4 DestinasjonerI ,

Les Issambres på den franske riviera byen med hvilepuls

Les Issambres på den franske riviera, badebyen med hvilepuls - Herlig strandliv

Les Issambres på den franske riviera: Du kjenner den følelsen når du har vært på bilferie i 240 mil og passert 145 tunneler fra og med Como i Italia. Da var det faktisk veldig deilig når vi «landet» i en herlig leilighet i Les Issambres. Stedet som ligger kun kort avstand fra alt vi hadde lyst til å oppleve på den uken vi skulle være her i Sør-Frankrike. Det var vår første bilferie i Europa på 25 år og det sier vel sitt.

Ikke et galt ord om bilferie altså, for det har Tor og jeg virkelig blitt så betatt av at vi planlegger nye turer rundt i Europa mot Frankrike og Italia.

En hviledag i strandens tegn i Les Issambres

Dagen etter ankomst ble vi enige med reisefølget (ti venner av oss) om å ta det helt med ro. Vi ville utforske strandområdet som ligger kun et steinkast  fra leiligheten hvor vi bodde.

Herlige parasoller i sivgress på en deilig strand i Les Issambres

Jeg har aldri regnet meg selv som en strandløve, men etter denne ferieturen, så kanskje. Det har sikkert noe med variasjonen i ferien å gjøre. Fra flotte strender, til matmarked i Sainte Maxime, til kanalene i Port Grimaud, til den historiske fjellandsbyen Grimaud. Ja, sånn kan jeg ramse opp.

Med det tette programmet vi hadde var det helt supert og nødvendig med avslappende timer. De ble brukt til svømmeturer og soling under parasoller med en god bok.

PORT GRIMAUD: I denne artikkelen kan du se og lese hvordan vi hadde det i Port Grimaud, en idyllisk perle på den franske riviera

Les Issambres på den franske riviera, badebyen med hvilepuls - Herlig strandliv, Tor på lunsjbaren på stranden

Selv om det er varmt (helt passe temperatur), vi har mange og lange svømmeturer, så melder sulten seg like hyppig som ellers. Hva er vel da bedre enn å bevege seg kun noen få skritt opp av solsengen for å innta en deilig lunsj på Plage le 44. Vi fikk beholde utsikten her under måltidet, som langs stranden.

Les Issambres på den franske riviera, badebyen med hvilepuls - Herlig strandliv, sjarmerende lunsjbar på stranden

SAINTEMAXIME: I denne artikkelen finner du oss på duftende matmarked i Sainte Maxime

Strandliv med flere generasjoner ser du på en av deilige strenden i les Issambres

Les Issambres på den franske riviera som bosted i ferien

På vår første tur til Sør-Frankrike valgte vi å bo i Les Issambres fordi jeg kjenner noen som formidlet utleie av en tomannsbolig her. Jeg synes det kan være trygt å ha gode referanser når vi ikke har vært på stedet tidligere. Dessuten var vi 12 venner som skulle campe sammen og da passet denne tomannsboligen utmerket, med sengeplasser til 6 i hver leilighet. Du kan se bilder av leiligheten m.m. lenger nede i innlegget.

Vi var veldig fornøyde med den korte avstanden til Sainte Maxime, Port Grimaud, Grimaud og de andre stedene vi ønsket å besøke på denne turen som varte en uke.

Les Issambres på den franske riviera, badebyen med hvilepuls - Herlig strandliv - Utsikt fra pizzarestaurant

Det ble mange restaurantbesøk denne uken, det var ingen av oss som tenkte å bruke mye tid på kjøkkenet for å si det sånn. Det ble kun én kveld hjemme i leilighetene hvor vi valgte å lage Taco, lettvint og greit og med mye salat. Tross alt var det så mye vi ville se og oppleve på vår første tur til Sør-Frankrike. Ja, for med unntak av ett par, så var dette en nytt feriested for resten av reisefølget.

Hele reisefølget snakket tidlig om at vi ikke skulle være avhengig av å være sammen alle tolv hele tiden, men for det meste ble det likevel til at vi var det. Vi hadde det så utrolig hyggelig sammen og vi ville gjerne oppleve mange av de samme tingene, så da ble det altså massivt og fine samvær hele uken.

Tor og meg på pizzarestaurant i Les Issambres
Tor og meg på pizzarestaurant i Les Issambres


Den siste kvelden vi var i Sør-Frankrike ble det til at vi kun var fire av reisefølget som valgte å spise på pizzeria Les Alizés. Restauranten ligger helt nede ved båthavnen med en befriende utsikt over rivieraen i Les Issambres.

Frokosten er servert. I leiligheten vi leide

Frokost – venner – og en reiseblogger på ferie

Hver morgen startet med en god frokost i leilighetene og med en påfølgende samling av hele reisefølget til en kopp kaffe. Her delte vi hvilke tanker vi hadde for dagen. Deretter la vi en plan for hvor vi ville dra og hva vi ville oppleve. Det var utrolig hyggelig å kunne oppleve så mye med så mange.

Bloggeren fotograferer før frokosten inntas i leiligheten i Les Issambres

Det var første ferieturen de hadde med en blogger i reisefølget, så de måtte vel saktens få mulighet til å venne seg til å se meg i sving.

Her var det ikke lov til å sette noe uønsket på bordet før jeg hadde tatt de nødvendige bildene av frokostbordet. Lise og Rita var så sultne at fotograferingen måtte gå unna i en viss fart. Jeg lovte dog at det ikke skulle skje til hver frokost, hehe.

Vi som elsker Frankrike, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Frankrike. Meld deg gjerne inn i fellesskapet her.

Kollasj fra leiligheten vi leide i Les Issambres, Frankrike

Tomannsboligen vi leide var praktisk og fint innredet og inneholdt alt vi trengte. Det var også veldig deilig med badebasseng. Dette brukte vi til svømmeturer om morgenen og ellers når vi ønsket å trekke oss litt tilbake fra strandliv og alle andre flotte opplevelser.

Fakta om Les Issambres på den franske riviera

 • Her finner du badestrender for ethvert behov, det er 8 km med sandstrender, viker og bukter. Flotte muligheter til et avslappende ferieliv som passer for single, par, og familier.
 • Stedet ligger i Roquebrune-sur-Argens og med en kort kjøretur (ca. 7 minutter) så befinner du deg i Sainte-Maxime. Sainte-Maxime kan være utgangspunkt for nok en strandtur, matmarked eller bare en rusletur for å nyte den gamle fiskerlandsbyen.
 • I Les Issambres er det marked hver mandag formiddag, og på fredager er det brocante (en annen type marked) langs strandpromenaden.
 • I Les Issambres finner du supermarked (med godt utvalg, også økologisk), bakerier og annet du måtte trenge til ferieoppholdet.
 • Det er godt utvalg av overnattingssteder, både hoteller og ferihus.
 • Les Issambres var 15. august 1944 senter for Operation Dragoon. Strendene i Saint Tropez, Sainte Maxime og Les Issambres var senter for frigjøringen av Sør-Frankrike under andre verdenskrig. US Delta Force fra 93rd Evac kom inn her.
 • Du kan ta fly til Nice og leie bil der. Det er ca. 1 times kjøring derfra til Les Issambres.
 • Mer turistinformasjon om Frankrike finner du her 

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

4 Kommentarer

 • Svar
  Janne
  2. mars 2018 at 12:28

  Koselig blogg. Masse fine bilder.

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   2. mars 2018 at 13:07

   Tusen takk. Så fint at du liker bloggen. Glede for meg det vettu 🙂

 • Svar
  Inger Bangsmoen
  9. mars 2024 at 10:11

  Her har vi hatt feriehus i 17 år og stortrives. Lite, intimt og sentralt til sjø og fjellturer. Veletablert boområde med kort vei til idylliske provenske småbyer. Et herlig sted å bo❤️

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   9. mars 2024 at 12:43

   Virkelig et koselig sted. Stille go fredelig samt kort vei til mye fint.

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.