0 DestinasjonerI , , ,

Hotel De Charme i Iffezheim bærer navnet sitt godt

Hotel de Charme, Iffezheim - i hagen mot hotellrommene. Urbantoglandlig.

På bilferien vår  i 2018, med endemål Sør-Frankrike, hadde vi to overnattinger på veien fra Norge. Hotel De Charme i Iffezheim, Tyskland, hadde vi fått anbefalt av ei venninne, og hageentusiast som jeg er falt jeg pladask for stedet allerede mens vi planla turen.

I år valgte vi å ta ferge fra Gøteborg til Kiel, noe Tor var veldig fornøyd med. For meg spiller det ikke så stor rolle i og med at jeg kun er passasjer, kartleser og forsyningssentral for frukt og sånt.

Hotel de Charme Iffezheim. Den koselige hagen ønsker oss velkommen

Anslått reisetid fra Kiel til Hotel de Charme i Iffezheim

Det står oppgitt at bilturen skal ta ca. 8 timer, noe du alltid må ta med en kype salt. Det kan være mye trafikk, veiarbeid, rastepauser m.m. som gjør at turen kan bli noe lenger. 

Når vi ankommer denne oasen som ligger i en liten og rolig landsby, senker vi skuldrene og får inn bagasjen til vårt hjemmekoselige rom og bad.

Det er langt å kjøre fra Fredrikstad til Sør-Frankrike, så sjarmerende overnattingssteder er et must synes jeg. I alle fall når det dreier seg kun om overnatting for så å dra videre til neste destinasjon dagen etter. 

Dette er et Bed & Breakfast hotell, så kveldsmåltidet inntok vi i en italiensk restaurant som vi fikk anbefalt av hotellet.

Hotel de Charme, Iffezheim. Inngangsparti og hage. Urbantoglandlig.

Med bilen parkert rett på utsiden og en velkomst som dette; Ja da puster vi lettet ut over at en dags kjøring er et tilbakelagt stadium. Nå kan vi se lengselsfullt fram mot neste dags ferd til endedestinasjonen vår, Sainte-Maxime langs den franske rivera.

I dette innlegget kan du lese mer om vårt korte opphold i Riquewihr som er kjent for mer enn Route des vins d’Alsace

Hotel de Charme, Iffezheim Kollasj av soverom og bad . Urbantoglandlig.

Hva som blir mer viktig med alderen er komfort

Etter hvert som vi blir godt voksne, betyr seng og bad mer og mer. Er du ikke enig?

Det trenger ikke å være fasjonabelt. Men at det er rent, at sengene er gode og badet fungerer til en dusj, det vil ihvertfall jeg ha når vi er på ferie.

På Hotel de Charme fungerte alt dette og vel så det. Søtt, gammelt og ærverdig.

Hotel de Charme, Iffezheim. Kollasj av gang og stue. Urbantoglandlig

At hotellet i tillegg er hjemmekoselig med frokostservering i et lite og yndig rom, på innsiden av stuen, teller som et pluss.

Hotel de Charme, Iffezheim - i hagen. Urbantoglandlig.

For en hageentusiast som meg (i hagebloggen furulunden) gleder jeg meg litt over middels når jeg kan overnatte på steder som Hotel de Charme her i Iffezheim. Egentlig er både navnet og stedet veldig franskinspirert. Det gjør ingenting for oss som har blitt så betatt av Frankrike.

Følger du denne lenken så kommer du rett til hjemmesiden deres, Hotel de Charme.

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om

Idag er det så enkelt å legge inn destinasjoner i GPS, så bildet er kun ment å illustrere noenlunde hvor hotellet ligger

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: