4 ReiseI

Jeg har vært i Port Grimaud, en idyllisk perle på den franske riviera, hvor hele byen er en attraktiv severdighet

Det er deilig å tenke på at jeg hele vinteren igjennom kan titte på bilder og mimre over den flotte ferien vi hadde i Sør-Frankrike i september 2017.  Denne fine havne- og kanalbyen Port Grimaud ligger flott plassert mellom Sainte-Maxime og St. Tropez. Her er det ikke noen høyhus eller anmasende trafikk, men båter i alle størrelser og fasonger finnes det mye av. For et herlig sted.


Hus i Port Grimaud
Husene i Port Grimaud kan minne om Kardemommeby

På besøk i havne-/kanalbyen Port Grimaud

Port Grimaud er bygd opp rundt et mylder av kanaler, som igjen rammes inn av pastellfargede hus. Som om det ikke er nok, så omringes byen av noen av de flotteste strender på den franske riviera.


kanaler i Port Grimaud
Vakre hus ved kanalene i Port GrimaudDen første delen av byen ble ferdig på 1960-tallet og den har siden vært en av de mest besøkte turistbyene i Frankrike. Arkitekten François Spoerry hentet inspirasjon fra den italienske kanalbyen Venezia, men stilen her heller mer mot noe som passer til franske fiskere. Likevel blir den ofte kalt petit Venice (lille Venzia) på grunn av kanalene.


Les også: På matmarked i Sainte Maxime

Pastellfarget hus i Port Grimaud
Pastellfarget hus i kanalen i Port Grimaud

Hvis jeg skulle tipse deg om en severdighet i Port Grimaud, så kan jeg si at hele stedet er selve attraksjonen.

Byen er nemlig helt unik med sine flotte, pastellfargede hus, kanaler, små forretninger, restauranter og herlige isbarer med hjemmelaget, smakfull is (jeg vet).

Vi var heldige og hadde fantastisk vær hele uken. Ikke så rart kanskje, når området er kjent for å ha rundt 300 soldager i året.

Inngangsporten til Port Grimaud
Inngangsporten til Port Grimaud er gjenkjennelig for Kardemommeby-entusiaster

Allerede ved inngangsporten til Port Grimaud, er det noe som minner meg om Torbjørn Egners Kardemommeby. Kardemomme by er jo en fantasiby, men med elementer fra både Marokko, Danmark og middelhavslandene. Kanskje ikke så rart at jeg kjente meg igjen her da, jeg har jo spilt selveste tante Sofie i Folk og røvere i Kardemommeby, kremt.

Frans av Assisi kirken i Port Grimaud
Frans av Assesi kirken

Feriehus ved kanalene i Port Grimaud
Mange av feriehusene ved kanalene leies ut til turister

Et av venneparene som vi reiste med på denne turen anbefalte oss å ta kanalbåten for å se mest mulig av Port Grimaud. 
Et utrolig godt tips!! På den måten fikk se hele byen på tre kvarter. Resten av tiden vi var i byen kunne vi rusle rundt og kjenne på den intime og avslappende atmosfæren.
Seilbåt i kanalen i Port Grimaud
Seilbåt i kanalen i Port Grimaud
Palmer og pinjetrær langs kanalene
Palmer og pinjetrær langs kanalene

Restauranten vi spiste på ved besøket i Port Grimaud

Utover kvelden ble det dekket langbord på restauranten til høyre, hvor vi inntok et bedre måltid. Det var ganske livlig der hvor vi oppholdt oss. Du kan jo selv tenke deg 12 venner på tur, og hvor alle skulle dele av sine egenopplevde inntrykk. Morsomt for oss og kanskje litt støyende for andre gjester? Det var ingen som hysjet på oss, så det tok vi selvfølgelig som et tegn på at vi kunne le og bråke videre, hehe.

Fritidsboliger med pastellfarger og vindusskodder

Å bli ønsket velkommen inn til Port Grimaud med et så sommerlig og Kardemommeby-aktig uttrykk er virkelig godt for flere sanser.
Du skal se, kanskje er vi å finne tilbake her allerede til neste år. Det er mye i dette området som vi kunne tenke oss å nyoppdage, Tor og jeg.
Har du vært på den franske riveraen? Kom gjerne med tips til severdigheter. Det er både jeg og leserne interessert i.

Fakta:

 • Port Grimaud er ideelt plassert både for reiser videre innover i Provence og for utflukter langs kysten. God båtforbindelse (hver time) til St. Tropèz.
 • Provence-Alpes-Côte d’Azur, ofte referert til som bare Provence, er en region i det sydøstlige Frankrike. 
 • Regionen grenser til Middelhavet i sør, Italia i øst, regionen Languedoc-Roussillon i vest og regionen Rhône-Alpes i nord. 
 • Brorparten av Provence består av fjell, men ved elven Rhône og kystlandskapet Côte d’Azur, eller Rivieraen, er landskapet flatt, og her finnes det masse herlige sandstrender. I fjellene finnes dype daler med elver. 
 • Rivieraen er kanskje den mest kjente delen av Provence. Her er det store og små byer som også er godt kjente som for eksempel Marseille, Toulon, Grasse, Cannes, Antibes, Avignon, Aix-en-Provence og Nice. Provence er et ettertraktet feriested og byer som St. Tropez, Cassis, Bandol og mange andre er hyppig besøkt av turister.
 • Her på den franske riviera finner en rekke kunstnere inspirasjon i de vakre omgivelsene.
 • Deilig klima, varme og stabile somre, koselige byer og duft av pinjeskog.
 • Her finner du nyttig informasjon om hva som er verdt å se i Frankrike og Middelhavskysten.

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Du kan også like

4 Kommentarer

 • Svar
  Renates Reiser
  8. oktober 2017 at 20:51

  For et fargerikt og sjarmerende sted! Skjønner absolutt hva du mener om at stedet ligner på Kardemommeby. 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   9. oktober 2017 at 06:13

   Ja, ikke sant? Så fint at du lot deg sjarmere 🙂

 • Svar
  berit
  9. oktober 2017 at 07:57

  Ble ikke skikkelig oppmerksom på Port Grimaud før i fjor, da et vennepar av oss ferierte der. Men de hadde ikke tatt noen bilder, så dette var virkelig gøy å se. Og så vakkert og idyllisk! Jeg vil også dit!!!😉

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   9. oktober 2017 at 16:53

   Det er fortsatt en litt uoppdaget perle det her. Ja, vi drar nedover til dette området til neste år også vi altså 🙂 Du får vise dem bildene vi har tatt da, så de kan mimre litt 🙂

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: