0 ReisetipsI , , ,

Hvordan kjører du fra Norge til Sør-Frankrike og tilbake?

Tips til bilferie fra Norge til Sør-Frankrike - Havna i Sanary-sur-mer i Provence

Når du reiser på bilferie fra Norge til Sør-Frankrike for første gang, og i Europa for første gang på 25 år er det greit å ha noen å spørre om råd.

Vi har heldigvis et vennepar som har kjørt veien uttallige ganger og som velvillig har gitt oss verdifulle tips. Som kjent er det flere veier til Rom, så også fra Norge til Sør-Frankrike. Nå har vi kjørt fra Norge til Sør-Frankrike med retur to ganger, og føler oss med ett litt mer erfarne, kremt!

BILFERIETIPS! 32 ting jeg har i bilen på reise

Tips til bilferie fra Norge til Sør-Frankrike - På bilveien mot målet i Sør-Frankrike

Første året tok vi følgende rute fra Norge til Sør-Frankrike samt retur til Norge

  • Fra Fredrikstad gikk ferden til Malmø i Sverige. Vi fylte diesel der (kan være langt mellom stasjonene fra ilandkjøringen i Puttgarden) og kjørte videre over Öresundbroen. Følg skilt mot Rødby og Puttgarden.
  • Fergen fra Rødby til Puttgarden tar ca. 45 minutter og går så og si hele døgnet. Her finner du mer informasjon om priser m.m. Scandlines.
  • Ved avkjøringen følger du A1 mot Hamburg og velger A7 mot Kassel. Vi valgte å overnatte på Hotel Landgasthof Hess i Neuenstein. Hotellet ligger like ved A7, men likevel stille og fredelig.
  • Vi kjørte videre på A7 forbi Bregenz og Ulm og videre til heideland i Chur. Her hadde vi en flott lunsj. Mer om det finner du i link i slutten av dette avsnittet.
  • Etter lunsjen gikk turen videre på A13 og A2 til Como hvor vi hadde vår annen overnatting på turen mellom Norge og Sør-Frankrike. Er du heldig med været så stopp gjerne og nyt utsikten gjennom Alpene.

Tips til overnattinger på veien fra Norge til Sør-Frankrike første året finner du her

  • Fra Les Issambres/Sainte Maxime kjørte vi A8 forbi Aix en Provence og derfra videre på A7  hvor vi valgte å ha et stopp i den eventyraktige provinsen Colmar i Alsace. Les mer om det her.
  • Derfra fulgte vi A5 og tilbake til det første hotellet vi bodde på på turen sydover, Hotel Landgastof Hess.
  • Herfra kjørte vi nordover på A7 til Puttgarden, Rødby og la inn et besøk i Køge. Her spiste vi godt, hadde en overnatting og et kort besøk i sentrum av middelalderbyen Køge før vi tok fatt på turen hjemover til Norge.

Tips til overnatting på veien fra Sør-Frankrike til Norge første året finner du her

Andre året fulgte vi denne ruten fra Norge til Sør-Frankrike samt retur til Norge

Vi besluttet å ha to overnattinger nedover og opptil flere på veien fra Sør-Frankrike og hjem til Norge. Vi var bitt av bilferie-basillen og ville se mer.

Vi startet med med fergetur fra Gøteborg til Kiel. Full pakke med middag på kvelden, overnatting i en helt ok lugar med vindu og frokost før vi skulle ta fatt på neste etappe som var fra Kiel, A7 forbi Hamburg og Hannover til Iffezheim hvor vi valgte andre overnatting på denne turen. Hotel de Charme serverer kun frokost, så vi ble anbefalt en pizzarestaurant i gangavstand fra hotellet. Når vi har kjørt i mange timer, gjør det godt å strekke på beina i noen minutter før vi setter oss til bords for dagens middag. Så at middagsrestauranten ikke er i samme bygg som vi skal sove er bare en fordel synes jeg.

Tips til overnatting i Iffezheim er Hotel de Charme, som du kan lese mer om i artikkelen min her. Et nusselig hotell/gjestehus som til tross for at det ligger i Tyskland har mye av det franske uttrykket ved seg.

Dagen etter var Tor og jeg klare for en ny transportettappe til endedestinasjonen vår, via A35, A36, A6 og A7 til Sainte Maxime i Sør-Frankrike. Her leide vi leilighet av et norskt par en uke.

Bilferie fra Norge til Sør-Frankrike - Google kart er min venn

Google Maps har blitt min nære reisevenn i tillegg til Tor da selvfølgelig. Dess nærmere du klikker deg inn, dess flere opplysninger får du.

Som nevnt var vi innstilt på å ta det mer med ro hjemover, vi ville på oppdagelsesferd

Første strekning var fra Sainte Maxime via A7 til Annecy. Her overnattet vi og fikk med oss en rusletur ettermiddag/kveld samt en snartur innom matmarkedet søndag morgen før vi reiste videre. For et fantastisk sted!

Mandag tok vi en lang og god frokost før vi satte oss i bilen for å kjøre innom Beaune i Burgogne via A40 og A6. Byen hadde vi fått anbefalt av venninnen vår May-liss i resiebloggen Malivasverden. Vi sjekket ut det sagnomsuste Hôtel Dieu før vi ruslet en tur i denne vakre byen og inntok dagens lunsj.

Jeg er full av vakre inntrykk før vi setter oss i bilen på vei videre til Ruquewihr via A36. Dette lille sjarmtrollet, Riquewihr, er kjent for mer enn Route des vins d’Alsace som du kan se her.

Veien fra Riquewihr til Celle

Turen fra Riquewihr går via A5 og A7 til Celle, nok en eventyraktig by hvor vi valgte å spise middag og rusle en tur i både om kvelden og formiddagen etter. Herfra kjørte vi via A7 via Puttgarden, med fergen over til Rødby og videre over Øresundbroen til Helsingborg. Her har jeg vært et par ganger før, blant annet som reiseleder for Temareiser Fredrikstad og pressetur med Visit Sweden. Jeg hadde så lyst til å vise Tor en kjempekoselig restaurant som vaker nede i vannskorpen, og med nesten rekkevidde over til Danmark. Her overnattet vi siste natt før vi kjørte strake veien hjemover onsdag etter en deilig frokost.

Hvis jeg skal si noe om trafikkforhold, så var det en del veiarbeid  på Autobahn i Tyskland. Vi var dog oppmerksomme på å ikke kjøre i rushtiden, spesielt forbi byene i Tyskland. Dessuten reiste i begge gangen i begynnelsen av september, også med tanke på å unngå fellesferien i deler av Europa som er i august.

Ta gjerne kontakt med meg dersom du har spørsmål i forbindelse med det å reise på bilferie.

Vi som elsker Frankrike, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Frankrike. Meld deg gjerne inn i fellesskapet her.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: