0 I Reise

Her er jeg på matmarked i Sainte Maxime på den franske riviera – kan du kjenne duften?

Urter og krydder i Sainte Maxime
Urter og krydder på matmarkedet i Sainte Maxime

Kjenn stemningen på dagens matmarked

Åh, som jeg har gledet meg til å ta deg med på torsdagens matmarked i Sainte Maxime. Vi sto grytidlig opp, satte oss i bilen i Les Issambres, hvor vi bodde hele uken. Det var utrolig god stemning i bilen, for matmarkedet hadde vi virkelig gledet oss til å besøke. Forventningene var skrudd skikkelig opp. Juhu!! Og med Tor som sjåfør og parkeringsplassfinner, så kunne vi jentene skravle og kose oss like inn i det fantastiske matmarkedet i Sainte-Maxime.
Jeg kan love deg at forventningene ble innfridd.
Tørkede roseblader Sainte Maxime
Tørkede roseblader

Tipset om å dra tidlig på matmarkedet stemte

Rådet jeg hadde fått på forhånd om å dra tidlig på markedet var helt korrekt. Det er noe med å ankomme før varmen blir for intens og dessuten er det er jo viktig å ha god tid til å se seg om og deretter handle. For når det gjelder matmarked har jeg en bit av et shopping-gen. For frisk, kortreist og gjerne økologisk mat har jeg virkelig sansen for. Jeg kan, en passant, fortelle deg at matmarked var en velegnet shopping for gutta i reisefølget også.
Delikatessebutikk i Sainte Maxime

Delikatessebutikk med stor utvalg i tapenader

Jeg gikk selvfølgelig innom Annabelle for å hilse på henne og datteren som driver sin egen delikatesse-butikk inne i mathallen. Jeg hadde nemlig med ferske hilsninger fra en kjenning av dem i Norge (nemlig min bloggvenninne May-liss i reisebloggen Malivasverden). 
Her var det stort utvalg i oljer og tapenader (som for det meste består av oliven og helst iblandet kapers) og andre lekkerbiskener.
Forskjellig chilipepper
Oliven, spekemat og krydder i alle varianter
Oliven, spekemat og krydder i alle varianter
Ferske bakevarer
Ferske bakevarer

Vi vil lage mer mat selv, med ingredienser fra et matmarked

Til neste år har vi bestemt oss for å bo slik til at vi kan lage mye mat selv. Vi er jo nødt til å handle på matmarkedet. Det kribler i meg etter å bruke en masse av de flotte råvarene og tilbehøret du finner på matmarkedet her. 
Jeg tror du kan kjenne duften og sikkert også smaken av spekede pølser med tapenader, godt brød og noe leskende å drikke til.

Fristens plakat til en koselig restaurant
Stilleben – fristende plakat til en koselig restaurant

Dagens innkjøp er gjort og det bærer videre til stranden

Etter ett par timer så var mye gjort. Innkjøpene som vi skulle gi i gave til familien samt dagens rasjon av baguetter og bananer (til lunsj på stranden), så bar det rett ned på hovedstranden på nedsiden av gamlebyen. Herlige London altså, hvor mange inntrykk kan en nordboer makte å ta inn over seg da? 
Og jeg har bare såvidt startet på alt jeg vil vise deg fra mine fantastiske opplevelser langs den franske riviera og de vakreste små landsbyene rund omkring.
Les om:

Mitt første møte med Sainte-Maxime
Turistinformasjon om Sainte-Maxime

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: