4 DestinasjonerI , ,

Hva er bak den kontrastfylte fasaden av Saint Tropez?

Jeg ville se bak fasaden på St.Tropez, rustikt område rett bak havna

Bak fasaden av Saint Tropez, hvor de flotte yachtene ligger og der vi mer enn fornemmer de fasjonable butikkene og restaurantene, finner vi selve grunnstammen av den gamle fiskelandsbyen.

For fasaden bærer virkelig preg av svulmende yachter i forkant av til dels enkle bolig-/butikk-/restaurantfasader. Jeg synes det er artig å se én gang, men ikke så fristene å bivåne flere ganger. Det var så mye mer av Saint Tropez vi ville kjenne litt under huden ved dette beøsket.

Dette året bodde vi i den sjarmerende byen, Sainte Maxime, så det å ta fergen frem og tilbake fra denne fiske- og turistlandsbyen virket forlokkende på både Tor og meg.

Ankomst i havnen i St. Tropez
Her ankommer vi St. Tropez med båt fra Sainte Maxime
Busy liv i havneområdet i St. Tropez

Jeg tenker at det kunne være hyggelig å vise deg og andre også at St. Tropez er langt mer enn eksklusive yachter og en verdensberømt havn. Men før vi kunne komme så langt, måtte Tor ta noen jobbtelefoner, og da så jeg mitt snitt til å stikke innom et par klesbutikker mens jeg ventet.

Jeg vil bare si i forbifarten at på St. Tropez-halvøya, i åsene bak strandlinjen, ligger det bølgende landskap av vinmarker og pinjetrær, og veier som bukter seg fra den ene sjarmerende landsbyen til den neste.

Strandområdene rett bak havnområdet i St. Tropez

Tenk at det er så rustikt og flott bak fasaden av Saint Tropez

Fra der båten satte oss i land, var det bare å runde hjørnet av havneområdet, så var vi allerede bak fasaden av Saint Tropez.

På den første delen av rusleturen vår var det en del turister som gikk i følge med oss. Men da vi beveget oss innimellom bakgatene, var vi plutselig helt alene i gatebildet. Sånt liker vi.

Her forlater vi havneområdet i St. tropez og går inn bak fasaen

Begge årene vi har reist til denne delen av den franske riveraen, har vi valgt september som feriemåned. Da er feriene i store deler av Europa over og vi kan finne steder som er så og si folketomme i forhold til hvis vi hadde vært her kun en uke tidligere.

Her kan du se og lese artikkelen fra da vi besøkte Saint Tropez sist. Da tok vi utgangspunkt i den delen som er forvandlet fra en fiskerlandsby til en turistattraksjon, nemlig fasaden av småbyen.

Jeg ville se bak den kontrastfylte fasaden på St.Tropez, kollas jover den vakre stranden plage des graniers

Bak fasaden av Saint Tropez finner du den lune viken Plage des Graniers

Vi var så heldige at vi fant denne utrolig lune viken, Plage des Graniers. Den var omkranset av noen få provencalske villaer og mer grønnsvær enn andre steder i St. Tropez. Kun ca. 10 minutters gange fra havneområdet i St. Tropez, og likevel som i en helt annen verden.

Ikke det granne rart at vi brukte god tid til avslapning og bading på denne herlige stranden. Temperaturen i september er  det jeg kaller helt akseptabel for oss nordmenn.

Jeg ville se bak fasaden på St.Tropez, restaurant på stranden

I bakkant av stranden ligger denne skjønne strandrestauranten som er kjent for sine grillede fiskeretter med tilbehør av lokale råvarer. Den var dessverre stengt da vi koste oss på Plage des Graniers, noe vi beklager sterkt, for vi ville gjerne ha smakt på de utsøkte fiskerettene her.

Fra toppen av St. Tropez med utsikt over byen

Etter en tids strandkos pakket vi sammen badetøyet og ruslet videre mot toppen av St. Tropez, der hvor borgen ligger. Jeg synes alltid det er interessant å se en by fra forskjellige vinkler, noe vi har fått mulighet til på de to turene vi har hatt til St.Tropez.

Blomstrende gate i St. Tropez
De trange gatene med blomstrende vegger sjarmerer i alle fall meg i senk

REISETIPS! Port Grimaud som ofte blir kalt petit Venice på grunn av kanalene, ligger ikke lange svippturen fra St. Tropez. Mer om denne idylliske perlen finner du i denne artikkelen her

Jeg ville se bak den kontrastfylte fasaden på St.Tropez,, koselige gater

Her har vi beveget oss ned fra høyden der hvor borgen på St. Tropez ligger, rusler gjennom gater fulle av spennende forretninger og restauranter, for så å ta oss en matbit på byens torg.

Jeg håper du legger merke til Tors praktiske badeveske. Vi hadde nemlig glemt å ta med oss passende sekk på denne bilferien. Og vi har flere sekker hjemme, så det var ikke aktuelt å kjøpe en ny bare for denne ene dagen som vi skulle bade et stykke fra leiligheten vi bodde i her i Sør-Frankrike, kremt.

Dte vakre og berømte Dior-bygget
Bygget til det kjente motehuset Dior ligger vakkert til med en fotryllende hage i forkant.
Her er jeg i Diorhagen

Kafeen på fremsiden av motehuset Dior

Jeg er ikke mer beskjeden enn at jeg ved fjorårets besøk hadde ønsket å ta en kaffe Latte i Dior-hagen.  Det ble det ikke tid til (vi var tross alt en vennegjeng på 12 som skulle oppleve mye på kort tid).

Denne dagen her tok Tor og jeg oss imidlertid god tid til kaffe her i denne stemningsfulle hagen. Artig å sitte og se på andre gjester her inne. Egentlig helt alminnelige mennesker, nesten…

Dagens Dior er preget av sjefsdesignerens interesse for arkitektur, møbeldesign og post-modernisme. Simons som er utdannet interiørdesigner setter fokus på moderne, minimalistiske linjer og siluetter med hint av det klassiske Dior. Så vet du det!

Fyr og båtliv i St.Tropez

Vi som elsker Frankrike, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Frankrike. Meld deg gjerne inn i fellesskapet her

Så ble det en tur bak fasaden av St. Tropez for oss, og en luftig og deilig båttur mellom Sinte Maxime og St. Tropez. Vi føler oss heldige som har fått nok en ferietur til Sør-Frankrike.

Lar du deg begeistre av en himmel full av stjerner, blått hav så langt du ser?

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Nyttige nettsider:

4 Kommentarer

 • Svar
  Liv Isdahl
  17. september 2022 at 23:27

  Jeg har solgt leiligheten min i Frejus etter 16 år! Hele tiden fartet vi mye rundt. Så sider som denne er helt fantastiske for meg, men må innrømme at jeg kjenner ganske sterke stikk når jeg ser igjen kjente og kjære steder❤️

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   19. september 2022 at 20:13

   Så fin tilbakemelding, takk! Er du på besøk i området av og til fortsatt da? Reisehilsen fra Mette

 • Svar
  Jannicke
  19. september 2022 at 11:54

  Tusen takk for interessante omtaler og fine reportasjer??Blir inspirert. Takk som deler tips til oss som elsker ferie i Frankrike ???

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   19. september 2022 at 20:15

   Tusen takk. Blir glad for alle som lar seg inspirere. Vi har allerede tanker om å reise til dette området igjen til neste år. Har blitt litt hektet 😉 Reisehilsen fra Mette

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: