4 DestinasjonerI , ,

Nordlys – Aurora borealis – et fantastisk naturfenomen

Nordlys Foto 6

Ballett på himmelvelvingen – Aurora Borealis – Nordlys

Jeg må si at jeg føler meg hjemme overalt. Men i tillegg til mitt hjemland, Alsace i Frankrike, hvor jeg regelmessig reiser tilbake til, er det et sted som er spesielt kjært for meg, nemlig Nord-Norge. Først av alt fordi jeg har funnet kjærligheten der. I tillegg er det fordi du her kan observere en av de mest ekstraordinære forestillingene på denne planeten: Aurora Borealis, også kalt nordlys.

Gjesteskribent – Nicolas Messner fra Alsace, Frankrike

I tusenvis av år har mennesker observert dette fenomenet. Hvis det en gang genererte frykt og angst, fordi det var knyttet til en mytologi om monstre og hevngjerrige guder, er det i dag noe vi beundrer og lurer på når  himmelvelvingen vil bestemme seg for å spille den vakre balletten som Nordlys er.

Nordlys Foto 4

I en mørk natt, uten en sky, så kan Nordlyset dukke opp

Bilder av grønne lys hjemsøkte mine barndomsdrømmer. Nå i mitt voksne liv, kan jeg, liggende på en islagt innsjø dekket av snø, drømme med åpne øyne, og i bokstavelig og overført betydning ha hodet midt inne blant stjernene.

Oppskriften er ganske enkel, resultatet er ikke nødvendigvis garantert, men det er også det som gjør det så magisk. Tenk deg en mørk natt, uten en sky på himmelvelvingen, helst så langt borte fra byens lys som mulig. La tålmodigheten senke seg over deg. Husk at du befinner deg nord for polarsirkelen og det kan ta tid før du ser nordlyset, så det er viktig å ha på seg godt og varmt tøy.

Jeg kan garantere deg at hvis du er heldig, og har fulgt oppskriften som jeg beskriver over her, så vil du kanskje komme til å ikke tro dine egne øyne. Du kan rett og slett miste munn og mæle når nordlyset kommer til syne!  Du kommer til å høre andre, som også ser etter nordlyset, rope høyt i mørket; ‘Woooaaaahoooo’ og ‘hurraaaaaa’.

Nordlys - foto 2

Les også: Bisol, naturfenomenet jeg så på Beitostølen

Det grønne nordlyset

I Tromsø 70° Nord

Jeg valgte å stå på første rad, nemlig i byen Tromsø, 70 ° nord. Byen som ligger ved inngangen til Arktis i Nord-Norge. Det er relativt enkelt å komme seg hit, da flere flyselskaper betjener byens flyplass (SAS, Norwegian, Widerø). Her kan du uten problemer finne hotell og pensjonater (online booking er enkelt og det er mange turoperatører til stede i Tromsø).

Med sine 70.000 innbyggere er Tromsø klar for  å imøtekomme dem som ønsker å prøve og fange damen i grønt. Byen er nemlig plassert på en av de mest privilegerte passasjene til dette fantastiske naturfenomenet.

Nordlys, foto 3

Aurora (nordlys) på nattestid og kanskje hvalsafari på dagtid?

Mens nettene dine er dedikert til Aurora (nordlyset), kan du på dagtid  nyte den sjarmerende byen til å shoppe. Kanskje kan du dra på hvalsafari, kjøre hundespann eller prøve en av mange andre aktiviteter som foregår i den ville nordlige naturen midt i polarverdenen. Her kan du finne mer informasjon om opplevelsesmuligheter i Tromsø.

Nordlys over Tromsø

I dette blogginnlegget har urbantoglandlig besøk av Nicolas Messner fra Alsace i Frankrike. I det engelske blogginnlegget beskriver han også kamerinnstillinger o.l. som han har brukt for å ta disse fantastiske bildene fra Tromsø.

Read also Messners english version about Aurora Borealis here

Du kan se mer av Nicolay Messner på Instagram, Facebook

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med andre reiseentusiaster.

4 Kommentarer

 • Svar
  Berit
  28. januar 2018 at 20:13

  Så flotte bilder av det fantastiske nordlyset. Jeg har bare sett nordlys én gang, for ca 50 år siden, men jeg glemmer det aldri. En helt spesiell opplevelse, som jeg gjerne skulle ha gjentatt.
  Det får bli en annen gang, nå er jeg i Sør-Afrika og her er det ikke mye nordlys.He he!

 • Svar
  Mette Gry Larsen
  28. januar 2018 at 20:52

  Så artig å høre fra Sør-Afrika da 🙂 Jeg har aldri sett Nordlys jeg. Så jeg har noe å se fram til 🙂 Kos deg der du er 🙂

 • Svar
  Laila MA - Rundt Ekvator
  31. januar 2018 at 21:24

  Herlige bilder, Mette 🙂

 • Svar
  Mette Gry Larsen
  31. januar 2018 at 23:29

  Helt enig. Det kan jeg jo si når det er andre som har tatt bildene 🙂

 • Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: