0 Destinasjoner/ ReisetipsI , ,

Støtvig Hotel i Hamptonstil og med utsikt mot evigheten

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Hotellet sett på skrå fra strandområdet

Støtvig Hotel tok imot sine første gjester allerede i 1900 og var i mer enn hundre år et av Oslofjordens mest særpregede og anerkjente badehoteller.

//Reklame

Så ble badehotellet revet i 2011 og inn på strandarenaen kom en pasjonert mann med en storstilt drøm. Stig Fische ønsket å realisere drømmen sin om et hotell i klassisk Hampton- og New England-stil. Han ville bruke sine egne penger og stilte samtidig høye krav til gjennomføring.

For en fantastisk utsikt – fra Støtvig Hotel mot Oslofjorden

Når tomten grenser ned til den deiligste sandstranden, og kan skilte med utsikt, om dog ikke helt inn i evigheten, så med vidstrakt utsikt over Oslofjorden, ja da snakker vi om en fantastisk beliggenhet (og her stiller jeg med min erfaring som eiendomsmegler, kremt). Stedet ligger kun noen minutters kjøretid fra Moss, i Lersbaugen i Larkollen. Avstanden fra Oslo er heller ikke avskrekkende, kun 70 km.

Mye av den unike «fjordhotell-langs-Oslofjorden-følelsen» er beholdt

Hotellet er ulikt alle kjedehotellene landet vårt har mange av – her har Fische ønsket å skape et hotell for opplevelser du sent vil glemme. Gled deg til å se mer av hotellets fasiliteter nedover her.

Vi fikk selvfølgelig prøve ut spaavdelingen: For noen deilige rom, herlige bassenger, ikke minst bassenget og boblebadet ute i det fri og med vidt utsyn over badebukten og Oslofjorden. Kan det bli bedre da?

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Ford Woodie 1946-modell ønsker oss velkommen til hotellet
1946 modell Ford Woodie, første gang registrert i Buffalo i New York.


Når vi ankommer hotellet en vakker solrik dag, blir vi møtt av denne herlige fremtoningen av en Ford Woodie. Etter eierens mening er bilen et sterkt signaturobjekt på Støtvig Hotel og skal gjenspeile en stemning fra de mest gylne årene ved hotellet i perioden 1920-1950.

Historien rundt valget av nettopp Ford Woodie 1946-modell

Bilen som du ser over her er en 1946-modell med 85 hk, V8-motor og gangster-solskjerm. Årstallet er valgt ut fra eieren, Stig Fisches fødselsår, at hans far begynte å selge Ford i 1946 og at hans fars bilbutikks første varebil var en 1946 varebil helt lik Woodien, bare uten trepanelet. Derav også registreringsnummeret fra Trøndelag, U-19460.

Før #plankebyjentene ankom Støtvig Hotel hadde jeg hørt kun positive utsagn om hotellet fra folk jeg kjenner, og som bruker hotellet i forskjellige anledninger. Da vi spiste middag i hovedrestauranten 801 Oslofjord, traff vi sågar på en kjenning som var på hotellet i firmaets regi. Her finner du nemlig møterom for både store og små grupper.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Her nytes utsikten fra suiten vår

Venninnene – #plankebyjentene bodde i en av fire suiter med en formidabel utsikt over Oslofjorden. Her kunne vi åpne dobbeltdørene til en fransk balkong og høre måkeskrik og nyte sol fra skyfri himmel. Været var virkelig på vår side slik at vi kunne nyte blå himmel og fornemme evigheten forut (smiler).

#plankebyjentene har lenge hatt Støtvig Hotel på ønskelisten over steder vi vil besøke

Endelig fikk vi satt av god tid til å nyte fasilitetene dette herlige hotellet byr på samtidig som vi fikk en etterlengtet venninnetur. Et slikt samarbeid innkapslet i et vennskap er gull verdt, spør du meg.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Kollasj over utsikt og hotell
Utsikten kan uten blygsel kalles panoramautsikt, og som på dager som dette bringer blikket vårt utover mot Færder Fyr
Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Deler av suiten

Rommet vi fikk tildelt til dette oppholdet heter Evje-suiten

Suiten har fått navnet i respekt for Evjes rike historie og dagens betydning som hotellets  golfpartner. Du kan se mer om historien rundt Evje Herregård lenger nede i innlegget.

Som du ser er spaantrekket klart og vi drøyde ikke lenge før vi iførte oss det passende antrekket for en tur i hotellets herlige Spa-avdeling.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - utsikten fra spaavdelingen og utover bassenget utendørs

Vi valgte å gå rett ut i det oppvarmete bassenget og det deilige boblebadet utendørs. Det er en fantastisk opplevelse å svømme og slappe av i et oppvarmet basseng mens vinden rusker deg i kinnene. Har du kjent den følelsen av velvære?

Hotell med sjøutsikt fra bassengkanten

Det er faktisk første gang jeg er på et hotell med panoramautsikt fra bassengkanten. Jeg har valgt å lage en filmsnutt fra Spaavdelingen som du vil finne lengst nede i innlegget.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Det er en sann nytelse å bade ute i oppvarmet basseng
Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Spaavdelingen

Trim, bad og spa-avdelingen er på 1000 kvm så det kan være lurt å sette av god tid dersom du ønsker å prøve ut de enkelt delene som er tilrettelagt for velvære, avslapning og rekreasjon.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Vi sette alltid av tid til prat og kos på turene våre

Venninnene i #plankebyjentene hadde tatt med seg litt ekstra kos som vi kunne nyte mellom badingen og middagen, som vi ønsket å smake oss gjennom. Når vi drar på tur sammen er det alltid lagt inn massiv tid til prat. Vi deler stort og smått, viktige livshendinger og selvfølgelig tøys og fjas også. Som en typisk venninnetur altså.

#plankebyjentene prøver ut vakre steder

Vi ynder å prøve ut hoteller, eventer og spisesteder rundt omkring når vi finner tid til det i ellers travle hverdager og helger.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Fra resepsjonsområdet

Her ser du resepsjonsområdet. Lyst, lekkert og helt i Hamton-stilens ånd med det maritime preget.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - litt fra resepsjonsområdet - kollasj
Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Ved flygelet i reseptsjonsområdet
Jeg kunne gjerne sittet i foajeen her og hørt et klassisk musikkstykke eller for den del, musikk fra tiden hotellet gjenspeiler
Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Utsikten fra restauranten
Med denne utsikten kunne vi nyte en treretters middag i hovedrestauranten 801 Oslofjord
Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Middagen er servert - kollasj

Her var det satt inn all god kokkekunskap for at rettene både skulle se dekorative ut og gi oss en god opplevelse for smaksløkene. Noe de klarte med glans.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Forkosten er servert
Støtvig Hotel i Hampton-stil og ned utsikt mot evigheten - fra frkostserveringen
En utrolig variert frokostbuffet med uttallige valgmuligheter – som flere typer smothier, frukt, pålegg, forskjellige brødsorter m.m. Helt som jeg liker det.


Etter noen timers søvn i den deilige suiten, var vi nok en gang klar for et måltid i hovedrestauranten 801 Oslofjord. Selvfølgelig ved et bord med den deilgste utsikten du kan tenke deg og med et variert og smakfullt frokostbord.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - skulpturen to kæll

Ned mot stranden sitter «To Kæll» i munter passiar, kanskje om alt og ingenting. Selvfølgelig med hotellet som bakgrunn og med blikket vendt mot evigheten – eller var det mot Færder Fyr, kremt?  Det er kunstneren Grethe Skovly fra Rygge som har kreert kunstverket. Hotellet bærer preg av at eieren er opptatt av kunst.

Nedenfor her vil du kunne lese ennå mer av hotellets historie og stil.

Støtvig Hotel i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten - Fra sittegruppen på stranden kan du nyte vær og utsikt
Det er ikke bare «To Kæll» som nyter utsikten. Her er det fritt fram for besøkende å gjøre det samme. Muligheten en av #plankebyjentene selvfølgelig benyttet seg av
Hva passer vel bedre enn et lysthus ved et hotell i Hamton-stil
Jeg ser for meg at et nygift par, som skal feire dagen sin på Støtvig Hotel, bruker noe tid til ettertanke i dette vakre Lysthuset.

Informasjon om eier Stig Fische og hans drøm

 • Stig Fisches bevisste hukommelse forut for å skape Støtvig Hotell beygynner slik: Fra M/S Stavangerfjord, den 8. juli 1954, ankommer 7-åringen Stig  i følge med mor, storebror og stefar, Pier 42 på Manhattens West Side. Dette var starten på et 3 års opphold i Washington DC.
 • Gjennom inntrykk fra blant annet denne perioden har USA og dets amerikanske mangfoldighet blitt helt sentralt i Stigs bevissthet.

The Hamptons i Østfold

 • Stig sin ”utgave” av Støtvig Hotel startet 22. april 2006 da han overnattet på gamle Støtvig hotell. Minner fra lykkelige barndoms somre strømmet opp, og han bestemte seg for å kjøpe hotellet. Hotellet var preget av tidens tann, og Fische jobbet hardt for å kunne få det aller beste ut av all historien hotellet bar på og mulighetene stedet gav. Flere forslag ble skrinlagt, før de kom frem til resultatet vi ser i dag.
 • Historien om Stigs drøm som har blitt oppfylt i Støtvig Hotel er på godt og vondt personlig, fordi det er det han har ønsket å bygge – et hotell med sterk grad av personlighet og egne historier.
 • Hotelleier har stor interesse for kunst. Enkeltrom og fellesrom er derfor utsmykket med kunst av kjente, norske kunstnere. Han har også hedret fem av sine favorittkunstnere ved å navngi møterommene etter blant de fem, Ida Lorentzen, Hans Dahl og Vebjørn Sand.

Støtvig Hotel dekker til alle typer selskap

 • Stedets hovedrestaurant 801 Oslofjord (gateadressen er Larkollveien 801 og hotellet ligger jo ved fjorden), tilbyr fast meny, buffet, á la carte, samt lunsj, frokost og hotellets populære brunsj.
 • Støtvig Hotel dekker også til alle typer selskap, bryllup, jubiléer, julebord, supémiddager, temamåltider m.m.

Alltid på en søndag

 • På søndager er det ro og fred, gode bord ledige i restauranten, en meny med retter som skal likes og huskes, visning av klassisk film på kinoen  (som er en eksakt kopi av kinoen i Det hvite hus) og deilig frokost mandag morgen – som kan nytes med utsikt til Færder.

Sjekk for all del ut hotellets Spa-avdeling

 • Fra deres store spa-avdeling kan du svømme innendørs eller direkte ut i utendørsbassenget. I tillegg til boblebad både ute og inne, vil du finne bøttedusjer, opplevelsesdusjer, steambad, tørrbadstue, saltbadstue og iskilde.
 • Hotellet inneholder mye mer og har så mye å by på at det ikke er mulig å få med alle detaljer i et innlegg fra et forholdsvis kort overnattingsbesøk. Men det er nok av muligheter som du kan se mer av om du besøker hjemmesiden deres.
Fra biblioteket i det mangslugne Støtvig Hotel
Biblioteket som ligger i tilknytning til resepsjonsområdet har også en helt klar tanke fra eiers side. Både i utforming og innhold. Foto: Støtvig Hotel

Innredningsstilen Hampton kommer fra området New England på den amerikanske østkysten

 • I USA kalles den for «Hampton style». For å sammenfatte stilen med noen enkle ord, kan man si at den inviterer havet inn i hjemmet.
 • Det er en ren og enkel stil som har blitt svært populær de siste årene.
 • Hvilke farger og materialer du velger på tekstilene, påvirker helheten. Tøyene du bruker skal minne om følelsen av det maritime. Teppene skal for eksempel være sisal i beige naturfarger for å minne om sand og strand. Men også en hvit matte med brede, blå striper kan gi den riktige båtfølelsen.

Interiør du kan bruke til Hampton-stilen

 • Stilen satser på møbler i mørkt tre, rotting eller brunt skinn. Rottingstoler er et utmerket valg. Sofaen kan gjerne være i skinn eller tøy. Hvis du velger tøy, skal du satse på et hvitt eller blåstripet stoff. Også pynteputer kan gjerne være hvit- og blåstripete.
 • Messing er et perfekt materiale for innredningsdetaljer. Det kan være som detalj på et møbel eller at du setter fram en vakker lysestake i messing. For å forsterke stilen kan du pynte med gjenstander som minner om havet og båter. Sett et vakkert kompass på hyllen, legg fram kartboken på sofabordet og la kikkerten stå framme.

Evje Herregård som bakteppe for navnet på suiten vi besøkte

Evje Herregård ligger 3 kilometer fra Støtvig Hotel. Gården ble tidlig en adelsgård eid av kjente navn som Jens Bjelke, Michael Sundt, Familien Sibbern, Johan H.P. Thorne og E.B. Aaby inntil den i 1940 ble rekvirert av tyskerne til rekreasjonsbruk for rikskommisær Josef Terboven.

Etter krigen igangsatte Aaby restaurering av gården som i 1953 ble overtatt av hans nevø. Idag består gården av 2000 mål skog og utmark, hvorav nærmere 500 mål utgjør en av landets flotteste golfbaner.

Kilder:

 • Egen erfaring
 • Støtvig Hotell
 • Ingebrigt Steen Jensen
 • Pergo
 • 2080.no

#plankebyjentene består av:

Tre venninner hvorav May-liss Vangol skriver i reisebloggen malivasverden, Signe Kari Solbrekke er sjåføren og sekretæren vår og så har du meg, Mette Gry Larsen som skriver i reisebloggen urbantoglandlig.

Når vi først var #lykkeligkortreist – fra Fredrikstad til Larkollen, var ikke turen lenger til Moss enn at vi ønsket å besøke onkel Blå for å smake lunsjeretter og kaker. I tillegg besøkte vi et par andre koselige steder som du vil kunne lese om i et annet innlegg fra min hånd.

Oppholdet er gjort i samarbeid med Støtvig Hotel. Det er ikke lagt noen føringer for hva jeg skal skrive og mene om oppholdet. Jeg står alltid helt fritt til hva jeg ønsker å dele med mine lesere.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: