0 DestinasjonerI , ,

En tur til nasjonalparken Serengeti, Tanzania

Sjiraff fra nasjonalparken Serengeti - nærbilde

Jeg tror de fleste har et veldig spesifikt bilde i tankene når de hører om landet Tanzania, ikke sant? Svært sannsynlig handler det om dyr, mange dyr. Faktisk tenker du kanskje direkte på Serengeti når du hører om Tanzania. Ikke så rart kanskje, dette er jo den mest kjente nasjonalparken i landet.

La oss dra på en liten reise inn i Serengeti – midt i de store flokkene med sebraer og gnuer og på leting etter de store, ville kattene.

Gjesteblogger Claudia Globe

Serengeti er den eldste nasjonalparken i Tanzania

Selvfølgelig var et besøk til Serengeti et must på min safari gjennom det nordlige Tanzania. Etter vår ankomst til Kilimanjaro flyplass dro vi først til Tarangire nasjonalpark. Allerede her slo opplevelsen meg ut av safarisokkene mine. Jeg hadde ikke sett så mange elefantfamilier på nært hold på lenge.

Elefantfamilier i nasjonalparken Tarangire i Tanzania
Elefantfamilier i nasjonalparken Tarangire i Tanzania. Test
Nærbilde av elefant - Tanzania

Ja, jeg elsker safari, og dette var ikke min første tur heller. Å se dyr i deres naturlige habitat fascinerer meg igjen og igjen.

Sebra fra nasjonalparken i Tanzania
Sebraen har fuglebesøk tett på

Fra Tarangire nasjonalpark reiste vi videre inn i Serengeti, med endeløse vidder i det nordlige Tanzania. Først så vi noen få sebraer, gnuer og sjiraffer, men ikke en eneste katt.

Fra teltet i nasjonalparken hvor vi overnattet og fikk servert middag

Fra teltet vårt i nasjonalparken Serengeti i Tanzania
Flott utsikt til steppene fra teltet hvor vi overnattet
Overnatting i telt - nasjonalparken - Tanzania

Matlaging og servering i Serengeti
Maten ved teltet der vi overnattet smakte fortreffelig

Middag og overnatting i nasjonalparken Serengeti

Vi avsluttet den første safaridagen nesten litt skuffet og kjørte til vår Tented-Camp midt på steppen. Romslige telt utstyrt med seng, bord, toalett og dusj ventet på oss. Middagen vi fikk servert der smakte utmerket. Det var helt fantastisk det som ble tilbudt oss midt i naturen.

Og er det også løver, elefanter og andre dyr i nærheten, spurte vi nøye om kvelden før vi la oss med en viss engstelse? Selvfølgelig, vi er i midten av Serengeti – nasjonalparken. Men ikke bekymre deg, en av oss som er på vakt holder alltid øye med leiren. Det skjer ingenting der. Vi stolte på det og kunne faktisk sove trygt og godt.

Nærbilde av en flott løve - Serengeti
En løve er innstilt på jakt

Dagen etter startet vi tidlig – Sunrise Game Drive i nasjonalparken Serengeti

Og vi ble virkelig belønnet for å stå opp tidlig: Løvinner var på jakt. Det startet veldig sakte, forsiktig og stille…

Og så går det fort. Veldig fort. Men denne gangen var sebraen raskere.

Meld deg gjerne inn i Facebookgruppen Reistips verden rundt. Her kan du både be om og gi reisetips!

Løver i hvilende flokk etter et jaktforsøk på sebraer
Løvinner som hviler etter et jaktforsøk på en sebra

Løvinnene trekker seg nå tilbake fra dette jaktforsøket.

Allerede i 1929 ble en stor del erklært viltreservat. I 1951 ble Serengeti nasjonalpark grunnlagt, som på den tiden fortsatt inkluderte Ngorongoro-krateret. Serengeti har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1981.

Mange sebraer i Serengeti nasjonalpark
¨Massevis av sebraer rundt oss men vi sitter trygt i bilen

Vi kjører tilbake til leiren for å nyte en deilig frokost. Etter måltidet bærer det avgårde igjen. Etter bare en kort kjøretur befinner vi oss midt i de store flokkene med sebraer og gnuer. På grunn av alle stripene vet du ikke nøyaktig hvor du skal fokusere. Jeg har aldri opplevd maken.

Hvert år finner den store migrasjonen sted i økosystemet Serengeti – Mara (Kenya)

En slik dyrevandring er unik i verden. Alltid på jakt etter friskt gress og vann, vandrer enorme flokker med gnuer og sebraer med urviseren gjennom Serengeti opp i Maasai Mara (juli-september) og deretter tilbake til Serengeti hvor de føder i januar/februar. Besetningene har følge med mange store katter. De mest kjente bildene er imidlertid der hvor dyrene krysser elven, hvor mange krokodiller venter sultne på det store byttet.

Så under vårt besøk i begynnelsen av november fikk vi jackpot. Flokkene hadde allerede nådd den sørlige Serengeti igjen. Og vi var midt i det.

Nærbilde av Leopard
Vi var heldige og fikk se en leopard i Serengeti

På ettermiddagen fikk guiden vår en radiomelding: Leopard oppdaget. La oss dra – rask. Og ja, vi fikk også mulighet til å observere den grasiøse skapningen på nært hold.

Som jeg sa tidligere i artikkelen: Jeg elsker safari. Og selv om det er en stund siden denne safarien, kan jeg huske det som om det var i går. For meg er det ikke noe vakrere enn å oppleve dyrene fritt og med verdighet.

Fra trygg avstand og uten å forstyrre eller til og med begrense friheten deres gjennom kjøretøyene. For dette er dyreriket og vi er bare på besøk for en kort stund. Tydelig i henhold til mottoet: Lag ingenting annet enn fotspor – Ta ingenting annet enn bilder. Og bilder har jeg mye av.

Takk for at jeg får dele litt av mine opplevelser fra denne delen av Afrika.

Les flere av våre andre artikler fra Afrika

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.