0 DestinasjonerI ,

Como, lillesøsteren som har blitt voksen og står på egne bein

Fra Como og opp i åssiden

Mange drar forståelig nok på ferie til Gardasjøen, Italias største innsjø, men idag slår jeg et slag for den vakre lillesøsteren, Comosjøen i Como. Den y-formede, vakre innsjøen i regionen Lombardia, nord i Italia, ikke langt fra Milano.

Vi rekker dog ikke annet enn en overfladisk rundtur i Como denne gangen. Como som er fantastisk i seg selv, og i tillegg er et fint utgangspunkt for båtturer og ilandstigning i billedskjønne småbyer og historisk arkitektur, fjellandskap og vannsport.

Utsikten over Comosjøen, fra bryggene i Como
Como med sin fantastiske beliggenhet ned mot Como-sjøen

Gamlebyen i Como

Da vi ankom hotellet som vi skulle overnatte på, som forøvrig ligger midt i sentrum av Como, var det uten å ha gjort noen undersøkelser om byen på forhånd. Jeg tenkte at denne byen ville jeg se med egne øyne uten å ha blitt fortalt masse på forhånd. Jeg ville ha et overraskelsesmoment altså. Og gjett om byen innfridde mitt ønske?

Gatebilde i gamle Como

Etter anbefaling fra hotellet vårt, Albergo Le Due Corti, går vi rett over gaten og gjennom bymuren.

Jeg dåner!!! Sterke inntrykk kommer simpelthen løpende i mot meg. Her er det bare å snuse inn byens vanvittig herlige atmosfære.

Turister på en plass i gamle Como

Fordi Tor og jeg er på bilferie gjennom Europa, med endestasjon i Les Issambres i Sør-Frankrike denne gangen, blir det tid til kun en kveldstur rundt i byens vakre gamleby med ufattelige mange smug, trendy butikker og utallige små kafeer og restauranter.

Det er en ting jeg kan si med det samme; Pur arrivederci Como, på gjensyn Como. Lenger nede i bloggposten vil du kunne se mer om hva jeg vil oppleve rundt Como-sjøen ved neste besøk. For nå har jeg satt meg mer inn i hva Como og omegn har å by på når jeg lander her ved neste bilferie gjennom Europa.

Veranda med blomsterpotter i gamle Como

Stor variasjon i Comos gamle gater

Jeg synes det er så fascinerende at den gamle bydelen oser av forretningsteft og utrolig variasjon og utvalg i alt man synes å ha behov for; Som klær, interiør, mat og annet snadder. Moderne og antikt hånd i hånd.

Butikkvindu i gamle Como
Trange og sjarmerende gater i gamle Como

Les også: Colmar – en eventyraktig provins i Alsace, Frankrike

Katedralen i Como

Den siste gotisk bygde katedral i Italia 

Et vakkert skue – neste gang vil jeg inn. Katedralen ble påbegynt i 1396, men ikke ferdigstilt før i 1770.

Under her ser du Como-katedralen fra forskjellige vinkler. Rett på utsiden ble vi overrasket av en operasanger som jeg antar har sunget her i ett siden i fjor. For et vennepar av oss opplevde samme mannen der på sin bilferie gjennom Europa året før, kremt.

Kollasj fra Katedralområdet i Como
Moderne bygning malt utenpå et gammelt bygg

Uttrykket kan med noen penselstrøk bli mer trendy og få en helt annen form enn forventet.

Les også: Port Grimaud, en idyllisk perle på den franske riviera

Fasjonable hoteller nede ved bryggene i Como

Reiser du utenom fellesferien, som er juli og august, er det ikke vanskelig å få seg tak over hodet, enten du velger å bo sentralt som her, i kanten av Como-sjøen, andre sentrumsnære steder eller du føler for å bo på utsiden av sentrum. Ei heller er det vanskelig å få seg en fin plass på byens utvalgte kafeer og restauranter.

Tor med bygninger i bakgrunnen. Nede ved Comosjøen

Tor er min rutinerte sjåfør på Europa-turen i tillegg til å være min livsledsager selvfølgelig.

Kollasj av Mette og annet i Como

En reiseblogger på nysgjerrig og vitebegjærlig ferd inn i nye reisemål

Fakta og historie rundt Como-sjøen

  • Her er det flere reisemål som jeg ønsker å komme tilbake til ved en annen bilferie gjennom Europa.
  • Comosjøen er virkelig en perle, et område med sjarmerende byer og landsbyer rundt en dyp, blå innsjø og skogkledde åser.
  • Området har vært et populært reisemål helt siden romertiden sies det. Jeg kan godt tenke meg å rusle gjennom de smugtette gatene for å oppdage landemerker fra middelalderen, overdådige palasser, tradisjonelle pizzeriaer og iskrembarer.
  • Neste gang vil jeg ta taubanen fra Como til Brunate, en fjellandsby med turstier og fantastiske utsiktspunkter. Tenk bare ca. 1 km ovenfor Como.
  • Jeg ser for meg at neste tur til Como-sjøens områder vil innbefatte å sette fra seg bilen og finne en plass på fordekket på en av de hvite båtene som tilbyr skyss nordover. Mens den grønne kuppelen til Comos katedral forsvinner i synsranden, forstår jeg ut fra andres reiser at jeg kommer til å knipse meg gjennom et helt pensum i kunsthistorie. Og det er helt sånn jeg ønsker det skal være på mine ferieturer.
  • Varenna, som blir omtalt som en av Nord-Italias nydeligste landsbyer, vil jeg besøke. Jeg vil følge kyststien til de etter sigende praktfulle hagene til Villa Cipressi, og videre helt ut til det enda vakrere hageanlegget ved det tidligere nonneklosteret Villa Monastero. For hager vil jeg se mer av og hente inspirasjon fra.
  • Likeledes vil jeg oppleve Belaggio, innsjøens glamorøse diva. Bellagio, med sine utallige smale smug og stier – som i hundrevis av år har tiltrukket seg både adel og kulturpersonligheter. Beliggende på spissen av en halvøy er landsbyen et knutepunkt for ferger som går til de pittoreske nabobyene Menaggio, Tremezzio og Varenna
  • Kanskje innom Cremia, ved nordenden av sjøen, som visstnok er velkjent for sine gode seile-, windsurfing- og kitingforhold.
  • Hotellet vi bodde på i Como

Vi bodde i dette sentrumsnære hotellet, Albergo Le Due Corti. Med sin sjarme, verdige alder og historikk.

Hvis du er en av de reiseglade som har besøkt Como og/eller området rundt, så er det kjempekoselig om du deler av dine erfaringer.

I Facebookgruppen min Reisetips verden rundt får du reisetips fra hele verden enten du flyr, sykler, reiser med bil/bobil eller tog. Her kan du også spørre om tips til reiser, overnattinger, spisesteder! Meld deg gjerne inn her!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: