverige

Cecilie som speider utover Vättern, på tur mot borgen. Visingsö, Småland

Jeg hadde aldri satt mine føtter på Smålandsk jord før i 2018. Da fikk jeg være med på steder som passer for kjærestepar, single, barnefamilier og turer med barnebarna.

//Pressetur

Det har som oftest vært de mest nærliggende svenske stedene jeg har dratt til fordi det er kortreist i forhold til her jeg bor, kjente og spennende. Da jeg fikk invitasjon av Visit Sweden til å være med på flere turer i Småland takket jeg gladelig ja takk!

For er det noe som ligger reiseskribenten (les; meg) nært til hjertet, så er det å oppleve nye steder. Særlig steder som ikke alle andre reiseglade har besøkt før.

Tage Andersens formgivn møbler i skjønn forening med kunsten. Gunillaberg, Småland.
I hovedhuset på Gunillaberg som bærer håndtrykk av den kjente, danske floristen og multikunstneren Tage Andersen

Det være seg destinasjoner med

 • Historisk sus og gode fortellinger
 • Steder som passer for barn og barnebarn
 • Kunsthager og parker
 • Vakre hoteller
 • Smakfulle matopplevelser
 • Kulturelt tilsnitt
 • Naturen tett på

I Facebookgruppen min Reisetips verden rundt får du reisetips fra hele verden enten du flyr, sykler, reiser med bil/bobil eller tog. Her kan du også spørre om tips til reiser, overnattinger, spisesteder! Meld deg gjerne inn her!

Snekkerbua til Emil i Lønneberget - Katthult
Snekkerboden til EEEEmil i Lønneberget på Katthult

Her har du mine 10 tips om opplevelsesrike reiser i Småland

Ta en tur til Astrid Lindgrens verden

På bilferie i disse traktene og med mine forslag servert skulle det ikke forundre meg om det dukker opp andre fine steder som du vil ta i nærmere øyesyn også. Vil du benytte deg av enda flere turer i dette området, kan jeg anbefale deg å spørre om råd hos Smålands Turism som du finner her.

Småland er stort og favner følgende områder

Småland er et «landskap» (historisk landsdel) i Øst-Gøtaland i Sør-Sverige som i nord grenser til Østergøtland, i sør til Skåne og Blekinge, i vest til Halland og Vestergøtland og har kyst mot Østersjøen i øst. I landskapet inngår hele Kronoberg fylke, store deler av Jønkøping fylke, i tillegg til fastlandsdelen av Kalmar fylke. Småland er et av Sveriges mest sjørike landskap.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

Her vil du få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

TIL INFO

Flere av disse destinasjonene reiste jeg til i et samarbeid med Visit Sweden. I slike tilfeller får jeg helt eller delvis dekket reise og opphold. Som alltid; Det er ikke lagt føringer for hva jeg skal skrive eller om jeg skal skrive noe. Du kan være viss på at alt jeg skriver om på denne nettsiden er mine egne betraktninger og meninger.

6 Kommentarer

 • Svar
  OnTripDK
  8. februar 2019 at 00:10

  Det er snart mange år siden at jeg har udforsket Sverige selvom det ligger så tæt på. Tak for listen Mette, nu har jeg da fået inspiration og lyst til at ville besøge Småland.

  /Annette

  • Svar
   Urbantoglandlig
   8. februar 2019 at 13:02

   Hei Annette! Ja, jeg kan virkelig anbefale flere steder der. Så hyggelig at du fant inspirasjon her 🙂 Ha en fin weekend!

 • Svar
  Anne Bente
  8. februar 2019 at 18:51

  Dette er en del av Sverige jeg aldri har vært i, men som jeg skal legge på listen min 🙂

  • Svar
   Urbantoglandlig
   8. februar 2019 at 22:56

   Takk. Så hyggelig at du lar deg inspirere 🙂 Sånt gleder.

 • Svar
  Hedda | Tenk Koffert
  9. februar 2019 at 08:23

  Jeg besøkte også Småland for første gang i fjor. Skal definitivt tilbake igjen! Et utrolig sjarmerende område med god mat og mye spennende å se. ??

  • Svar
   Mette | Urbantoglandlig
   9. februar 2019 at 12:35

   Så gøy. Småland er jo så stort, så ikke rart at vi ikke gikk på hverandre der, selv om det hadde vært kjempekoselig 😉

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: