2 DestinasjonerI ,

Kastellet og Mandal – moderne og pittoresk hånd i hånd

Sykkelt ved trappen i den gamle bydelen i mandal

På veien til Lindesnes Fyr, tok vi en rast i Norges sørligste by, Mandal. Byen som skaper sørlandsidyll hele året og som er kjent for blant annet:

 • Sjøsanden – den 800 meter lange sandstranden som ligger ved innseilingen til Mandal
 • Rekefestivalen som går av stabelen hvert år
 • Hjembyen til Gustav og Emanuel Vigeland
 • Den lille byen med de store kunstnerne

//Reklame for Kastellet

Du kan saktens få hvilepuls og minner fra en svunnen tid av å møte på denne herlige sykkelen, i den delen av Mandal som syder av sørlandsk idyll. Byen som preges av hvitmalte, pittoreske hus, som folk nennsomt har ivaretatt slik at de fortsatt ser gamle ut, men selvfølgelig er oppdaterte til dagens bruk.

Pittoreske hus i Mandal
Pittoreske hus langs Mandals travle gater

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg inn her.

Les gjerne: Lindesnes Fyr, et fredet kulturminne med bærekraftige visjoner

Buen, Flerbruks kulturhus i Mandal

Kastellet – restauranten som ligger så og si med «tean i tanga»

Her sitter Tor og jeg og nyter utsikten til Mandalselva og Buen. Over på flerbruks-kulturhuset som åpnet sine dører i 2012.

På Kastellet lages maten med pasjon, friske råvarer, spennende krydder og urter, og selvfølgelig helt fra bunnen av. Det kan jeg like. De baker sitt eget brød hver dag, lager dressinger, pestoer, marinerer og produserer og baker jammen sine egne kaker også.

En deilig middagsrett i Kastellet, Mandal

Selv om restauranten hadde «Spis for hundrelappen» samme uke som vi var på besøk, og at det dermed sydet av folk i restauranten, sto det ikke på servicen overfor oss.

Jørn (innehaveren) evnet å servere oss 7 tapasretter med salat, brød og alioli. Det er nesten umulig å skulle fortelle deg hvordan det smakte. At det går an å samle så mange smaker på et fat og at de passet så godt sammen. Sånt lar jeg meg fortsatt imponere av.

Smakfull dessert i Kastellet, mandal

Du kan jo bare tenke deg hvor forsynte vi var etter den enorme tapasretten med den fantastiske smaksopplevelsen. Så kommer altså Jørn (innehaveren) med denne desserten.

Som jeg alltid sier, jeg spiser med øynene også, og det passet jammen godt i dette tilfellet. For magen var allerede full, hehe. Jeg elsker kaffe latte så det bestilte jeg selvfølgelig, enda så mett jeg allerede var. Det var dette med å ha magemål da, kremt.

Kollasj fra Kastellet i Mandal

Det var ikke langt fra at jeg trillet ut av Kastellet for å sette meg i bilen og la Tor kjøre oss videre til Lindesnes Fyr. Her skulle vi nemlig være ett par dager for å oppleve fyrferie.

Les gjerne: Ferie på Lindesnes Fyr, en magisk opplevelse

For en kjempefin start på fyrferien. Når æ får de blaude konsonantane none gangår i året, æ æ sabla fornøyd. For jeg har både barndoms- og voksentid (ialt 13 år) i nabobyen Kristiansand. Herlige Sørlandet altså.

Ønsker du å vite mer kan du klikke deg inn på reiseguiden for Mandal

Måltidet ble betalt av Kastellet i Mandal.

2 Kommentarer

 • Svar
  Laila MA - Rundt Ekvator
  2. november 2017 at 05:01

  Flott innlegg om en herlig sørlandsby 🙂

 • Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: