4 DestinasjonerI ,

Strandlivet i Sainte Maxime langs den franske riviera

Å nyte strandliv i Sainte Maxime - Stilleben - strandkos

Er det noe jeg gledet meg til da vi hadde bestemt oss for bilferie fra Norge, gjennom til sammen 9 land, så var det det å implementere strandliv i ferien. Det å skulle kunne bade i det azurblå havet langs côte d’azur (eller den franske riviera, som vi kaller det) ville jeg skulle være en del av denne ferieturen. 

Skyene er fraværende, det er akkurat passe varmt for en nordboer og vannet er herlig forfriskende. Det var det jeg ba om, og det var det jeg fikk. Det passer altså perfekt for oss å reise til Frankrike i begynnelsen av september.

Å nyte strandliv i Sainte Maxime - Strand med båtmaster i bakgrunnen

Ferie langs den franske riviera

Fellesferien i det sydlige Europa (lenger syd enn Norge altså) er over. Som du ser er det til vår fordel.

For denne stranden ligger rett på nedsiden av Sainte-Maxime, så når søreuropeerne har ferie, så er det stappfullt her. Det er en kjent sak at franskmenn elsker å feriere i eget land, så å reise dit i deres fellesferie er uaktuelt for meg.

Det gjorde ikke meg det grann at det var litt god plass mellom soltilbederne for å si det sånn. Som du ser er alle seilerne tilbake på jobb og seilbåtene ligger trygt i havn, hihi.

Å nyte strandliv i Sainte Maxime langs den franske riviera - Strandoversikt

Herlig med strandliv på late feriedager

Kan du tenke deg noe så deilig som å gå langs stranden og kjenne sandkornene mellom tærne? Ikke en stein eller noen skarpe kanter noe sted. Jeg kjenner at jeg er så inntrykssugen på Frankrike-ferien vår, at ingen detaljer går meg hus forbi.

Lunsjen denne dagen var noe vi ble presentert for av et vennepar; Nemlig baguett , brettet ut på langs og med en banan inni. Enklere blir det vel ikke? Bananer er jo en velkjent schlager på turer, enten du er til lands eller til vanns.

I bakgrunnen ser du broen som fører oss videre mot Port Grimaud og St. Tropez som jeg skal ta deg med til i andre bloggposter.

Solsenger på stranden

Det er noe eget å svømme i et krystallklart Middelhav, hvor det er så varmt at jeg rekker å ta skikkelig mange svømmetak før jeg vil legge meg godt til rette i solstolen med ei god bok.

Her kan du se og lese artikkelen min om da vi besøkte matmarkedet i Sainte-Maxim. Kan du kjenne duften?

Is kunstferdig laget som blomst

Trenger du litt avveksling i strandlivet og har lyst på is (noe jeg har ofte) så er det bare en kort rusletur opp til byen hvor de har en kunstferdig isbar. Rose- i stedet for kuleis altså.
På stranden er det også små og koselige kafeer og restauranter for den som ikke har tatt med seg niste.

Å nyte strandliv i Sainte Maxime - Båthavna

Det var godt med parkeringsplasser like ved lystbåthavnen og mye flott å se på på vei fra parkeringen til stranden som ligger like ved både parkering og båthavn.

Når vi attpåtil ble møtt av Aaron Lordson med skikkelige bluestoner på veien fra matmarkedet i den gamle bydelen og ned til den deilige sandstranden i Sainte-Maxime, da kunne ikke dagens strandliv være annet enn vellykket for min del. Tudelidei.

Her finner du en fin reiseguide for Frankrike

Frankrike, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Franrike. Meld deg inn

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med andre reiseentusiaster.

4 Kommentarer

 • Svar
  Lappeteppet
  7. juni 2018 at 08:53

  For et sted? Jeg undres om jeg noen gang kommer meg dit? Og is? Som en rose? Den vil jeg ha!!!

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   7. juni 2018 at 10:18

   Klart du kommer dit… det tror jeg 😉 Fantastisk å se de lage den roseisen 🙂 Godt smakte den også.

 • Svar
  John Vonheim
  23. juni 2022 at 19:04

  Vi har bestilt noen dager i august i St Maxime ? kjekt å lese om dine inntrykk derfra. Tips om spisesteder er alltid greit.

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   24. juni 2022 at 22:50

   Så hyggelig å høre. Vi drar tilbake i år også. Så mye vi fortsatt vil se og oppleve i området.

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: