0 DestinasjonerI ,

Fredrikstad fargelegger våren med krokus

Fredrikstad fargelegger våren med krokus - utsikt fra Isegran mot Gamlebyen

Fredrikstad fargelegger våren med krokus: Idag har jeg lyst til å ta deg med på en kortreist tur og vise deg krokusblomstringen i Fredrikstad. Det er dette vi omgir oss med tidlig om våren, vi som bor i og rundt Fredrikstad. 

Rett nedenfor der jeg bor har vi en deilig plett som heter Isegran. Et populært utfartssted hvor folk tar seg en pust i bakken, lufter hunden eller rett og slett rusler rundt for å se både Isegran, Gamlebyen og Fredrikstad by.

ISEGRAN er et sted med historisk sus, men også et vakkert utfartssted kloss innpå Fredrikstad by som du kan se mer i denne artikkelen her

Fredrikstad fargelegger våren med krokus - utsikt fra Isegran mot Gamlebyen og Øra

Krokusplanting er et samarbeid mellom kommunen og næringslivet

Jeg må innrømme at jeg synes det er storveis med et slikt samarbeid mellom kommunen og næringslivet. Om høsten planter de en krokusknoll for hver av kommunens innbygger som på slutten av 2018 var 81 771.

Krokusen i stjerneformasjon på Isegran ved Fredrikstad

Er ikke det en fin gest? Jeg ønsker bare at du skal kunne nyte noen bilder fra dette fantastiske krokus-skuet.

Blomstringen varer ikke så lenge så det er om og gjøre å komme seg ut i tide for å nyte synet. Det er virkelig til å bli glad av, synes ikke du også det?

HÅPETS KATEDRAL – sammen mot plast i havet, er et fint prosjekt som også holder til på Isegran – det kan du se og lese mer om i artikkelen min her

Fredrikstad fargelegger våren med krokus - kollasj med detaljer fra Isegran

Her ute på Isegran er det flust av historie også

Jeg kan ikke la være å vise deg bittelitt av det fine som finnes. På bildet øverst til venstre i kollasjen over her, ser du rett på båtplassen som min morfar hadde til snekka si. Herfra putret han ut hele Glommaløpet for å bygge, og etterhvert også bruke, hytta til familien.

Den lå, for de som er lokalkjent, på Tyttebærtangen. Du skjønner, jeg har bodd såpass lenge borte fra hjembyen min Fredrikstad, og Kråkerøy spesielt, at jeg fortsetter å mimre hver gang jeg går turer rundt på Kråkerøy og i byen i mitt hjerte. Det har kanskje litt med alderen min å gjøre også, kremt!

Krokusen blomstrer utenfor biblioteket, Domkirken og Rådhuset - kollasj

Noe av krokusfloret var i ferd med å visne når jeg ruslet rundt i byen, men her ser du noe av det. Utenfor Biblioteket i byen, i Domkirkeparken og til slutt litt kunst utenfor det som tidligere var Fredrikstad Rådhus.

Slik er det når Fredrikstad fargelegger våren med krokus

Krokus for alle penga er kanskje ikke et helt korrekt uttrykk i denne sammenhengen. Vakkert er det likevel og til glede for meg og alle som ønsker seg en krokus-opplevelse!

REISETIPS! Tenker du deg til Fredrikstad, kun en times kjøring fra Oslo, finner du flere fine ting å finne på i min artikkel her

GAMLEBYEN har også mye fint å vise fram – ta en titt her

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: