0 DestinasjonerI ,

Victoria Falls – Adrenalinkick i Zimbabwe!

Victoria Falls - Rafting

Victoria Falls byr på safarimuligheter med et variert dyreliv og mange spennende aktiviteter. Området rundt fossefallet kalles Afrikas adrenalin-hovedstad – det er ikke uten grunn

Selv om landet Zimbabwe er uten kystlinje mangler det ikke på vann. Den største turistattraksjonen er kanskje Victoria Falls. Fossen har en vannføring på mellom tre hundre kubikk vann per sekund i sommersesongen (november – januar) og tre tusen kubikk vann pr. sekund i vintersesongen (april/mai). Det er mye vann!

//Gjesteskribent Per Christian W. Brastad

Avhengig av sesong og vannføring er et lite utvalg av de populære aktiviteter ved Victoria Falls blant annet å svømme i Devil’s Pool, hoppe i strikk (et av verdens største strikkhopp), helikoptertur og rafting nede i Ravinen.

helikoptertur over Victoria Falls - Rafting
En helikoptertur er en fin måte å få oversikt over området rundt Victoria Falls på, og du blir imponert når du ser landskapet i fugleperspektiv. Det anbefales varmt å ta turen på ca. 13-15 minutter for å få oversikt over byen, fossefallet og Zambezi-elven. Kanskje ser du noen dyr fra lufta også?

Omvisningen ved fossefallet, helikopterturen samt rafting-turen var nok blant høydepunktene vi opplevde i november.

Kart over raftingturens mange stryk og utfordringer

Victoria Falls – Rafting – klasse 5

Klokken 06:00 skinte solen så vidt gjennom gardinene. Vi måtte tidlig opp, om en time kom guidene fra Shockwave Adventures for å hente oss for en opplevelse som vi aldri skal komme til å glemme. Etter frokosten møtte vi guidene våre som kalte seg «Silent», «Snake» og «OG». Første stopp var kontoret deres for å få en gjennomgang av regler og rutiner av sikkerhetsmessige hensyn.

Etter en kjøretur på planet av lastebilen hvor dashbordet var surret sammen med hyssing! kom vi frem til kanten av ravinen ved den kjente broen mellom Zimbabwe og Zambia. Heldigvis var rafting-utstyret og båtene av en langt bedre standard enn lastebilen. Dette virket veldig bra!

Gjestebloggeren m.fl. Victoria Falls - Rafting

Først måtte alle ned i ravinen, og vi kom oss dit ved å gå ned en bratt trapp som lignet mer på en stige, samt klatring i terrenget. Det var ikke bare slitsomt men en ganske stor utfordring for en som lider av skikkelig høydeskrekk. Jeg var nok mer bekymret for om jeg ville komme meg levende ned i ravinen enn selve rafting-turen akkurat der og da.

Baobabtre med blomster og frukt - Victoria Falls - Rafting

Når vi først var nede var det som om noe tok pusten fra oss. Ikke bare det at det var slitsomt å komme ned, men det å se den vakre naturen i ravinen. Vann, vegetasjon og store steiner som var slitt av vannet og blitt til nydelige skulpturer var veldig flott. Vannmassene forsvant forbi elvebredden der vi stod, og sterke Afrika-trær hang ut fra fjellsidene med sine grønne kroner samt et lekkert Baobab-tre som stod i full blomst.

I Facebookgruppen min Reistips fra Norske reisebloggere får du reisetips fra hele verden. Her kan du også spørre om tips! Meld deg gjerne inn her!

Foto 2 - Rafting - Victoria Falls

15 kilometer med rafting er i gang

Selve tiden i båten og raftingen varte mellom tre og fire timer. Turen gikk på en strekning av femten både intense og noen roligere kilometer. Turen bestod av atten stryk hvorav fem stykker var klasse fem. Det var litt å bryne seg på for å si det sånn.

Guiden var profesjonell og kunne gi mye informasjon om hva de forskjellige strømmene het og interessante fakta om stedet. Det var navn som «Stairway to Heaven» og «Commercial Suicide» som gjorde oss smålig urolige i det vi så strykene foran oss.

Foto 1 av Rafting - Victoria Falls
Det mest skremmende med turen var når jeg så guiden stramme redningsvesten sin godt og vi hørte lyden av et kraftig stryk brumme høyt rundt svingen. Guiden sa at vi nærmet oss stryket som het «Oblivion». Alle i båten var stille i det vi nærmet oss det som hørtes ut som en flokk brølende løver.

Høydepunktet under turen må ha vært når vi falt (eller spratt er kanskje rette ordet) ut av gummibåten og båten landet opp ned. Bare to av oss klarte å klamre oss fast i båten, idet alle andre drev nedover med strømmen.

Victoria Falls - rafting - Zimbabwe

Rafting, Victoria Falls – info

Fakta – Victoria Falls

  • David Livingstone oppdaget Victoria Falls i 1855
  • Vannfallet blir kalt Mosi-oa-tunya av de lokale – dette betyr «Røyken som tordner» på det lokale språket
  • Når David Livingstone utforsket område oppkalte han vannfallet etter Dronning Victoria
  • Victoria Falls ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe
  • Zambezi elven er den fjerde lengste elven i Afrika
  • Det høyeste punktet ved Victoria Falls er 108 meter høyt og heter Regnbuefallet, på klare dager kan man se en regnbue herfra – vakkert!
  • Afrikas største fossefall og et av verdens syv naturlige underverk

Tekst/foto: Gjesteskribent for urbantoglandlig Per Christian W. Brastad

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: