0 DestinasjonerI ,

Tips til ting å se og gjøre i Lysekil i Sverige


Enten du vil reise dit for første gang eller oppdage stedet på nytt så kan jeg gi deg flere gode muligheter for fine opplevelser her. Jeg fikk Sverige inn med morsmelken så og si. Det vil si Svinesund, det var nemlig bare en svipptur over grensen fra Fredrikstad.

For det var hit vi som barn reiste sammen med mor og far for å handle noe ekstra. Her smakte jeg mitt første polkagris-sukkertøy og metervis med lakris (det var nemlig fars yndlingsgodteri og dermed ble det mitt også).  Jeg er veldig begeistret for nabolandet vårt, Sverige, og reiser stadig dit for et opphold med gode opplevelser.

Litt om turen til Lysekil sammen med #søstrekvartetten

Turen til nabolandet ble planlagt en tid i forveien. Jeg utropte meg selv til reiseleder denne gangen fordi tre av fire søstre hadde en vellykket tur til Sørlandet tidligere samme år, og da var Kirsti roer (vi bodde på Svinør, en øy forstår du), Grete var sjåfør og jeg altså reiseleder. #søstrekvartetten har bestemt seg for å ta minst en årlig tur sammen heretter, så de andre tre får sikkert også prøvd seg som reiseledere. Line var sjåfør på denne turen.

Tor og jeg var på omtrent samme turen året før og det var da jeg for alvor oppdaget Lysekil. Det kan være smart å skaffe seg en guide for turen dit, for jeg er ikke så imponert over en heller kjedelig og grå innkjøring til byen. I dette innlegget får du noen tips om steder som er verdt å besøke når du skal på tur til Lysekil.

Mat må vi ha – og litt interiør, på vei til Strandflickorna

Vi startet lørdag morgen fra Fredrikstad og kjørte særs lystig og lett nedover E6 til avkjøringen til Uddevalla, rett i nærheten av IKEA. Plassert ute på et jorde ligger en kjempekoselig interiørforretning som kaller seg Två Fröknar. Jeg har vært her med to venninner tidligere så jeg visste hva vi gikk til.

REISETIPS! Trolske og spennende båtturer i John Bauers fotspor i Gränna, Småland

Det er så befriende deilig å se en butikk som tar inn spennende interiørartikler som du ikke ser massevis av i alle andre butikker. Et friskt pust kan du si. De har også et visst utvalg av klær. Du kan bare tenke deg hvordan tiden føk av gårde med #søstrekvartetten fykende rundt for ikke å gå glipp av et mulig dekorasjonselement til interiøret i heimen.

Deilig lunsj på Stallgården utenfor Lysekil

Du kan jo bli sulten av mindre enn dette. Etter en kjøretur med skravling på inn- og utpust (et kjent fenomen i vår familie) og en skikkelig ruslerunde hos Två Fröknar, var det tid for en pause og noe godt å spise. Da passet det utmerket at restauranten Stallgården ligger vegg i vegg med interiørbutikken.

Her var det flere forskjellige smakfulle retter å velge mellom og jeg valgte jordskokksuppe med sopp.

Begge disse stedene oser av sjarme, så det skulle litt til å løsrive seg etter lunsjpausen. Tiden flyr dog i hyggelig selskap, og vi måtte dra videre til Lysekil, som var endedestinasjonen for disse to dagene.

Jeg hadde gledet meg villt til å vise #søstrekvartetten det overnattingsstedet jeg hadde valgt for natten, nemlig Strandflickorna. Jeg kan love deg at de ble like begeistret som meg over denne perlen av et sted. Det bærer navnet sitt med rette, for det ligger like ved stranden og den vakre kystleden. Innredningen som er av fordums karakter, er så utrolig lun og koselig, og standarden er tilpasset vår tid med gode senger og moderne bad.

Herlig hotellrom som er oppusset i gammel stil på Strandflickorna i Lysekil

Vil du høre noen av mine grunner til å reise til Lysekil?

  • Kort avstand fra Østfold (Fredrikstad)
  • Fin og litt annerledes interiørbutikk med spennende utvalg ved avkjøringen til Uddevalla
  • Deilig lunsjsted vegg i vegg med Två Fröknar
  • Herlig overnattingssted med sjarme og atmosfære, Strandflickorna i Lysekil
  • Mulighet for forfriskende tur langs kystleden med vakker sjøutsikt
  • Nytt og moderne spisested med utsøkte retter på Norra Hamnen 5
  • Gamla Stan, boliger som er bebodd og som har bevart sin originalitet og historie i eksteriøret
  • Koselig blomsterpark midt i byen

REISETIPS! I denne artiikelen kan du se og lese mer om historiske Visingsö i Vättern som virkelig møtte oss med sin sjarme

Hotellrommene på Strandflickorna er delikat oppusset i gammel stil.

FØLG URBANTOGLANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

Som du ser er alle tre rommene urørt, men det varte ikke lenger enn til at bloggeren (les; jeg) hadde tatt de bildene hun ville ha. Da var det inn med bager. Her var det bare å pakke ut, skifte til kveldsantrekket, samle troppene (#søstrekvartetten) til et kjapt treff på ett av rommene før vi skulle begi oss ut på turen langs kystleden.

Kirken og Kystleden i Lysekil
Kirken og langs kystleden – Lysekil

På tur langs kysten av Lysekil, pyntet og fine

Vi var pyntet fra føttene og opp kan du si, for vi hadde skodd oss skikkelig. Det er dødfødt å rusle langs kystleden på høyhæla sko, ikke sant? Turen rundt Lysekil via kystleden tok sin tid. Det var et mye lengre strekk enn jeg kunne huske fra tidligere. Når vi hadde gått i tre kvarter var vi plutselig nesten tilbake fra der vi startet. Det vil si at kystleden leder oss en lang omvei, som jeg egentlig visste. Jeg hadde jo sjekket det på kartet, det var bare det at jeg ikke husket at vi kom ut i nærheten av overnattingsstedet og at turen tok så lang tid. Jeg måtte til og med ringe Norra Hamnen 5 for å melde om forsinkelsen.

her ser du utsikten fra restauranten Norra Hamnen 5 i Lysekil

Endelig framme ved spisestedet Norra Hamnen 5

Det var desto mer deilig når vi kom inn i varmen på Norra Hamnen 5. Restauranten som ligger helt nede ved sjøkanten, med vakker utsikt utover sjøen og til båtene som for det meste lå trygt forankret til bryggene denne vindfulle og kjølige kvelden.

Spisestedet Norra Hamnen 5
Detaljer fra spisestedet Norra Hamnen 5

Her fortsatte vi praten og du kan jo lure på hva vi har å skravle om hele tiden, fire søstre på tur. Det kan jeg ikke fortelle deg, men såpass kan jeg si, at vi går aldri tom for samtaleemner, hehe.

S

Resepsjonsdamen på Strandflickorna hadde tatt feil av tidspunktet for når serveringen sluttet for kvelden. Vi hadde nemlig tenkt oss litt kos i denne vakre delen av hotellet før vi tok kvelden, men det var dessverre stengt da vi kom tilbake fra Norra Hamnen 5. Men det var litt vel tidlig å køye klokken 21 om kvelden, så vi fortsatte praten og kosen på et av #søstrekvartettens rom. Så noen krise var det altså ikke. Søndagen opprant og vi kunne innta en deilig frokost her i spiserommet som for resten av hotellet er innredet i «mormors stil»

Jeg har veldig lyst til å høre fra deg dersom du har vært i Lysekil, eller noen andre koselige steder i vårt kjære naboland Sverige. Vi er alltid mottakelige for reisetips.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til høyre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: