8 Bobil/ DestinasjonerI ,

Å feriere i Mergozzo ved Nord-Italias vakre innsjø

Maleriske Mergozzo vakkert dandert innerst ved innsjøen - utsikten fra campingplassen til sentrum

På vei fra Norge til Comosjøen, hadde vi bestilt 2 overnattinger på Campeggio Lago Delle Fate, ved innsjøen Lago di Mergozzo. For et hell at vi hadde blitt anbefalt denne vakre norditalienske pletten. Nok en gang kom det en anbefaling om en campingplass fra Tors danske kollega.

Vi hadde de to første overnattingene på Italiareisen vår her. Vi var så betatt, at da vi møtte heten rundt Comosjøen noen dager senere, valgte vi å avslutte noe før enn planlagt der og reise tilbake til Mergozzo.

Vårt første møte med yndige Mergozzo

Det første møtet med Mergozzo var da vi ankom campingplassen 3 kvarter før midnatt St. Hansaften. Heldigvis hadde vi ringt stedet tidligere på kvelden. Det viste seg nemlig at det ikke var noen i resepsjonen etter kl. 21.00.

Hjalmar-bobil plasserte vi på en ledig plass slik at vi kunne innta et medbragt taco-måltid før vi strakk oss godt ut for å få noen timers tiltrengt nattesøvn.

Campeggio delle fate Mergozzo ligger ned til innsjøen

Morgenen etter fikk vi raskt oppklart en misforståelse som hadde oppstått hos den italienske eieren av plassen. Han var ikke så stiv i engelsk så han trodde at vi skulle leie en campinghytte, og ikke at vi kom medbragt vår egen hytte, nemlig Hjalmar-bobil.

Tenk deg å ha bobilen plassert helt nede i vannkanten

Dermed ble bobilen flyttet og plassert helt nede i vannkanten. Med sol fra skyfri himmel og 25 deilige varmegrader kunne vi umiddelbart ta oss et morgenbad i denne vakre, rene innsjøen, Lago di Mergazzo.

Starten på vår Italiareise hadde fått sin vellykkete start.

Innsjøen ble hyppig besøkt og dukkertene var mange i de dagene vi storkoste oss i denne vakre landsbyen.

REISETIPS! En reise til Mergozzo kan du godt kombinere med et besøk til Como ved Comosjøen – lillesøsteren som har blitt voksen og står på egne bein.

På bobilferie i Lago di Mergozzo, Nord-Italia - veien til og fra sentrum

Bypromenaden var godt og vakkert tilrettelagt fra campingplassen og inn til landsbyen

Noe av det første vi gjorde var å spasere turen bort til sentrum for å handle mat. Tenk deg, kun 5-10 minutters tur inn til sentrum av denne sjarmerende italienske pletten.

Utenfor en av grønnsaksbutikkene i Mergozzo

Det florerer av bonuspoeng for Mergozzo når alt er så fint tilrettelagt for oss turister. Det eneste som kom litt overraskende på oss var at det var få av folkene i butikkene som kunne engelsk. Men det gikk fint med pekemetoden altså 🙂

Maleriske Mergozzo vakkert dandert innerst ved innsjøen - en btuikk som anbefales - god service

Hos denne damen opplevde vi velvillighet og topp service. Dessuten kunne hun litt engelsk.

REISETIPS! Ta turen til Villa Carlotta i Tremezzo, Comosjøen å få med deg et historisk hagesus

Fra et av de sjarmerende gatesmugene i Mergozzo

På bobilferie i Lago di Mergozzo, Nord-Italia - jeg nyter utsikten mot landsbyen

Når det kun er 5-10 minutters rusletur fra campingplassen og inn til sentrum av landsbyen, føles det veldig fint å få med seg flere turer inn dit. Hele tiden nye inntrykk å ta inn. Spesielt for meg som kun har vært i Como på en rask overnattingstur tidligere. På denne bilferien (bobilferien) er Italia nytt for meg.

REISETIPS! Besøk Comosjøen – Nord-Italias perle som er full av magi. Her finner du flere steder, som Bellagio, Varenna, Tremezzo, Villa del Balbionello m.m. Båttur på Comosjøen hvor du kan hoppe i land hvor du måtte ønske ser du mer om i denne reiseskildringen

Restauranten i sentrum av Mergozzo - Birreria Freelance

Restauranten Birerria Freelance

Kuleisen nytes i Mergozzos gater

En deilig isbar finner du midt på torget.

Gatesmuget forbi Blumengarten pizzarestaurant - Mergozzo

Det er noe med de sjarmerende restaurantene i gatesmugene.

La Quertina - hotell og restaurant som ligger som nabo av campingplassen i Mergozzo
Fra-kjøkkenhagen-til-hotelle-La-Quertina
Middag på La Quertina i Mergozzo
Dessert på La Quertina i Mergozzo
Utenfor restauranten La Quertina i Mergozzo

Over her ser du flere bilder fra La Quertina – spisestedet som ligger som nærmeste nabo til campingplassen. De hadde til og med en egen kjøkkenhage, noe vi kunne bivåne fra plassen vi ble tildelt i restauranten. Sånt kan saktens sjarmere en hageentusiast som meg.

Til tross for at denne vakre landsbyen ikke er så stor i sentrumsomfang, er det utrolig mange spisesteder å velge mellom. Det er i grunnen noe av det som er litt krevende når man kommer til et nytt sted. Misforstå meg rett, ikke noe annet enn en luksuriøs utfordring i valgmuligheter altså, kremt.

Spisesteder i Mergozzo

 • Birreria Freelance – hvor du får enkle retter som pizza, salater og hamburgere med tilbehør, med mere. Vi spiste her et par ganger og var fornøyd, både med serveringen, servicen og den deilige beliggenheten ned til innsjøen.
 • En isbar står alltid på listen over desserter, både for Tor og meg. Den finner du godt synlig på torget.
 • Blumengarten – pizzaria. Hva er mer naturlig enn at du finner mange restauranter som serverer pizza i flere varianter i Mergozzo. Italia er tross alt pizzaens hjemland. Denne restauranten ruslet vi bare forbi. Det er jo grenser for hvor mange spisesteder vi kan klare å prøve ut i løpet av noen dager (smiler).
 • La Quertina – en restaurant som er foreslått til Michelinguiden. Restauranten ligger som nærmeste nabo til Campeggio Delle Fate Mergozzo. Vakkert beliggende med en deilig badestrand på nedsiden av en koselig liten park. Maten var flott presentert og smakte alldeles nydelig.
I Mergozzos gatebilde finner du alle generasjoner i skjønn forening

Det som gjør inntrykk på meg, og som jeg kan huske at mine foreldre fortalte, om deres reiser til områdene rundt Gardasjøen, er at det er så mange barn ute. Sammen med flere generasjoner nyter de de lune sommerkveldene sammen, også i denne vakre landsbyen, Mergozzo.

Snakk om flott beliggenhet på Campeggio delle fate Mergozzo
Badeplasser langs gangveien inn til Mergozzo
Utsikt fra restauranten Birreria Freelance til folk som bader

Badeplasser i Mergozzo

Badeplasser trenger du ikke å lete etter. Her bades det fra:

 • bryggekanter, som her på nedsiden av Birerria Freelance
 • langs bypromenaden
 • den flotte stranden på nedsiden av restauranten La Quertina
 • rett på nedsiden av Hjalmar-bobil inne på campingplassen

På campingplassen er det bademuligheter overalt. Vi var, som skrevet tidligere, så heldige å ha Hjalmar-bobil helt nede i vannkanten. Det kom godt med kan jeg fortelle deg. Det var heteperiode i Nord-Italia da vi ferierte her. Det var grunnen til at vi vendte tilbake hit etter dagene rundt Comosjøen. Så da ble dagene brukt til å duppe seg i innsjøen uttallige ganger samt sitte i skyggen under trærne og lese ei god bok. Her var det nemlig en deilig bris.

En av de varmeste dagene vi var her, fikk vi besøk av et vennepar fra Kristiansand, Sølvi og Johannes. Vi hadde vært sammen en dag ved Comosjøen også. Der hadde vi sågar planer om å ta taubanen fra Como og opp til landsbyen på oversiden for å gå litt i fjellet. Dette måtte vi droppe, da temperaturen steg opp mot 40 grader. Da er det rett og slett for varmt for fjelltur. Ihvertfall for oss.

Det er i alle fall utrolig hyggelig å ha noen feriedager sammen med et vennepar som vi kjenner godt og har vært mye sammen opp igjennom livet.

På bobilferie i Lago di Mergozzo, Nord-Italia - i kveldsmørket

Litt fakta om Lago di Mergozzo

 • Lago di Mergozzo er en sub-alpin innsjø, (som grenser umiddelbart opp til høyfjellet) rett vest for den mer kjente innsjøen, Lago Maggiore. Den blir omtalt som Italias reneste innsjø og ligger ca. 1 times kjøring fra Milano.
 • Lago di Mergozzo ligger i provinsen Verbano Cusio Ossola, Piemonte. Innsjøen er kun 2 km lang.
 • Fra campingplassen mot den sør-vestlige bredden av innsjøen ligger Monte Orfano (790MOH) som et bakteppe for Mergozzo sentrum.
 • Innsjøens eneste utløp er den 2,7 km store, kunstig anlagte kanalen, som knytter den til Lago Maggiore i nærheten av Fondotoce.

Campeggio Delle Fate Mergozzo ligger vakkert til ved innsjøen Mergozzo

 • og passer utmerket for familier med små barn. Stille og rolig og med veldig fine dusj-/toalettfasiliteter. Ved siden av campingplassen kan du leie forskjellig typer ro-/pedalbåter, kanoer, kajakker med mere. Noe overraskende for oss med en viss størrelse på bobilen var at det var så mange turister som overnattet i telt, campingbiler med telt på taket og andre interessante farkoster.
 • Lake Mergozzo er rik på fisk så om du vil prøve fiskelykken…
 • Fra campingplassen vi lå på og inn til sentrum er det kun ca. 5-10 minutters gange.
 • Mergozzo har blitt et populært turistmål, spesielt blant folk fra Nederland og Tyskland. Noe vi merket godt ved vårt besøk.
Maleriske Mergozzo vakkert dandert innerst ved innsjøen - Kart Mergozzo

Husk å følge reisebloggen Urbant og landlig på Facebook og Instagram

8 Kommentarer

 • Svar
  Arne Bøe
  12. januar 2020 at 12:30

  Veldig interessant og opplysende, får bare lyst til å kjøre avgårde umiddelbart. Takk for godt skrevet og billedrik artikkel!

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   12. januar 2020 at 16:03

   Tusen takk for din hyggelige melding. Sånt gjør meg glad 🙂

 • Svar
  Lisbeth Karlsen Pedersen
  13. januar 2020 at 12:42

  Dette ser fantastisk ut. Legger det til på listen min over reisetips :-).

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   13. januar 2020 at 15:54

   Tusen takk. Så fint at du ble inspirert. Tror ikke du komme til å angre på en tur hit 🙂

 • Svar
  Desirée travels
  14. januar 2020 at 11:30

  Så utrolig mange fine bilder! Ser ut som et fantastisk sted å slappe av, med eller uten bobil. 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   14. januar 2020 at 12:53

   Tusen takk! Jada, det er ikke lenger enn en times tid fra Milano, så det er absolutt flere muligheter til å komme hit. Avslappende sted er et godt ord 🙂

 • Svar
  Randi Grethe Skotte
  14. januar 2020 at 20:02

  Takk for flott artikkel om Mergozzo

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   15. januar 2020 at 00:00

   Takk! Så hyggelig at du likte artikkelen 🙂

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: