0 DestinasjonerI ,

Barokkens stilideal formes til det moderne på Gunillaberg

Inn gjennom porten og der møter Herregården Gunillaberg i Småland meg..

Formgiving og iscenesettelse – mitt utgangspunkt er ønsket om å skape en helhet i alt det jeg gjør. Inspirasjonen kommer ofte i arbeidsprosessen og i gleden ved å skape. Sitat: Tage Andersen. Det bærer også Gunillaberg sterkt preg av.

//Pressetur

Å besøke Gunillaberg var som å komme inn en ny verden. Midt inni den smålandske skogen åpner denne vakre kunsthagen seg, hvor storslagne miljøer med det ville og det tuktede lever i skjønn forening sammen med arkitektur, natur og kulturarv.

Jeg hadde gledet meg vilt til å skulle møte den anerkjente floristen Tage Andersens Gunillaberg. Du kjenner kanskje til Tage Andersen fra før. Han har en blomsterforretning i København hvor han er viden kjent for sine kreative blomsterarrangementer.

Allerede ved inngangspartiet ved Gunillaberg i Småland møtes vi av skulpturer i naturens materiell.

Gunillaberg – Herregården hvor interiør, kunst, kultur og hage går hånd i hånd

Her ønsker jeg å vise deg Smålands best bevarte karolinerherregård og området rundt. Siden det er så utrolig mye fint og vakkert å se, vil jeg vise deg det i mindre porsjoner. Det vil si at jeg lager flere innlegg om mitt besøk her.

Allerede ved inngangspartiet kan du se en av Tage Andersens skulpturer som han kaller Aorta (hovedpulsåren). Og helheten han ønsker å se i alt han gjør er godt synlig her på Gunillaberg.

En vakker krukke ikledd tidens tann av mose og bregner. Gunillaberg, Småland

Her kan du se og lese mer av det Tage Andersen har skapt utendørs på Gunillaberg.

Veggfarger og gulv er barokkinspirert. Tage Andersen, Gunillaberg i Småland

Sjekk ut her om trolske båtturer i John Bauers fotspor i Småland kan være noe for deg.

Tage Andersens formgivn møbler i skjønn forening med kunsten. Gunillaberg, Småland.

Selvfølgelig må et slikt sted pusses opp og renoveres fra tid til annet, med tanke på at stedet har sin barokke opprinnelse fra 1600-tallet. Men det moderne møter fint de barokke fargene på veggene samt gulvets mønster.

Vasker fra baderommet i Herregården.

Det fantastisk røffe og herlige badet. Og som du ser, 2 vasker og to meg. Jeg gjør meg klar for et bad, kjenner du furunålsduften fra vindusgrenene? Eller lerkeduften, rettere sagt.

Fra baderommet i Herregården. Gunillaberg i Småland

Et soverom i Herregården. Gunillaberg i Småland

Herlig røft, gjennomført og tilbake til barokk stil med stor grad av modernisme. Vi kan i alle fall legge oss nedpå og drømme oss 4-500 år tilbake i tid.

Det skal saktens noe til å drømme seg så langt tilbake i tid, men et forsøk verdt er det, synes du ikke?

Fra et av rommene med flygel/klaver av noe slag. Gunillaberg, Småland

Drømmene fra en svunnen tid forlates i soverommet og en ny drøm tar over i dette vakre rommet.

Vi lar fingrene bevege seg musiserende over klaviaturet (cembalo) mens ballettdanserne glir over gulvet i atletiske prestasjoner.

Jeg kjenner at den opplevelsen skulle jeg ønske var reell. Skal jeg få være med på det, må jeg komme tilbake til Gunillaberg når stedet besøkes av balettdansere, for det gjør det fra tid til annen.

Takmaleri og Tage Andersens utformede sofa i rommet med flygel.

Her ser du at Cecilie i @igodjord gjøre seg klar til underholdningen. Jeg tror nok hun som jeg ønsker seg ballettoppvisningen som jeg skisserte over her, hehe.

Sofaen er kreert etter Tage Andersens idé.

Kollasj fra interiøret i hovedhuset på Gunillaberg. maleri av Tage Andersen

Den kjente floristen, Tage Andersen fra Danmark

Mer om Gunillaberg

    • Eiendommen har trolig vært i bruk siden 1500 tallet.
    • På 1600-tallet ble Gunillaberg brukt som jaktslott av dronning Kristina. Hun ga senere bort jaktslottet til Johan Printz. Han bygde det opp på nytt og det er akkurat de husene han bygde på 1600-tallet som fortsatt står her. Det skal være han som har gitt stedet dets navn Gunillaberg etter sin mor Gunilla.
    • Tage Andersen: Jeg liker at det er så mange muligheter her. Det er en fantastisk plass. Bygningene er veldig fine, hagen er vidunderlig , naturen er vakker. Jeg elsker dyr, og det er plass til dem her. Vi har omtrent 150 dyr, og de er en stor del av atmosfæren. Det er en stor kontrast til mitt hverdagslige arbeid i butikken i København, som ligger midt i sentrum. Her på Gunillaberg ligger vi midt i ingenmannsland. Jeg jobber hele tiden med kontraster.
    • I tillegg til hagen, arkitekturen og billedkunsten, arrangerer Tage Andersen også konserter i orangeriet. Balletter, barokkonserter og små operaduetter av musikere og dansere fra hele Europa.
    • Visit Småland – turistinformasjon finner du her

Turen min til Gunillaberg er gjort i samarbeid med VisitSweden

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: