4 DestinasjonerI ,

Når vi er på fjelltur er rasteplass og matpakke viktig

På fjelltur er kaffekjele på bål en ekstra boost til å gå videre, Beitostølen

På fjelltur er rasteplass og matpakke viktig for kosens skyld, synes jeg. Jeg ble introdusert for Beitostølen av Tor i 2006. Han hadde nemlig vært på fjellturer her siden slutten av -70 tallet. Jeg ble umiddelbart betatt og har siden vendt tilbake til Jotunheimens inngangsport flere ganger årlig. Og rasteplasser har vi selvfølgelig funnet flere av. Her ser du en av dem.

Vi er av den typen som kan søke til samme steder om og om igjen, særlig når vi liker stedet godt.

Dessuten har Beitostølen og Jotunheimen så uendelig mye å by på, året rundt. Så det vil fortsatt ta mange år å oppdage og utforske nye steder i områdene der oppe.

Rasteplas på fjellturen, Beitostølen

På en fjelltur vil vi gjerne ha en rast medbragt matpakke

Vi elsker å ha matpause eller en rast i den klare og rene fjelluften. Det er en lise for både kropp, sjel og ånd. Så dette er et av stedene hvor vi fyller opp karene våre, kan du si.

Tor er en engasjert fjelltur-mann, så her skal det ikke mangle noe.

Sekken han har båret i et par timer, opp og ned av topper, inneholder:

 • Ved til bål og fyrstikker
 • Vann og kaffekjele
 • Matpakker
 • Frukt
 • Sitteunderlag og kuskinn
 • Ekstra votter og skjerf til
  en stadig frossen kone
 • Kopper og tallerkener
 • Skjærefjøl med tilhørende kniv
Matpakke, kakao og frukt er deilig rstemat på fjellturen, Beitostølen

Vi fant et kjempefint sted oppe på Garlislettene. Se på dette da! Rasteplassen er laget til med store steinflater, både til å sitte på og servere matpakkene på. Snakk om stil altså. Jeg lar meg lett rive med av det estetiske uttrykket midt i den flotte naturen vi har rundt oss på alle kanter. 

Har du lyst til å se og vite mer om bisol, naturfenomenet vi så en gang på Beitostølen? Sjekk det ut her.

Stilleben av maten vi inntok på denne rasteplassen. Fjelltur på Beitostølen

Når vi har med oss barn på turen, er det ekstra stas å sitte ned og spise litt mens vi nyter utsikten og gleden over å være ute i det fri.

Og du, jeg kan fortelle deg at Tor var særs lett og glad etter at lunsjen var inntatt. Selv om magen var tyngre så var det som om sekken svevde, haha. Veden gjorde virkelig nytte for seg, både til å varme hender og selvfølgelig til kaffekjelen.

Rast på verandaen etter en fjelltur, Beitostølen

Om været er veldig kaldt, så hender det at rasten blir utført med stil på verandaen altså. Da er det nemlig best å holde kroppen i bevegelse under hele fjellturen. Som du ser brukes treserviset enten det er på verandaen eller ute i naturen. Litt stil kan jeg vel unne meg, synes du ikke?

Du finner mer informasjon om fjellandsbyen Beitostølen her.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Det er selvfølgelig gratis og helt uten forpliktelse!

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er den voksende Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

4 Kommentarer

 • Svar
  Laila MA - Rundt Ekvator
  19. september 2018 at 07:50

  Enig med deg, jeg elsker å spise mat ute på tur 🙂

 • Svar
  Marit
  26. oktober 2018 at 21:54

  På de stein «møblene» har jeg rastet mange ganger !! Har leilighet i sentrum av Beitostølen, og stortrives med både det litt urbane der oppe og fjellheimen der

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   26. oktober 2018 at 23:12

   Som du ser av bloggnavnet så liker vi også oftest å feriere både urbantoglandlig. Vi er mye på Beitostølen vi også 🙂 Herlig sted med variert tilbud.

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: