0 DestinasjonerI ,

Colmar – en eventyraktig provins i Alsace, Frankrike

Etter at vi fikk en anbefaling av stedet fra noen venner, valgte vi å ta dagens middag her i Colmar, etter å ha kjørt i 8 timer fra Les Issambres helt sør i Frankrike. Det angret vi ikke på. For maken til kulturarv som er forvaltet til det beste for området og for oss turister.

Her er det blomstrende kanaler og bindingsverkshus hvor du enn snur deg. Vakkert og annerledes, rett og slett.

For et sted, denne sjarmerende provinsen Colmar, eller  lille Venezia  som også er et velklingende navn. Byen ble grunnlagt på 800-tallet så den kan med rette kalles en historisk by.

Bindeverkshus i Colmar

Jeg får assosiasjoner til eventyret om Hans og Grete, om enn i større proporsjoner

Kanaltur i Petite Venise

Det ble ikke tid til noen kanaltur for oss denne dagen, det får bli en annen gang

En romantisk, eventyraktig og historisk by

Vi var egentlig kun på en snarvisitt denne dagen, i denne pittoreske byen. Det var en helt spesiell atmosfære her som vi godt kunne tenke oss å oppleve mer av. Hvem vet, kanskje tar vi en overnatting her til neste år, når vi på ny reiser på bilferie gjennom Frankrike.

Det er masse sjarme med disse bindingsverkshusene i Colmar

Artig å se hvor forskjellige byggeskikker det er i forskjellige land

På kanalene går det småbåter hele tiden

Det var en enorm blomsterprakt langs kanalene

Som du ser er det en by med  romantisk sjarme, med blomstrende kanaler og slitesterke brosteinsgater. Jeg lærte noe lurt da vi var på venneferien i Sør-Frankrike i år; Ta gjerne et turisttog gjennom byen du besøker eller disse småbåtene der hvor det er elveleier eller kanaler. Da får du maksimalt ut av den tiden du har for å gjøre deg kjent på stedet.

Les også: Port Grimaud, en idyllisk perle på den franske riviera

Bistrot des Lavandieres

Et tidligere vaskeri med sitt innhold var utrolig artig, selv på en bistro

Et artig spisested i Colmar

Etter å ha orientert oss en smule inne i La Petite Venise, så fant vi en utrolig søt restaurant hvor vi valgte å ta dagens middag. Vi falt rett og slett pladask for denne restauranten. Se på de utrolig herlige detaljene i bistroen. Her har det tidligere vært et vaskeri, noe de visste å la bistroen preges av. Alt av pent undertøy var heldigvis vasket og skinte i hvitt, hehe. En fransk bistro i hjertet av Lille Venezia i Colmar, med Alsace-produkter og hjemmelaget mat.

Detaljer fra bistroen i Colmar

Detaljer i bistroen i hjertet av Colmar

Les også: Jeg er på matmarked i Sainte-Maxime, kan du kjenne duften?

Tor i ruslemodus langs kanalene

Tor i ruslemodus langs de blomsterkledde kanalene

Vi rakk heldigvis å få med oss mange fine inntrykk på den korte visitten vi var i Colmar, og nok i massevis til å tenke at vi vil tilbake hit ved en senere anledning.

Mer om Colmar

  • Det er flere flyplasser i en omkrets på 60-155 km fra Colmar
  • Colmar er på grunn av dens beliggenhet tett opp til fjellene et av Frankrikes tørreste områder. Byen  blir regnet som vinhovedstaden i Alsace.
  • Byen ligger i den nord-østre delen av Frankrike nær grensen til Sveits og Tyskland
  • Colmar ble grunnlagt på 800-tallet. Colmar fikk status som fri keiserby i Det hellige tysk-romerske riket i 1226. Under trettiårskrigen ble byen tatt av den svenske hæren i 1632, som holdt byen i to år. Byen ble erobret av Frankrike under Louis XIV i 1697.
  • Sammen med resten av Alsace ble Colmar gitt tilbake til Tyskland i 1871, som et resultat av den fransk-prøyssiske krig, men ble igjen fransk etter første verdenskrig. Tyskland annekterte igjen området i 1940, før Frankrike fikk kontroll igjen etter slaget ved «Colmar-lommen» i 1945. Så her har det virkelig vært forvirring i eierkonstellasjoner opp igjennom århundrene.
  • Alsace er en region med en blanding av svært varierte landskaper: byer, skog, daler, sletter, fjelltopper og en mengde severdigheter.
  • Alsace er ikke bare en kjent turistregion, den er også én av de mest vitale og fremgangsrike regionene i Frankrike. Grenseregionen Alsace er skjæringspunktet for europeisk økonomi. Regionens moderne infrastrukturer gjør den til et svært viktig utvekslingområde mellom Nord- og Sør-Europa.
  • Strasbourg ligger også i Alsace-området og som kjent møtested for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolen.
  • Her finner du masse informasjon om Frankrike på norsk – Rendezvousenfrance
  • Følg gjerne Facebook – Frankrike, bilder, tips, råd

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til høyre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: