0 DestinasjonerI ,

En soldag på en av Sainte Maximes vakre strender

En helt alminnelig stranddag langs den franske riviera - her bader jeg med svenskekongens feriebolig i bakgrunnen

Jeg snakker om en av Sainte Maximes vakre strender. Det er nemlig 6 km strender å velge mellom. Her kan du rusle fra den ene deilige sandstranden til den andre. I den flotte, tidligere fiskerlandsbyen langs den franske riviera. 

Å reise til Sør-Frankrike i september passer oss helt ypperlig. Fellesferien i denne delen av Europa er over og temperaturen er akkurat passe for oss nordmenn. Dette året fikk vi endelig besøke stranden som ligger i forgrunnen av ferieeiendommen til den svenske kongefamilien. Den har den deiligste finkornete sanden du kan drømme om. Dessuten var det færre som besøkte denne stranden enn flere av de andre strendene langs Sainte Maxime. Så her var det god plass mellom de badeglade og solhungrige.

Det kan kanskje se ut som det Carl Gustaf som vasser uti bak meg her, men neida det er ikke det altså. De har nemlig sin egen strand utenfor ferieboligen sin bakom muren du ser, kremt!

En soldag på en av Sainte Maximes vakre strender. Her ser du stranden ved byens sentrum

Her ser du en av Sainte Maximes vakre strender

Sandstranden som ligger rett på nedsiden av Sainte Maxime sentrum er ofte godt besøkt. Også den stranden ligger iddylisk til.

På de fleste strendene kan du du leie solsenger og parasoller. Året før, da vi var på tur her med 10 venner, ble denne stranden benyttet. Da bodde vi en kort biltur fra byen, nemlig i Les Issambres, og da var det praktisk å ta seg en dukkert innimellom alt annet vi ville oppleve i byens sentrumskjerne.

En soldag på en av Sainte Maximes vakre strender- Det klare vannet og temperaturen innbyr til mange dukkerter
Kjenn litt på den deilige varmen, krum tærne godt nedi sanden og nyt den frydefulle sommerfølelsen.

Her kan du lese artikkelen min som viser når jeg er på matmarked i Sainte Maxime – kan du kjenne den himmelske duften?

En alminnelig stranddag langs den franske riviera en strand- restaurant

Hver sandstrand har sin strandrestaurant. Her er det noe både for å mette sultfølelsen og slukke tørsten innimellom alle dukkertene. Det blir ikke bedre enn dette.

Vi som elsker Frankrike, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Frankrike. Meld deg gjerne inn i fellesskapet her.

En soldag på en av Sainte Maximes vakre strender - Kollasj med blant annet båter til utleie

Fra flere av strendene har du god utsikt over mot St.Tropez

Berømte og sagnomsuste St. Tropez, som ligger omtrent 10 minutters båttur fra Sainte Maxime

Og hvor du enn snur deg i dette området omgis du av den franske riviera.

2018 er andre året vi besøker området rundt Sainte Maxime og det blir sikkert ikke det siste. Tor og jeg har imidlertid så mye uutforsket, at det kan hende vi drar et annet sted til neste år.

Jeg håper du har lyst til å være med oss i fortsettelsen på våre ferieeventyr. Hvis du har vært i dette området, blir jeg kjempeglad om du legger igjen noe i kommentarfeltet om det.

Flere reiseskildringer om steder rundt Sainte Maxime

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med andre reiseentusiaster.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips! Lettvinn måte å holde deg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

Her kan du se mer fra Sainte Maximes turistinformasjon på engelsk

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: