2 UkategorisertI

Klatreparken Høyt og Lavt i Bø – snakk om mestringsfølelse og en frydefull opplevelse

På vår Telemarkstur til Norsjø Ferieland rakk vi også en tur til Klatreparken i Bø, Høyt og Lavt. Der ble vi møtt av noen entusiastiske gutter som visste presist hva 7 åringen vår hadde behov for av utstyr, og hjelp til å finne ut av hvordan alt skulle gjøres for å få en maksimal opplevelse av sin første klatretur noensinne. Ja, i en regissert park altså, for det er jo klart at hun har klatret i mangt et tre i naturen og klatreinnretninger på diverse lekeplasser.

Tor, instruktøren, og jentungen startet opplæringen i Tiurleiken, og det gikk virkelig som en lek. Pyttsann. Etter noen få omganger i oransje løype på egenhånd, var hun klar som et egg, ja, til avansement altså.
Sikkerhet er viktig når du klatrer høyt til værs som du ser. 7-åringen lærte fort, for iveren etter å klatre høyere og mer utfordrende var stor.

Her er det viktig at alt henger som det skal. Skrekk og gru, hvis det ikke gjør det altså.

Jeg kan forsikre deg om at det kilte i magen på oss som sto på bakken og bivånet det hele. Likevel er det ufattelig morsomt å se når de små mestrer og går på med krum hals.

 

«Les også om: Vi unte oss en sakte og meditativ tur gjennom de fantastiske slusene i Telemarkskanalen

I etterkant angrer jeg på at jeg ikke prøvde dette. Jeg tror nemlig at de krystallene som er på vidvanke i ørene mine hadde fått kjørt seg oppi her. Skal se de hadde blitt ristet på plass. Vi har jo Høyt og Lavt i Halden også, så kanskje. Det vil i så fall være noe å skrive hjem om, hehe.

Ta en titt på denne videoen, ganske festlig, ikke sant? Ønsker du å se flere videoer fra Klatreparken og andre opplevelser på denne turen, så besøk gjerne Urbantoglandlig på Youtube.

Foto: Tor Valen – Instruktør i Høy og Lavt

Min erfaring er at 7-åringer sjelden blir slitne. Det var ikke det granne vanskelig å bruke flere timer her i Klatreparken. Jeg må bare si at jeg er imponert over innsatsen og mestringen. Hadde hun vært minimum 12 år, kunne hun ha prøvd alle innretningene alene. Det er alder sammen med høyde på sokkelesten som gjelder.

«Les også om: Norsjø Ferieland, en fin base for mange aktiviteter og severdigheter«

Her er det morsomste av det morsomme; Nemlig å henge i løse luften i full fart. Viiiiiin!!!!

Det er bare å ta en titt på denne videosnutten. Det vil kanskje friste deg til en tur opp i trærne.

Ispause er tingen. Her ble det tid til refleksjon over dagens mestringsøvelser og litt hvile før det til slutt ble noen aleneturer i Tiurleiken igjen. Sånn før turen gikk tilbake til basen vår Norsjø Ferieland.
Som du har forstått er Bø ikke bare Sommarland, men også fine muligheter til å henge og dingle litt i høyden her i Klatreparken Høyt og Lavt.

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

2 Kommentarer

  • Svar
    berit
    17. juli 2017 at 08:24

    Dette så fantastisk moro ut! Noen ganger kan en jammen ønske seg tilbake til barndommen.

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: