2 Bobil/ DestinasjonerI ,

Jomfruturen med bobilen vår Hjalmar gikk til Grebbestad

Grebbestad - jomfruturen med bobilen vår Hjalmar - langs bryggene

Ikke så rart, egentlig, med tanke på at Grebbestad er kun en times kjøring fra Fredrikstad. I tillegg var det like greit at Hjalmar fikk besøke hjemlandet sitt, først som sist, det er jo i Sverige Kabe-bobilen har sitt fødested.

Det er ingenting som setter humøret og aktiviteten i sving hos Tor som det å få gjennomført et prosjekt, basta bom. Som denne gangen da vi ble enige om å prøve ut bobil-livet de tre neste årene. Da er han i fullt firsprang, får handlet og samlet (gjenbruk fra hjemmet) inn alt vi trenger i skuffer og skap. Til og med madrasser har han hatt ute og banket og vårt eget sengetøy lagt på. Fruen smiler.

Og når det gjelder å sette seg inn i de tekniske data er han en ener. 

Jeg har riktignok fått hjem sengetepper med mere for å få det vasket. Det er noe med å vaske seg inn i sitt eget husvære for å si det sånn. Det var bare for meg å handle inn mat (nesten), pakke ned nødvendig klær og vente på riktig tidspunkt for å hente Lillegull på 8 år som skulle være med på jomfruturen med Hjalmar bobil.

Grebbestad - jomfruturen med bobilen vår Hjalmar - Seilbåt

Jomfruturen med Hjalmar-bobil klar for tur til Grebbestad

Denne turen kom helt overraskende på Lillegull, som viste sin glede ved å hoppe og danse rundt omkring i pur glede over at vi skulle på bobil-tur til utlandet.

Jeg kan innrømme at det å skulle feriere i bobil har sittet et stykke inne hos meg og forsåvidt også hos Tor. Vi har drøftet fram og tilbake; Skal, skal ikke. Da vi for andre gang på 1 år reiste på bilferie nedover Europa, med Sør-Frankrike som endedestinasjon, var vi så betatt av denne ferie-typen at bobil ble valget for de neste ferieturene våre.

Les gjerne: Tips til ting å se og gjøre i Lysekil

Grebbestad - jomfruturen med bobilen vår Hjalmar - langs bryggene

I hvilket alderssegment er så brukere av bobil?

Joda, det kan jeg fortelle deg; 45-59 år står for 33 prosent og 60+ står for 61 prosent av bobilistene. Så her er Tor og jeg, tudelidei!! 

Denne første turen gikk utrolig bra. Det var meldt mye vind og til dels regn i Grebbestad, men vi opplevde grått og vindstille vær. Så det ble fotturer hele lørdagen. Totalt gikk vi 12 kilometer. Inn til Grebbestad og opp på toppen av byen slik at vi fikk skikkelig utsikt over byen, båtlivet og mot havet.

Etter en lunsjpause i bobilen med hjembakte og lune kanelsurrer, ruslet vi ett par kilometer til Tanumstrand for at Lillegull skulle få bade i bassenget der.

Grebbestad - jomfruturen med bobilen vår Hjalmar - Strandkanten

Mens Lillegull frydet seg i bassenget, med Tor som badevakt, koste jeg meg ute i skjærgården for å ta inn siste rest av båtlivet som fortsatt var aktivt. I området rundt Tanumstrand er det blant annet lagt til rette for turer langs skjærgården som du ser her.

Båtlivet har vi lagt på hylla, nå er det Hjalmar-bobil som blir med på våre neste ferieutflukter. I tillegg til hytteliv og sikkert også andre weekend-utflukter uten bobil.

Les gjerne: Historiske Visingsö i Vättern møter oss med sin sjarme

Grebbestad - jomfruturen med bobilen vår Hjalmar - her ser du Kabe bobilen

Bobilen er praktisk og velorganisert

Alt er nært, innefor bobilens fire vegger. Den er kompakt og utrolig praktisk. Vi hadde hjemmelaget kjøttsuppe til middag på fredagen. Lørdag var det taco på menyen. Det fungerte bra å lage til og nyte måltidene i Hjalmar-bobil. Det er klart at vi kommer til å finne gode rutiner og plasser på hvor vi har alt, til neste tur. Dette var tross alt en jomfrutur med bobil, så det skulle bare mangle om vi ikke har noe å lære. Ikke minst har Tor enda mer teknisk å sette seg inn i. For det er hans område!!

Summen av turen er likevel helt klar. Både Tor, jeg og Lillegull trivdes i denne boformen. Så da er det bare å planlegge neste tur!!

Og du… Da Tor valgte navnet Hjalmar på bobilen vår, tror jeg ikke han hadde peiling på at navnet betyr hjelm. Pussig, men ved flere anledninger har han stanget skallen oppi senkesengen som er over førerdelen av bobilen, kremt… Skikkelige sår altså. Så hjelm, kanskje en bursdagsgaveidé?

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

 

2 Kommentarer

 • Svar
  Anne Bente
  8. oktober 2018 at 23:50

  Grattis med ny bobil. Vi har også nettopp kjøpt oss en bybobil. Som for dere satt det litt hardt inne, men nå gleder vi oss til friheten. Så blir det mange nye innlegg i reisebliggen min også 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   10. oktober 2018 at 16:16

   Så bra. Ser ut som det er skikkelig trend for tiden. Vi gleder oss veldig til å bruke den mer utover våren og sommeren. kanskje blir det noen småturer i vinter også 🙂 Hilsen fra Mette

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: