2 DestinasjonerI ,

Hva med deg som ikke er født med ski på beina?

Ikke er født med ski på beina - Beitostølen - så mye vakre tømmerhytter å se på

Det finnes så utrolig mye å gjøre på Beitostølen selv om du ikke er født med ski på beina. Eller rett og slett ikke tør eller ønsker å gå på ski. Denne gangen vil jeg vise deg hva du kan finne på når du har en dag hvor du ikke ønsker å gå på ski eller stå slalom.

//Reklame for Beitostølen Resort

I vinterferien dette året ble det nemlig bronkitt i leiren vår (les; i leliligheten med Tor, lillegull på 8 år og meg). Da er det bare å slappe av og finne på noe som betyr noe for 8-åringen.

Her gir jeg deg, i tillegg til det jeg viser deg i dette innlegget, minst 20 tips til hva du kan gjøre på Beitostølen.

Etter å ha vært hos legen og en tur til Fagernes for å kjøpe medisiner, dro vi tilbake til leiligheten for å spise en deilig lunsj med kakao til.  Vi snakket litt om hva vi kunne finne på når Tor var syk og jeg ikke akkurat er den store drivkraften alene på ski. Da svømmehallen på Radisson Blu Mountain Resort ble nevnt ble avgjørelsen tatt uten noen dikkedarer. Jeg visste jo allerede at lillegull elsker å være i vann, så hun nærmest jublet over det forslaget.

Ikke født med ski på beina - Beitostølen, Svømmehall, treningsstudio

På hotellet holder også spajentene Mona og Ellen til. De traff jeg for første gang da jeg arrangerte reisebloggtreff på Beitostølen i januar. Da vi ankom hotellet denne dagen sto de opptatt i en samtale i Spaavdelingen. Vi kom etter hvert i snakk og det viste seg at Ellen hadde ledig tid et par timer fremover og tilbød seg å svømme sammen med lillegull. Noe som ble mega vellykket av flere grunner. Den ene grunnen var at Ellen hadde bakgrunn i å være svømmelærer for barn for flere år siden. Hun tro til og tipset lillegull om hvordan hun kunne øve seg på crawl og stuping. Lillegull responderte med å utføre de fineste stup jeg har sett av henne samt skikkelig crawling. Dette må jo bare gå veien når hun får øvd seg enda mer fremover.

Treningsstudioet er lett tilgjengelig inntil svømmehallen

Som du ser er det også et treningsstudio inntil svømmehallen. Det var flere enn oss som nøt noen timer innendørs denne dagen. Disse gutta, som kom fra Førde, nøt å få strammet musklene, sikkert med tanke på timer i slalombakken senere.

Fra vinduet i massasjeavdelingen kan du hvile øynene på en laftet tømmerhytte, noe jeg aldri ser meg mett på.

Ikke er født med ski på beina - Beitostølen, tryllekunster Clausini og kona Mia
Tryllekunstneren/magikeren Claus (Clausini) og hans kone Maia (assistenten hans)


Når Mona fortalte at det skulle være trylleskole på hotellet den samme dagen, så jeg stjerner i øynene på lillegull. Tenk å komme på kurs for å lære trylling. Det var morsomt både for 8-åringen og meg. Ja, tenk det; Vi lærte 3 trylletriks. Jeg vet ikke om jeg er helt klar for å stille opp med tryllekunst-show, men med litt øvelse så kanskje… 🙂

Clausini har drevet med trylling i en mannsalder og vel så det

I denne bransjen er det ingen pensjonsalder kan det virke som. Claus er 80 år og har med seg sin 73 år gamle kone, Mia. Hun er hans artige, sosiale og morsomme assistent. Hvis du skulle ønske å ta med deg noen på tryllkunstskole, finner du mer om det under «Hva skjer?» på Beitostølens hjemmeside.

Ikke er født med ski på beina - Beitostølen, Yatzy er alltid med på ferie
Yatzy går aldri av moten


Spill er alltid lurt å ha med seg på ferie til fjells. Konkurransegenet ligger langt fremme hos lillegull, så et slag Yatzy er et must på hver eneste ferie vi er på.

Hvis du skulle lure på hva MONKEY gjør her, så har jeg ingen forklaring på det. Annet enn at han hadde sneket seg med i sekken. Han ville slettes ikke være hjemme alene og har bestemt at han vil være med på alle ferier heretter.

Ikke er født med ski på beina - Beitostølen - Stemningsfult spisested finner du på Hytta Mat og Vinhus
Hytta Mat- og Vinhus holder til i et sjarmerende tømmerhus

Samme kveld som vi skulle reise hjemover valgte vi å innta en treretters middag på Hytta Mat- og Vinhus

Tor hadde vært her før og jeg hadde hørt så mye positivt om stedet og matserveringen der at det var på tide for meg å se stedet og smake på deres matretter. Noe jeg slett ikke angret på. Tømmerhuset oser av stemning og såpass mørkt at det var vrient å få til fine bilder av de smakfulle rettene som ble servert. Det rustikke uttrykket med tømmer/plank, trebenker, forskjellige skinn å sitte på samt stearinlys; Mer norskt blir det neppe.

Sjekk det siste bildet i kollasjen over; Når selv doen er et ønsket sted å være, ja da er det koselig altså 🙂

Ikke er født med ski på beina - Beitostølen, Gjestegårrden med leiligheter oog restaurant
Beitostølen Gjestegård har leilligheter som passer utmerket for oss


De siste gangene vi har besøkt Beitostølen har vi bodd på Beitostølen Gjestegård. Leiligheten vi bodde på i denne vinterferien hadde et soverom og en hems. Altså det som betegnes som 2 soverom og stue/kjøkken/bad. Selvfølgelig ber jeg alltid om et rom med utsikt mot Synnfjell. Det å ha mulighet til å følge både soloppgang og -nedgang gir et ekstra løft i feriene vi har her på Beitostølen.

I tilleg er det en flott beliggenhet. Her kan du helt fint gå med slalomstøvler og ha skiene på skulderen rett over veien og opp i heisen. Det kan jo være deilig å slippe å måtte sette seg i bilen for å komme til slalombakken. Synes vi ihvertfall!


Tar du en titt på denne videosnutten får du høre om hvor deilig det kan være å legge seg ned for en massasjetime på Beitostølen Spa og massasje. Mona og Ellen som driver Spaet er genuint opptatt av balanse i livet. Mona som Master Life-coach og Ellen som kan gi deg informasjon om forskningsgrunnlaget for naturlig hudpleie som påvirker selve kilden til bevaring av ung hud. De er begge engasjert i YouShine – helse og livsstil.

Det skjer mer i regi av YouShine – for deg som ikke er født med ski på beina

Helgen 10.-12. mai 2019 arrangerer de et opplevelsekurs hvor fokuset er på Yoga, Hud, Helse & Livsstil! I rammene av fjell, frisk luft og turer gir de denne helgen innsikt i nyere forsking knyttet til bevaring av kropp og hud, samt inspirasjon til å nå helhetlig mål for økt livskvalitet.

Jeg håper du har fått noen ideer på hva du kan finne på når du har lyst til å sette skiene på en dags pause. Etter mange års ferier til Beitostølen så finner Tor og jeg fortsatt nye ting vi til nå ikke har prøvd ut.

Hvis du gjerne vil oppleve fjellet en vakker høstdag, viser jeg deg gjerne hvordan vi hadde det på høstturen vår i 2018 her.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til høyre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Vinterferien er gjort i samarbeid med Beitostølen.com

2 Kommentarer

 • Svar
  Desirée travels
  22. mars 2019 at 20:56

  Høres ut som en herlig vinterferie. Beitostølen er jo helt fantastisk, og både bassenget og spa-avdelingen var jeg også stor fan av. 😀 Mona og Ellen er jo helt herlige! 🙂 Håper Tor føler seg bedre nå. 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   24. mars 2019 at 15:49

   Det er alltid deilig å være på Beitostølen. Jeg ble fristet av deg til å prøve fasilitetene på hotellet faktisk. Tor er frisk igjen, dessuten har han vært på Beitostølen i helgen. Denne gangen sammen med Hjalmar (bobilen) 🙂

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: