2 Destinasjoner/ ReisetipsI , , , ,

Bilferie i Europa, tips til hotell i Tyskland/Italia

Landgasthof Hess i Tyskland, bilferie i Europa

Da det var gått 25 år siden siste bilferie i Europa, kom det godt med å få tips til hotell i Tyskland/Italia. Vi hadde bestemt vi oss for at 2017 skulle være året hvor vi utforsket flere land gjennom Europa på vei til hovedmålet for reisen, nemlig Sør-Frankrike. Vi startet å fabulere rundt en slik ferie og ble anbefalt å prøve en ferietur til områdene rundt Sainte Maxime.

Vår venninne May-liss i reisebloggen Malivasverden har feriert mye og tilogmed bodd i sør-Frankrike. Hun og mannen kunne dermed bistå oss med massivt av nyttig informasjon og gode reisetips. Det var gjennom henne vi fikk leie en hel tomannsbolig i Les Issambres, 7 minutters kjøretur fra Sainte Maxime. Allerede etter første tur gjennom Europa er vi bitt av bilferiebasillen. Nå står vi mer eller mindre på egne bein og kan utforske, ikke minst Frankrike, på egen hånd. Og det blir biltur dit inneværende også.

øres

Endelig på bilferie i Europa

Vi bestemte oss for å kjøre om natten og startet derfor fra Fredrikstad kl. 22.00 og peiset på nedover Sverige. Det er jo så fine veier sørover. Midt på natten kjørte vi over den 15,9 km lange  Øresundbroen som forbinder Malmø og København. Jeg kommer tilbake til hvor smart det var å kjøre så langt nattestid, men du verden så deilig å kjøre uten noe særlig trafikk.

Da vi ankom Rødby, kjørte vi rett på fergen som gikk kl. 04.45. Den tok ca. 45 minutter over til Puttgarden. Herfra durte vi videre mot Hamburg og der sa det stopp for Tor. Planen var at han skulle sove godt på ettermiddag/kveld før vi reiste hjemmefra, men du kan jo bare tenke deg hvordan det gikk; Et tilårskommet ektepar, hvor jeg ikke har vært på bilferie i Europa på 25 år og Tor ikke har vært på så lang bilferie ever. Reisefeber eller kall det hva du vil, søvn ble det dårlig med. Her hadde vi et lenger stopp hvor Tor fikk duppet av. Jeg satt jo med kartet og kunne sove i flere porsjoner, kremt.

Landgasthof Hess i Tyskland, Bilferie i Europa

Vårt første overnattingssted var i Tyskland

Etter 13 timer hjemmefra kunne vi stoppe på vårt første overnattingssted, Landgasthof Hess, Neuenstein i Tyskland. Hotellet ligger i kort avstand fra Autobahn 7, men var likevel en fredelig plett. Gratis parkering er dessuten et pre synes jeg.

Hotellet liknet på et av de hotellene mine foreldre bodde på da de stadig var på bilferie nedover i Europa. Så sjarmerende, god kortreist mat og en deilig seng. I tillegg var det en delikat og variert frokost med spiseplassen rett innenfor den vakre anlagte hagen i bakgården.

Vi ankom ca. kl. 11.00, fikk drasset med oss bagasje (vi har mye å lære om praktisk pakking til neste bilferie), spiste en rask lunsj og landet paddeflate i sengen. Tor sovnet før han traff puta og sov i flere timer. Så en så lang kjøreøkt skal ikke gjenta seg, spesielt når det skjer etter full jobbdag og endatil om natten.

Marché Heideland, Sveits - bilferie i Europa

Allerede dagen etter var vi på Autobahn igjen. Vi kjørte gjennom 8 land, i tillegg til Norge, ned til Les Issambres i Sør-Frankrike. Fra start til endestasjonen kjørte vi ca. 250 mil så det sier seg selv at det var utrolig deilig å ha noen stopp underveis samt overnattinger da selvfølgelig. Vi ble anbefalt å stoppe i Heidiland i Sveits for å spise lunsj. Som du ser, så var det utrolig variert utvalg her. Stedet er herved anbefalt. Det ligger langs A13. Enkelt å plotte inn på GPS.

REISETIPS! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt får og gir svar på reiserelaterte spørsmål. Meld deg inn her.

Foto tatt gjennom bilruten på reisen gjennom Sveits

Bilferie gjennom åtte land og flotte tips til hotell i Tyskland/Italia

Etter en deilig lunsj og en god hvilepause bar det videre gjennom de sveitsiske alper. Så mye vakker natur og høye og spisse fjell. Dessverre hadde vi mye regn og lavt skydekke på denne delen av turen, så utsikten var ikke helt på topp. Dog var det små koselige sentra med kirker som vi kunne bivåne gjennom bilruten. Det er jo fantastiske veier gjennom det aller meste av denne delen av Europa.

Hotel Albergo Le Due Corti o Como, bilferie i Europa

Det eneste stedet vi opplevde kø, var da vi havnet midt i rusjtiden forbi Lugano, men det gikk likevel ganske radig. Ikke langt unna møtte vi Como i varmt vær med sol fra skyfri himmel. Her overnattet vi på  et gammelt og ærverdig hotell, Albergo Le Due Corti. Hotellet ligger rett ved den gamle bymuren i Como. Her fikk vi oss en koselig tur gjennom den gamle bydelen i byen og det er ca. 10 minutters gange ned til vakre Comosjøen. Etter en noe variert nattesøvn og en god frokost, fartet vi videre mot vårt endelige mål for denne bilferien, nemlig Les Issambres i Sør-Frankrike.

Les gjerne: Como, lillesøsteren som har blitt voksen og står på egne bein

I fjellene nord i Italia, bilferie i Europa

Munter telling av 145 tunneler fra Como

Fra Como til Les Issambres kjørte vi gjennom 145 tunneler. Det er helt sant! De var riktignok ikke så lange.

Grunnen til at jeg telte dem, var at mannen til May-liss (Malivasverden) ikke kunne huske å ha kjørt gjennom mange tunneler på strekningen fra Norge til Sør-Frankrike, så derfor tenkte jeg at dette ville jeg lage litt humor rundt.

Haha!! Den satt tenker jeg. Fra antallet de tippet på mellom 20 og 30 tunneler til det reelle anntallet – 145 tunneler er det virkelig et stort sprik. Da regnet jeg ikke med alle dem jeg ikke telte fra Norge til Como.

Mottoet er: Vi får ikke mer moro enn det vi lager selv!

Fra vi kjørte hjemmefra onsdag kveld til vi ankom Les Issambres hadde vi kjørt ca. 250 mil på 2,5 døgn. Vi var de første som ankom feriestedet vårt, her skulle vi nemlig feriere en uke sammen med 10 venner fra Norge.

Bilferien er vi veldig fornøyd med, men det er noe vi avstår fra på vår neste bilferie ned til Sør-Frankrike. Neste gang kjører vi til Gøteborg og tar fergen derfra til Kiel. Etter en overnatting på fergen blir det kun en overnatting et sted før vi ankommer Sainte-Maxime til en leilighet vi har leid der.

Har du noen spørsmål til denne turformen, så ikke nøl, det er bare å spørre, så svarer vi så godt vi kan.

FØLG URBANTOGLANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

2 Kommentarer

 • Svar
  OnTripDK
  8. januar 2019 at 11:17

  Det lyder og ser ud til at have været en dejlig bilferie i har haft. Vi er selv ret vilde med at tage på bilferie for det giver en masser frihed. Det at man kan stoppe når man har lyst, kan rejse i sit eget tempo og få indtrykkene langsomt er vi ret vilde med.

  /Annette

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   8. januar 2019 at 11:24

   Ja, vi er helt oppslukt i det. I høst kjøpte vi bobil, så nå planlegges årets turer. Hvilken glede!

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: