0 DestinasjonerI ,

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - Gallionsfigur på et skip - Tall ships races

Jeg gleder meg allerede til å rusle rundt i byen for å se på disse fantastiske seilskutene. Noen få er fullriggere, det vil si at de har tre master, mens andre har flust av andre maritime detaljer som mange elsker å få se på nært hold.

Ikke nok med at det syder av liv i Fredrikstad disse dagene hvor seilskutene ligger på geledd langs alt som er å oppdrive av brygger i byen vår. Heldigvis er det mange av dem. Men det er virkelig fantastisk å ta seilskutene, med deres detaljer, i nærmere øyesyn.

Sist Tall Ships Races var på Fredrikstad-besøk var jeg skodd verken når det gjelder å ta bilder eller å skrive blogginnlegg. I 2019 møter jeg forberedt sammen med andre pressefolk. Dette skuet vil jeg ha med meg, også inn i detaljer, både når det gjelder kunnskap og i bilder. Håper du blir med til sommeren, enten direkte i Fredrikstad eller via bloggen min.

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - Tall ships races sett fra Kråkerøybrua

Det var en fornøyelse da Tor og jeg kom ruslende over Kråkerøybrua i 2014 og kunne se de flotteste seilskutene som finnes i verden. Liggende tett i tett langs bryggene.

Tall Ships Races – hva er det?

  • The Tall Ships Races er et årlig internasjonalt arrangement for seiltrening som ble gjennomført for første gang i 1956
  • Arrangementet blir administrert av Sail Training International (STI) som har hovedkontor i Portsmouth, England.
  • STI er registrert som en ideell organisasjon med medlemmer over hele verden.
  • Et av hovedmålene til STI er å bidra til å utvikle og utdanne ungdommer mellom 15-25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

 

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - Tor på rusletur langs bryggene i Fredrikstad

Jeg tror jeg har mitt på det tørre når jeg nevner i en bisetning at Tall Ships Races er en høydare for Tor. Han har alltid vært en sjøens mann, noe han bekreftet for seg selv da han tok Kystskippereksamen for noen år siden.

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - Flotte gallionsfigurer

Flotte gallionsfigurer på mange av seilskutene

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - Christian Radich til kai i Gamlebyen, Fredrikstad

Seilskuter i mange variasjoner  i Tall Ships Races, Fredrikstad, 2014

Her ligger Christian Radich trygt og godt forankret til bryggen i Gamlebyen, Fredrikstad. Det er flott å se det yrende båtlivet som ofte blir en naturlig del av Tall Ships Races. En herlig sommerfølelse i Norges mest attraktive by å bo i, nemlig hjembyen min Fredrikstad.

Les gjerne: Fredrikstad – Norges mest attraktive by fyller 450 år

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - Detalj fra en båt

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - Detaljfoto fra et skip

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - Kollasj av båtdetaljer

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019 - På Kallera - Farvel til Tall ships races for denne gang

Da alle seilskutene var på vei ut Østerælva (Glomma) tok vi oss like godt en tur ut til Kallera (der jeg vokste opp ved Shellanlegget) og tok farvel – eller et ‘på gjensyn’ med Tall Ships Races. Idag vet vi at de stolte skutene med sine majestetiske rigger og ungdommelige mannskap  kommer tilbake til Fredrikstad 11.-14. juli 2019.

Har du lyst til å besøke oss i Fredrikstad kanskje? Denne fine byen som ligger ved Glommas utløp. Tenker du å overnatte i byen eller i nærheten er det lurt å bestille. Ryktene (de skal visst være sanne) forteller at det begynner å bli fullt i hoteller og pensjonater (per april 2019). Du kan selvfølgelig tenke alternativt; Camping, leie privat (se finn.no) eller airbnb.no Fredrikstad

Du er i alle fall velkommen til å delta på Tall Ships Races Fredrikstad 2019 – følg gjerne med på facebooksiden her.

Om du samtidig vil vite mer om hva som skjer i byen vår, kan du titte innom til Visit Fredrikstad Hvaler også.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til høyre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut langt nede under selve innlegget. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: