0 DestinasjonerI ,

Blåveistur til Bjørnevågkilen – en kjærlighetshistorie

Blåveistur til Bjørnevågkilen - en kjærlighetshistorie

Etter at jeg flyttet tilbake til Kråkerøy, står en blåveistur til Bjørnevågkilen høyt oppe på lista over hva jeg ønsker å gjøre hver vår.

Ikke det granne rart, når vi har verdens (objektivt sett :)) vakreste blåveissted i nærheten. Etter at jeg flyttet tilbake til Kråkerøy, står en blåveistur til Bjørnevågkilen høyt oppe på lista over hva jeg ønsker å gjøre hver vår. Alle som bor i dette området kjenner til denne fantastiske lia som lyser mot deg – et blått teppe av de kjæreste vårlige villblomster som jeg kjenner til. Nemlig blåveis – Hepatica nobilis eller Anemone hepatica.

Her gjelder i høyeste grad «se, men ikke røre». På den måten er dette et vårlig skue som er for alle som vil ha noe vakkert å hvile øynene på hver vår.

Blåveistur til Bjørnevågkilen - en kjærlighetshistorie - Blåveislie på Kråkerøy
Blåveisen er vakker mot alt som ligger på bakken
Blåveistur til Bjørnevågkilen - en kjærlighetshistorie - blåveis mellom mose, kvister og visne blader

På Facebook så finnes det en gruppe som heter «Når du er fra Kråkerøy» En liknende gruppe som finnes de fleste steder med respekt for seg selv.

Jeg delte noen bilder i ovennevnte gruppe, og hva dukket opp i kommentarfeltet? Den beste kjærlighetshistorien jeg har hørt på lenge. Nyt historien og bildene som jeg håper kan gi deg noen gode vårfornemmelser.

Velkommen til kjærlighetshistorien som ender med ekteskap og en blåveistur til Bjørnevågkilen

Våren 1952 gik jeg en af mine vanlige ture i skoven nær den dansk-tyske grænse. Formålet var at grave op nogle små blomstrende planter til en påskeskål som gave til min mor.

Jeg fandt hurtigt de ønskede planter, da en norsk soldat dukkede op, han var på jagt efter en Anemone, sagde han, og dette sted ved skovkanten måtte jo være den ideale plads til denne plante, forklarede han mig. Og jeg svarede ham, at den altså ikke findes i denne skov. Aldeles ikke! Men han gav sig ikke, og spurgte lidt opgivende, om jeg forstod, hvilken blomst han taler om.

Når blåveisen titter frem i Bjørnevågkilen på Kråkerøy

Leberblümchen! Var mit svar, på tysk kalder vi den altså Leberblümchen! Og jeg savner den selv, for jeg boede en gang et sted, hvor den voksede frodigt som et skovbundtæppe!

Da begyndte Nordmanden at fortælle mig om øyen der hjemme, og om en vej hen til en gård med et tæppe langs siden af blå Anemoner, som forsynede ham og mange andre hver eneste vår med blomster til en buket!

Alle på kråkerøy kjenner dette blåveisstedet Bare se men ikke røre

Vi begyndte at tale lidt sammen om lidt af hvert. Men så begyndte han at fotografere mig, skønt jeg gav tilkende, at jeg brød mig ikke om det! Og så skønnede jeg, at det var på tide at skynde sig langt væk!

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

Fra blåveislia med utsikt utover Bjørnevågkilen
Blåveislia ligger fortryllende til i starten av Bjørnevågkilen

Før Helge rejste tilbage til Norge talte vi om, at vi nu hørte sammen! Året derpå blev vi viet i Kråkerøy Kirke.

Tusen takk, Ruth, at du delte din kjærlighetshistorie og deres årlige blåveistur med meg og mange andre.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

Utsiktspunkt fra Bjørnevågkilen ved blåveislia
Utsikt utover Bjørnevågkilen

Tips til opplevelser i Fredrikstad og Hvaler finner du i lenken under her

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: