2 Destinasjoner/ ReisetipsI , , , ,

Bilferie i Europa, tips til hotell i Tyskland/Danmark

Kaffestasjon med juice på Køge Comwell Hotell

På vår første bilferie på 25 år fikk vi gode tips til hotell for overnatting i Tyskland/Danmark, både på turen fra Norge til Frankrike og hjem til Norge igjen. 

Det var vår første reise til Frankrike og valget falt på en ukes ferie i Sør-Frankrike. Her leide vi en tomannsbolig i Les Issambres gjennom ei venninne.

Tor og jeg hadde en fantastisk ferie der sammen med 10 venner. Steder jeg selvfølgelig har beskrevet i flere innlegg her på bloggen. På turen fra Norge til Frankrike valgte vi å kjøre gjennom Tyskland, Sveits og med en overnatting i Italia.

På utsiden av det sjarmerende Comwell Køge Strand hotell
Køge Strand hotell i Danmark

På snarvisitt innom Colmar i Alsace-området

På hjemturen valgte vi å kjøre gjennom Frankrike for å få litt forandring og fordi vi har så utrolig mye usett i dette herlige landet. Jeg behøver sikker ikke å fortelle deg at vi ble stupforelsket og at vi planlegger ny bilferie til Frankrike i år igjen.

Vi kjørte fra Les Issambres ved 8-tiden med første mål for øyet, nemlig den eventyraktige provinsen i Colmar i Alsace-området som du kan se i artikkelen min her. Vi hadde så lyst til å se lille Venezia samt spise middag der. Vi brukte ca. 8 timer på etappen via A7 fra Les Issambres til Colmar.

Landgasthof Hess i Tyskland, Bilferie i Europa

Sjarmerende Landgasthof Hess i Neuenstein, et ypperlig hotell i Tyskland

Etter den korte visitten i denne fantastiske byen med en herlig kulturarv, Colmar, forsatte vi videre til vår første overnatting, som var Landgasthof Hess i Neuenstein. Det samme stedet som vi overnattet på nedoverturen. Denne etappen skulle normalt ta i overkant av 4 timer. Dessverre var det en stor ulykke på veien ca 1 km foran oss slik at vi ble stående i 4 timer uten å komme oss av flekken. Vi sto på en bakketopp så vi fikk se utrykningskjøretøyer kjøre forbi oss og helikopter svevende i luften. Så uendelig trist for de involverte og mange tanker som farer gjennom hodene på oss som venter på at veien skal bli ryddet.

Makan til service på Landgasthof Hess

På landgasthof Hess var det så ypperlig service at da vi ringte til dem et par ganger i løpet av ventetiden langs veien, bekreftet de at kokken ville være der til vi ankom hotellet slik at vi kunne få en middag før vi skulle legge oss for natten. Det ble middag kl. 24.00!! 

I denne artikkelen, på en annen bilferie i Europa, finner du tips til hotell i Tyskland og Italia.

Kaffestasjon på Køge Comwell Hotell

En overnatting på det tøffe Køge Strand hotell i Danmark

I og med at dette var vår første bilferie i Europa på 25 år valgte vi å forhåndsbooke alle hotell til og fra Frankrike. Vi fikk anbefalt byen Køge i Danmark av ei venninne. Da vi lette etter hotell i dette området, kom vi til at Køge Strand hotell kunne være et fint alternativ.

Det angret vi ikke på, hotellet var moderne og på alle måter så utrolig stilig. I tillegg er de kjent for kortreist og mye økologisk mat. Hotellet ligger nær stranden i Køge bukt. Mer om hotellet finner du i lenken under her.

Det tok i overkant 7 timer å kjøre fra Landgasthof Hess i Neuenstein, via Puttgarden og Rødby til Køge.

I denne artikkelen får du se mer av Køge Strand hotell i Danmark som er så utrolig smakfullt innredet og tøft i tillegg til at de tenker økologi og bærekraft når det gjelder bespisningen

Taklamper og sittegruppe i foasjeen på Comwell Køge Strand Hotell
Foajeen i Køge Strandhotell

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK! Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om

Hotelrom på Køge Comwell hotell

Et hotell både for en god natts søvn, deilig frokost og et lekkert design.

En kombinasjon jeg liker godt.

Rommet var veldig stilrent og enkelt. Det minnet meg litt om 1970-tallets stil. Sengene var gode og badet var helt ok.

Vi tok oss tid til en snartur innom sentrum av Køge i Danmark, jeg lot meg sjarmere av eldgammel arkitektur og historie – du kan se mer om det i dette innlegget

Neste dag hadde vi god tid, så etter frokost og utsjekking av Køge Strand hotell tok vi en tur inn til Køge sentrum. Kjent for sine bindingsverksbygninger. Mer om byen ser du hvis du følger lenken over her. Turen hjemover gikk over Øresundsbroen til Malmø og så videre hjem til Fredrikstad. Den etappen brukte vi omtrent 6 timer på med tillegg av et stopp for å spise en rask lunsj.

Vi er, som du forstår, for noviser å regne på landeveien, men vi er bitt av basillen, så nå har vi planer om nye oppdagelsesferder nedover i Europa.

Frankrike, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Frankrike. Meld deg inn her.

Informasjon om hotellene vi overnattet på i Tyskland og Danmark:

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

2 Kommentarer

 • Svar
  [email protected]
  25. mai 2019 at 11:51

  Skal til italia og ønsker en overnatting i tyskland nærmest mulig veien vi skal videre på

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   25. mai 2019 at 18:08

   Hei! Da kan Landgasthof Hess være et greit alternativ tenker jeg 🙂

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: