0 DestinasjonerI ,

Mitt første møte med Sainte Maxime, den franske riviera

Mitt første møte med Sainte Maxime på den franske riviera -Tor på torget i Sainte Maxime

Det første som slår meg når vi ankommer Sainte Maxime med bil, er de enorme kontrastene. Fra den gamle bydelen som oser av sjarme til det topp moderne strandområdet, med småbåter i havnen, trendy hoteller og selvfølgelig en fantastisk flott badestrand.

Etter en herlig dag på stranden i Les Issambres (som jeg skal vise deg mer om senere), tok vi vår første tur til Sainte Maxime en sen ettermiddag/kveld. Vi var tolv venner som bodde i en felles bolig i Les Issambres hvor vi skulle ha en ukes ferie sammen. Mitt første møte med Sainte Maxime er desidert ikke det siste. Vi har allerede besøkt byen på nytt i 2018 og 2022.

Mitt første møte med Sainte Maxime på den franske riviera - Blomsterflor i Sainte Maxime

Heldigvis hadde jeg med meg et skriv fra min bloggvenninne May-liss (i reisebloggen Malivas verden), som elskverdig hadde lagt opp noe av løpet for oss denne uken. I tillegg var et av reiseparene godt kjent i området, etter gjentakende ferieturer til den franske riviera. Det er noe med å lytte til noen som har besøkt stedet tidligere. Da slipper du å bruke mye tid på å orientere deg. Etter hvert når du har sett deg om, kan du alltids begynne å fungere på egenhånd.

Mitt første møte med Sainte Maxime på den franske riviera - Kollasj fra butikker i Sainte Maxime

Vår første felles tur ut av Les Issambres ble altså denne herlige feriebyen i St. Tropez-bukten. Her er det mange flotte butikker både innen fashion, gaver, mat og selvfølgelig koselige kafeer og restauranter.

Frankrike, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Franrike. Meld deg inn her.

Mitt første møte med Sainte Maxime på den franske riviera - Kollasj av boliger i Sainte Maxime

Vi kjenner Sainte Maxime på pulsen

Jeg må innrømme at jeg ikke har et voldsomt stort shopping-gen (når det gjelder klær), så når vi har forsert en del butikker, kjent på den fantastiske byatmosfæren, som jeg selvfølgelig digger, er jeg mer enn interessert i å se hva som pulserer på innsiden av byen. De flotte boligkvartalene som er så typiske for den sydlige delen av Frankrike og andre sammenlignbare land.

Mitt første møte med Sainte Maxime på den franske riviera - Kollasj fra rådhusområdet i Sainte Maxime

Her kan jeg rusle rundt i egne tanker, for om mulig prøve å snappe opp noe av historien rundt byen. Hvordan har denne fiskerlandsbyen klart seg opp gjennom tidene? Hvordan lever beboerne her etter at turistene reiser tilbake til sine opprinnelige bosteder?

Kanskje er de veldig fornøyde og har funnet sin balanse med tanke på alle sommerturistene som det kryr av rundt her. Jeg vil tro det er turismen som har økt levestandarden for de med fast bopel her. Eller tar jeg feil?

Les gjerne artikkelen min om Port Grimaud, en idyllisk perle på den franske riviera

Når rusleturen er over og de andre 11 venter med sultne mager, er det om å gjøre å finne oss en passende restaurant. Det skal nemlig passe til alle tolv som ferierer sammen, kremt. Så det ble en omfattende vandring rundt i byen. På den måten fikk vi sett enda mer av denne vakre perlen av en by.

Mitt første møte med Sainte Maxime på den franske riviera - Middagsrett nr. 1 i Sainte Maxime

Vi fant en koselig restaurant som hadde et vidt matspekter på menyen

Her ble alle godt fornøyd. Servitørene var utrolig imøtekommende, og som oss, svært lattermilde.

Du kan jo tenke deg en vennegjeng av nordmenn på tur i varmen. Noen med gnagesår, andre tissetrengte og resten særs taletrengte. Sånt blir det god stemning av, spør du meg.

Mitt første møte med Sainte Maxime på den franske riviera - Middagsrett nr. 2 i Sainte Maxime

Restauranten Chez Longu er herved anbefalt. Her kunne vi komme uten bordbestilling. Tor og jeg er fornøyd med å ha funnet en restaurant som vi med sikkerhet skal besøke neste gang vi er i Sainte Maxime.

Mitt første møte med Sainte Maxime på den franske riviera - Båthavna

Senere skal jeg ta deg med på strandtur og matmarked i Sainte Maxime

Det var virkelig en fargerik opplevelse for syn, hørsel og gane kan jeg fortelle deg. Vi har allerede bestemt oss for å ta turen til dette området senere år også, og da gleder jeg meg til å gå på matmarked for å handle inn ingredienser til maten vi ønsker å lage selv.

Hvis du har vært i dette området, eller ønsker å dra hit, så la høre fra deg da. Det er alltid artig å utveksle erfaringer, ikke sant?

Mer om Sainte Maxime

  • Sainte Maxime har ca. 13.500 innbyggere og var for kun noen år tilbake en døsig fiskerlandsby. St.Maxime er en 1000 år gammel by, men med mange funn som forteller om langt eldre bosetning.
  • Med turismen har byen våknet til liv. Byen nærmest oversvømmes av turister i sommermånedene, men med turismen har levestandarden økt, noe som gjør at de med fast bopel her, klarer seg godt gjennom vinterdvalen også.
  • Vi var her i september. Da er er fellesferien i store deler av Europa over. Vi følte at det var god plass rundt oss overalt hvor vi var. Området er frodig og har et behagelig klima med garantert sommervarme, og det påstås å ha 300 soldager i året.
  • For oss er det ypperlig å feriere her i september. Da er det fortsatt deilig sommervarme og gode badetemperaturer, men ikke så hett som tidligere, gjennom sommeren.
  • I havnen på nedsiden av byen ligger turistbåtene klare til å bringe deg over til St. Tropez om du skulle ønske an avveksling i løpet av oppholdet ditt her. Vi valgte å ta en kveldstur til St. Tropez. Vi ville gjerne kjenne på stemningen der etter mørkets frembrudd. Det angrer vi ikke på. Mer om den turen skal du få se i et annen blogginnlegg.
  • Sainte Maxime ligger ca. en times kjøring fra Cannes og ca. 15 minutter fra St.Tropez
  • Her finner du mer turistinformasjon om Sainte-Maxime

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med andre reiseentusiaster.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: