2 DestinasjonerI ,

Når vi er på fjelltur er rasteplass og matpakke viktig

På fjelltur er kaffekjele på bål en ekstra boost til å gå videre, Beitostølen

Jeg ble introdusert for Beitostølen av Tor i 2006. Han hadde nemlig vært på fjellturer her siden slutten av -70 tallet. Jeg ble umiddelbart betatt og har siden vendt tilbake til Jotunheimens inngangsport flere ganger årlig.

 

Vi er av den typen som kan søke til samme steder om og om igjen, særlig når vi liker stedet godt.

Dessuten har Beitostølen og Jotunheimen så uendelig mye å by på, året rundt. Så det vil fortsatt ta mange år å oppdage og utforske nye steder i områdene der oppe.

Rasteplas på fjellturen, Beitostølen

På en fjelltur vil vi gjerne ha en rast medbragt matpakke

Vi elsker å ha matpause eller en rast i den klare og rene fjelluften. Det er en lise for både kropp, sjel og ånd. Så dette er et av stedene hvor vi fyller opp karene våre, kan du si.

Tor er en engasjert fjelltur-mann, så her skal det ikke mangle noe.

Rasteplas på fjellturen, Beitostølen

Sekken han har båret i et par timer, opp og ned av topper, inneholder:

  • Ved til bål og fyrstikker
  • Vann og kaffekjele
  • Matpakker
  • Frukt
  • Sitteunderlag og kuskinn
  • Ekstra votter og skjerf til
    en stadig frossen kone
  • Kopper og tallerkener
  • Skjærefjøl med tilhørende kniv

Matpakke, kakao og frukt er deilig rstemat på fjellturen, Beitostølen

Vi fant et kjempefint sted oppe på Garlislettene. Se på dette da! Rasteplassen er laget til med store steinflater, både til å sitte på og servere matpakkene på. Snakk om stil altså. Jeg lar meg lett rive med av det estetiske uttrykket midt i den flotte naturen vi har rundt oss på alle kanter. 

Stilleben av maten vi inntok på denne rasteplassen. Fjelltur på beitostølen

Når vi har med oss barn på turen, er det ekstra stas å sitte ned og spise litt mens vi nyter utsikten og gleden over å være ute i det fri.

Og du, jeg kan fortelle deg at Tor var særs lett og glad etter at lunsjen var inntatt. Selv om magen var tyngre så var det som om sekken svevde, haha. Veden gjorde virkelig nytte for seg, både til å varme hender og selvfølgelig til kaffekjelen.

Rast på verandaen etter en fjelltur, Beitostølen

Om været er veldig kaldt, så hender det at rasten blir utført med stil på verandaen altså. Da er det nemlig best å holde kroppen i bevegelse under hele fjellturen. Som du ser brukes treserviset enten det er på verandaen eller ute i naturen. Litt stil kan jeg vel unne meg, synes du ikke?

2 Kommentarer

  • Svar
    Laila MA - Rundt Ekvator
    19. september 2018 at 07:50

    Enig med deg, jeg elsker å spise mat ute på tur 🙂

  • Legg inn en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    %d bloggere liker dette: