0 DestinasjonerI ,

Reisen innover Valdresflya vekker barndomsminner

Reisen innover Valdresflya vekker barndomsminner - her ser du koier ved Gjendesheim

No ser eg atter slike fjell og dalar, som dei eg i min fyrste ungdom såg. Daler er det riktignok ikke så mye av på denne turen, for veien over Valdresflya ligger på 1389 moh. Men vidstrakt utsyn er det virkelig i denne delen av Jotunheimen.

Reisen innover Valdresflya vekker barndomsminner

Det er bare å sveive ned ruta for å ta bilder

Det var utrolig glatt på veien denne dagen, så mens Tor kjørte, så satt jeg og bremset (uten noen som helst nytte selvfølgelig) samt sveivet ned vinduet – dette måtte jeg få tatt bilder av. Her var det fjell på alle kanter, jeg ble helt målløs jeg.

Tenk å få se igjen det vi ofte så som barn. Mine foreldre tok oss med på gjentakende ferieturer rundt omkring i Sør-Norge. Jeg husker godt mating av geiter (helst med tobakk), suvenirbutikker, rasteplasser og telt.

Det franske ordet souvenir betyr minne, så har vi avklart det.

Les gjerne: På fottur fra Torfinnsbu til Bygdin, Jotunheimens hjerte

Reisen innover Valdresflya vekker barndomsminner - Knutshøe, Bessehøe og Beseggen til høyre

Kjente fjell som Beseggen sett fra Gjendesheim nær Valdresflya

Tor hadde så lyst til å vise meg Knutshøe, Bessehøe og Besseggen som du ser deler av her. De to sistnevnte har han nemlig sammen med datteren besteget tidligere. Så det skulle bare mangle om han ikke skulle vise fram dette fantastiske naturskuet.

Og jeg ble bergtatt jeg altså, makan til natur!!

Da vi gjorde vendereis fra Gjendesheim, merket jeg ikke lenger det glatte føret. Noe annet hadde mitt fulle fokus, nemlig selveste Valdresflya.

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

Reisen inover Valdresflya vekker barndomsminner - Et vandrehjem er nedlagt

Et vakkert vandrehjem er nedlagt

Det står så alene, det nedlagte vandrehjemmet på Valdresflya. Her blir det kjørt opp løyper hele vinteren, og jeg skal virkelig prøve å stå på ski innover her, for det må være en utrolig fin opplevelse av natur og fjell så langt øyet kan se. Kanskje Tor og jeg kan få til en skitur her ved en senere anledning.

Rapporter om værforhold og skiføre får vi enkelt og greit oppdatert på hjemmesiden beitolangrenn

Flye 1389, helt på vidda, en attraksjon på Valdresflya finner du mer om i denne artikkelen. Her kan du ta en stopp og nyte en kaffe/te og vaffel med en finfin utsikt.

Reisen innover Valdresflya vekker barndomsminner - Bitihorn sett fra Bygdin

På vei tilbake til Beitostølen stoppet vi flere steder. Som for å suge inn inntrykkene, så de kunne sette seg godt fast i minnet. Her ser du Bitihorn, sett fra Bygdin. Er det ikke utrolig flott?

Reisen innover Valdresflya vekker barndomsminner - panoramautsikt over Vinstervann

Nå nærmer vi oss Beitostølen igjen, og min søndags-reise er snart over, men jeg er bare nødt til å ta et stopp til. Som jeg har skrevet i flere av mine opplevelses-innlegg fra Jotunheimen, så er det en utrolig utsikt hvor du enn vender hodet.

Her har vi utsikt mot Vinstervann. Et yndet utfartssted både til fots og på ski fra Beitostølen.

Visste du at Jotunheimen er det stedet i vårt kjære land som har flest fjelltopper som rager 2000 moh?

Reisen innover Valdresflya vekker barndomsminner - på vei mot Garli og Beitostølen dukker denne vakre gården opp

Ikke rart at dette området i Jotunheimen er elsket av så mange – spesielt i dag hvor det virkelig har blitt en trend å skulle gå fra topp til topp. At det i tillegg til naturopplevelser er en helsebringende trend, er helt sikkert.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med andre reiseentusiaster.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: