0 DestinasjonerI ,

Norsjø Ferieland, fin base for aktiviteter og severdigheter

kabelbane med 5 master og 550 meter lang wire, Norsjø ferieland

Når vi har en 7 åring på ferie i over en uke, tenker vi over hva vi kan gjøre for at hun skal få uforglemmelige opplevelser med seg i bagasjen sin. Så da jeg fikk mulighet til en tredagers tur til Norsjø Ferieland var det bare å pakke bagasjen.

Telemark er stort og har jo så uendelig mange muligheter i seg, enten det er av kulturmessig art, friluftsaktiviteter, båt- og/eller naturopplevelser som både barn og voksne kan glede seg over, og selvfølgelig mye annet.

Vi tok inn på Norsjø Ferieland en torsdag kveld, kun 3 timers kjøring fra Fredrikstad. På veien dit, poppet det opp mange stedsminner for meg. Jeg gikk nemlig et år på Kvitsund for mange år siden og husker godt de fine navnene på togstasjoner som Bø, Hjuksebø, Gvarv og ikke minst Nordagutu med følgende melding; Nordagutu, togbytte for alle som skal til videre med Vestfoldbanen. Dørene åpnes, utgang på venstre side.

FØLG URBANTOGLANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

Kabelen til wakeboard, wakeskate og vannski, Norsjø Ferieland

Norsjø Ferieland har følgende informasjon om Kabelparken

  • Ved Norsjø Kabelpark kan du utfordre deg selv, farmor eller naboen på en av Europas beste kabelbaner for wakeboard, wakeskate og vannski. Kabelbanen har fem master og en 550 meter lang wire som drar inntil seks kjørere av gangen rundt banen.
  • Parken er laget for at alle skal kunne ha det gøy. Alle som liker vann og fart kommer til å kose seg her. Om du er nybegynner eller proff spiller ingen rolle. Vi har knebrett, vannski, twintipski, wakeboard og balansebrett for utlån. Våtdrakt kan leies ved behov.
  • På din ferd passerer du små og store rails og flere hopp, som du selv velger om du vil kjøre på. Faller du av, er det bare å svømme til land og prøve på nytt.

OPPLEVELSE! I denne artikkelen kan du se hvordan vi hadde det på tur i Telemarkskanalen, en meditativ tur gjennom de fantastiske slusene

Kollasj fra premieren å Plunder og muskedunder i Piratbukta, Norsjø Ferieland

Morsomt å overvære premieren på Plunder og muskedunder

Vi fikk med oss premieren på «Plunder og muskedunder» i Piratbukta. Familien Prøis, som jeg kjente igjen fra blant annet Den store reisen/NRK, var sterkt representert sammen den evigspillerglade Tor Erik Gunstrøm (Dizzie Tunes).

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

Piraten i skuespillet, Norsjø ferieland

Piraten som lusket rundt i Norsjø Ferieland

Når denne piraten kom for å hilse på 7 åringen, ble det felt noen tårer. For så skummel som han fremsto, så var det ikke til å kunne tenke seg at piratene ønsket å være snille. Forestillingen gikk nemlig ut på å vende om fra en skummel pirattilværelse til å leve som snille og gemyttlige pirater. Ikke en enkel omvendelse for å si det slik.

En forestilling med mye latter, fine sangprestasjoner og gode replikker. Morsomt for oss som fulgte barn og barnebarn også.

Kollasj fra Norsjø ferieland

Hytte med sandstranden rett på nedsiden

Hytta vi bodde i lå helt nede i strandkanten, veldig praktisk når du har barn med deg. I tillegg var vi så heldige å få skikkelig sommertemperatur med sol fra klar himmel og vindstille.

Sandstranden var utrolig populær. Med sikre svømmetak og dykkerbriller på plass, måtte vi følge skikkelig godt med for å holde tritt med jentungen som var både over og under vann, med en euforisk glede over å kunne bade så mye i løpet av en dag. Det nyeste som kom på plass mens vi var på besøk, var en imponerende, gul vanntrampoline med sklie.

REISETIPS! Er du først i dette området og har barn med på turen, kan jeg anbefale dere å ta en tur i Klatreparken i Bø. Snakk om en frydefull opplevelse, bare se her!

Utsiden av restauranten, Norsjø ferieland

Norsjø Ferieland er spesielt godt tilrettelagt for barnefamilier

Med lekeplasser som står til gull i følge 7 åringen vår. Mens vi ventet på bestilt middag, ble plassen inntatt og alle klatremuligheter, sklier, hoppeanretning, balanseliner ble benyttet helt til maten kom servert og hun motstrebende ville innta spisebordet mot lovnader om at lekeplassen kunne besøkes igjen.

Når det er sagt skulle det noe til å få tid til alt. Vi hadde lagt opp til opplevelser spesielt for 7 åringen, men også noe som kunne passe for oss voksne, nemlig en tur med Telemarken opp gjennom kanalen med dertil fantastiske sluser som vi måtte forsere for å komme til Lunde. Det var en så fin opplevelse at jeg deler bilder og videoer i en egen bloggpost snart. Jeg vil også vise deg Klatreparken Høyt og lavt i Bø i en senere bloggpost. Det kjente Bø Sommerland rakk vi ikke innom denne gang, men den er jo allerede viden kjent.

Tor snakket varmt om oppholdet i lunsjpausen da han var tilbake i jobb etter endt opphold, og allerede nå vet vi om flere som ønsker å komme hit med barn og barnebarn. For det er jo en kjent sak at når barna og ungdommen trives, så er det jammen bra for de voksne også.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: