0 DestinasjonerI ,

Familieferie på Maldivene med hav i turkis fargeskala

Familieferie på Maldivene med hav i turkis fargeskala - powder-blue-surgeonfish-3

Gjesteblogger Gro Anet Holme Brastad – Inneholder reklamelenker

Bilder i diverse brosjyrer og øvrige media fra Maldivene; er de photoshoppet? Bildene fra Maldivene har så utrolig blå himmel, gnistrende hav i turkis fargeskala, kritthvite strender, grønn og frodig vegetasjon. Og så viser det seg altså at virkeligheten er akkurat slik, eller kanskje enda bedre!

For noen farger! For noen strender! For en usedvanlig vakker plass!
Nederst i artikkelen kan du lese mer om hva Six Senses gjør for miljøet og sine ansatte.

maldivene_six_senses_laamu_far_og_datter

Ankomsten og villaene

Vi ankom Maldivene en dag i juli og reiste med lokalflyet (ca. 40 minutter) litt lenger sydover, og deretter med båt (20-30 minutter) til smellvakre Six Senses Laamu.

Vi ankom ved brygga, på det store fellesområdet med restauranter, bar, vin-tårn, dykkesenter og iskrembar.

Mange fasiliteter, men bygget med materialer og med en design slik at det likevel er rett sted på rett plass.

Familieferie på Maldivene med hav i turkis fargeskala - maldivene-baren-og-snorkleomradet-

Langs 3 «armer» ut i vannet på den ene siden av øya, finnes bungalower på stylter, med og uten basseng.

maldivene-ocean-beach-villa-
maldivene_six_senses_laamu_takterrasse

Langs stranden finner vi private villaer med soverom, stort baderom, uteområde med sittegruppe, samt tak-terrasse – nok av plass! Alle områdene i villaen ligger i lekker grønn vegetasjon og gir både litt skygge, og privatliv.

Stranden er eventyrlig og vi har «vår egen lille strand» utenfor villaen under oppholdet. Naboen hadde hatt besøk av en skilpadde som la sine egg i sanden dagen før, det var nå markert slik at disse skulle få ligge i fred og gjøre seg klar til klekking.

No shoes – no news

Når du går om bord i båten som skal ta deg med ut til øya, legger du skoene dine i en bomullspose. De kan du oppbevare der til du skal hjem. Her skal det nytes å ha tærne i sanden – barfot luksus. Sanden på Maldivene er hvit, korallsand, den blir derfor ikke glovarm, bare behagelig.

Er ikke det helt supert? Takk til naturen for denne geniale løsningen.

Sykler

Alle får hver sin sykkel slik at det går litt raskere å komme seg fra villa til restauranter osv. Det går virkelig fint å gå, men sykkel er jo både et miljøvennlig og fint fremkomstmiddel. Syklene har «skilt» bak med initialene våre. Og pedalene har puter slik at det er behagelig å sykle barbeint.

maldivene-sykler-
maldivene-sykkeltur

Snorklingen

NEMO!!!! Jeg fant ham!

Minstemann hadde oppdaget en anemone med klovnefisker og var overbegeistret. Men vi måtte roen ned litt, snakke/rope/juble under vann med snorkel funker dårlig. Litt latter, rens av maske og snorkel, så var det på`n igjen. Jammen dukket ikke «Dory» (Blue Surgeonfish) og «Crush» (skilpadde) opp etter hvert også. Lykken var fullkommen!

Mange av øyene er omkranset av de vakreste korallrev. Six Senses Laamu er intet unntak.

maldivene_six_senses_laamu_krabbe_2
maldivene_six_senses_laamu_skilpadde

I tillegg er Six Senses Laamu eneste hotell i sitt område, derfor er livet under vann veldig urørt. Korallrevet som lå en 10 minutters båttur unna er nok det flotteste vi noen gang har sett (og vi har sett en del, bl.a. Great Barrier Reef for 25 år siden). Former og farger i alle naturens variasjoner var en opplevelse.

Fiskestimene var også en stor opplevelse – så mange fisker og så mange farger! Et par av oss hadde også noen dykk, og det var virkelig imponerende bra.

Maten på Maldivene

Frokosten blir servert i restauranten ute i vannet, og vi så en skilpadde svømme forbi en av dagene. Øya har økologisk urte- og grønnsakhage og er selvforsynt med dette. Alt annet blir fraktet inn med fly og båt. Frokosten er en drøm, for store og små. Frukt, grønt, varmretter, brød, kaker, ost, egg og mye mer – alt laget etter ønske.

Ungene hadde aldri sett så store pannekaker før!

Av drikke er også utvalget stort, bl.a. musserende vin og en 10 siders juicemeny. Du vil ikke gå glipp av denne frokosten!

Aller helst kan man sitte i et par timer og bare nyte utsikten akkompagnert av frukt og andre herligheter.

Lunsj – du kan få hva du vil! Pizza, pasta, vegetar, sjømat osv. osv. alt laget til perfeksjonisme.

maldivene_six_senses_laamu_sashimi

Middag kan nytes i et utvalg restauranter og med de beste råvarer. Ønsker du middag på terrassen i villaen, eller på en sandbanke ute i havet så er det ikke noe problem.

maldivene-isbaren-

Iskrembaren tilbyr min. 40 typer hjemmelaget iskrem med fargerike og smakfulle toppinger. Denne er åpen til nytelse for store og små om dagen.

maldivene-sjokolade-

I tillegg finnes et sjokoladerom hvor du kan kjøpe de deiligste og flotteste kreasjoner, nammm – du er herved advart!

Cocktails på sandbanken

Hver tirsdag ettermiddag inviterer ledelsen på hotellet alle sine gjester ut på sandbanken for en hyggelig prat, kanapeer, fargerike cocktails og bobler i glassene.

Samtidig opplever du solen som etter hvert farger himmelen i magiske farger før den forsvinner ned i horisonten.

maldivene_six_senses_laamu_sandbanke
maldivene-middag-pa-stranden-
maldivene_six_senses_laamu_dans

Det lokale bandet spiller, og er du heldig byr de deg opp til dans.

Aktiviteter

Om fristelsene blir for mange så er surfing, Stand Up Padle, dykking og snorkling samt flere andre aktiviteter, eller det fine trimrommet, en mulighet til å holde vekten i en noenlunde balanse.

Treningssenteret har en stor glassfasade mot sjøen og en veldig fin utsikt. Det er ikke vanskelig å bruke en time der.

Six Senses Spa har en lang meny og profesjonelle som tilbyr et stort utvalg i massasje og behandlinger.

Slik gikk nå dagene på Maldivene…

Vi nøt måltider, servert på stranden, i restauranten, i «hagen vår», på takterrassen vår osv.

maldivene_six_senses_laamu_2

Masse bading og snorkling, aktiviteter arrangert av bostedet, små sykkelturer, enda mer bading (med 28-29 grader i vannet kan man bade hvor mye man vil), krabbejakt på stranden, og «kjæledyrjakt» etter gekkoer (ja, vi elsker gekkoer alle sammen, de er faktisk skikkelig søte og morsomme).

Familieferie på Maldivene med hav i turkis fargeskala- maldivene_six_senses_laamu

Vår egen GEM (Guest Experience Manager) var alltid tilgjengelig, og la til rette slik at dette ble en perfekt ferie for alle sammen.

Vi var på Sunset Cruise og hadde delfiner som hoppet lekent foran båten. Da ferien var over og båtturen gikk til flyplassen for hjemreise fikk vi også følge av delfiner – da vinket minstemann ivrig til dem «håper vi sees veldig snart igjen».

Familieferie på Maldivene med hav i turkis fargeskala- maldivene_six_senses_laamu_sandslott

Maldivene er så langt unna et norsk klima du kan komme. Det er skikkelig godt å reise et sted hvor alle klarer å koble av, og hvor vi gjør hyggelige ting sammen.

maldivene_six_senses_laamu_kokosnott

Ingen kleskode, ingen sko, bare å ta livet helt med ro.

ECO – mer info

  • Six Senses Laamu er Maldivenes mest ansvarlige bosted, en plastikk-fri øy med masse flotte tiltak for naturen, menneskene som bor og jobber der. Rettferdig turisme – bærekraft i alle ledd.
  • What the resort does on land is just as important as what it does on and under water, and that is why MATATO (Maldives Association of Travel Agents and Tour Operators) has named Six Senses Laamu The Leading Eco-Resort at the Maldives Travel Awards 2018.
  • Les mer om hotellets Junior Marine Biology Program

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet på bloggsiden. Det er selvfølgelig gratis og helt uten forpliktelser.

Tips

Fra Asia til Europa – her kan du se og lese om Port Grimaud – en idyllisk perle på den franske riviera.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: