0 DestinasjonerI ,

Tall Ships Races er tilbake i Fredrikstad i 2019

Gallionsfigur på et skip - Tall ships races

Jeg gleder meg allerede til å rusle rundt i byen for å se på disse fantastiske seilskutene. Noen få er fullriggere, det vil si at de har tre master, mens andre har flust av andre maritime detaljer som mange elsker å få se på nært hold.

Ikke nok med at det syder av liv i Fredrikstad disse dagene hvor seilskutene ligger på geledd langs alt som er å oppdrive av brygger i byen vår. Heldigvis er det mange av dem. Men det er virkelig fantastisk å ta seilskutene, med deres detaljer, i nærmere øyesyn.

Tall ships races sett fra Kråkerøybrua

Det var en fornøyelse da Tor og jeg kom ruslende over Kråkerøybrua i 2014 og kunne se de flotteste seilskutene som finnes i verden. Liggende tett i tett langs bryggene.

Tall Ships Races – hva er det?

  • The Tall Ships Races er et årlig internasjonalt arrangement for seiltrening som ble gjennomført for første gang i 1956
  • Arrangementet blir administrert av Sail Training International (STI) som har hovedkontor i Portsmouth, England.
  • STI er registrert som en ideell organisasjon med medlemmer over hele verden.
  • Et av hovedmålene til STI er å bidra til å utvikle og utdanne ungdommer mellom 15-25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

 

Tor på rusletur langs bryggene i Fredrikstad - Tall ships races

Jeg tror jeg har mitt på det tørre når jeg nevner i en bisetning at Tall Ships Races er en høydare for Tor. Han har alltid vært en sjøens mann, noe han bekreftet for seg selv da han tok Kystskippereksamen for noen år siden.

Flotte gallionsfigurer, Tall Ships Races, Fredrikstad

Flotte gallionsfigurer på mange av seilskutene

Christian Radich til kai i Gamlebyen, Fredrikstad - Tall ships races

Seilskuter i mange variasjoner  i Tall Ships Races, Fredrikstad, 2014

Her ligger Christian Radich trygt og godt forankret til bryggen i Gamlebyen, Fredrikstad. Det er flott å se det yrende båtlivet som ofte blir en naturlig del av Tall Ships Races. En herlig sommerfølelse i Norges mest attraktive by å bo i, nemlig hjembyen min Fredrikstad.

Les gjerne: Fredrikstad – Norges mest attraktive by fyller 450 år

Detalj fra en båt - Tall ships races

Detaljfoto fra et skip - Tall ships races

Kollasj av båtdetaljer - Tall ships racees

På Kallera - Farvel til Tall ships races for denne gang

Da alle seilskutene var på vei ut Østerælva (Glomma) tok vi oss like godt en tur ut til Kallera (der jeg vokste opp ved Shellanlegget) og tok farvel – eller et ‘på gjensyn’ med Tall Ships Races. Idag vet vi at de stolte skutene med sine majestetiske rigger og ungdommelige mannskap  kommer tilbake til Fredrikstad 11.-14. juli 2019.

Har du lyst til å besøke oss i Fredrikstad kanskje? Denne fine byen som ligger ved Glommas utløp. Det er lov til å være stolt av hjembyen sin vel?

 

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: