2 DestinasjonerI ,

På matmarked i Sainte Maxime – kan du kjenne duften?

Jeg er på matmarked i Sainte Maxime - kan du kjenne duften? Krydder og urter på matmarked

Åh, som jeg har gledet meg til å ta deg med på torsdagens matmarked i Sainte Maxime. Vi sto grytidlig opp, satte oss i bilen i Les Issambres, hvor vi bodde hele uken. Det var utrolig god stemning i bilen, for matmarkedet hadde vi virkelig gledet oss til å besøke.

Kjenn stemningen på matmarkedet i Sainte Maxime

Forventningene var skrudd skikkelig opp. Juhu!! Og med Tor som sjåfør og parkeringsplassfinner, så kunne vi jentene skravle og kose oss like inn i det fantastiske matmarkedet i Sainte-Maxime.
Jeg kan love deg at forventningene ble innfridd.

Jeg er på matmarked i Sainte Maxime - kan du kjenne duften? Tørkede roseblader

Tipset om å dra tidlig på matmarkedet stemte

Rådet jeg hadde fått på forhånd om å dra tidlig på markedet var helt korrekt. Det er noe med å ankomme før varmen blir for intens og dessuten er det er jo viktig å ha god tid til å se seg om og deretter handle. For når det gjelder matmarked har jeg en bit av et shopping-gen. For frisk, kortreist og gjerne økologisk mat har jeg virkelig sansen for. Jeg kan, en passant, fortelle deg at matmarked var en velegnet shopping for gutta i reisefølget også.

Jeg er på matmarked i Sainte Maxime - kan du kjenne duften? Delikatessebutikk

Delikatessebutikk med stor utvalg i tapenader

Jeg gikk selvfølgelig innom Annabelle for å hilse på henne og datteren som driver sin egen delikatesse-butikk inne i mathallen. Jeg hadde nemlig med ferske hilsninger fra en kjenning av dem i Norge (nemlig min bloggvenninne May-liss i reisebloggen Malivasverden).
Her var det stort utvalg i oljer og tapenader (som for det meste består av oliven og helst iblandet kapers) og andre lekkerbiskener.

Flere typer chilli
Flere sorter chilli

VI SOM ELSKER FRANKRIKE, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Frankrike. Meld deg gjerne inn i fellesskapet her.

Jeg er på matmarked i Sainte Maxime - kan du kjenne duften? Oliven, spekemat og krydder
Oliven, spekemat og krydder i mange varianter
Herlige bakstvarianter

Vi vil lage mer mat selv, med ingredienser fra et matmarked

I 2018 har vi bestemt oss for å bo slik til at vi kan lage mye mat selv. Vi er jo nødt til å handle på matmarkedet. Det kribler i meg etter å bruke en masse av de flotte råvarene og tilbehøret du finner på matmarkedet her.
Jeg tror du kan kjenne duften og sikkert også smaken av spekede pølser med tapenader, godt brød og noe leskende å drikke til.

Stilleben fra matmarked i Sainte-Maxime

Dagens innkjøp på matmarkedet er gjort og det bærer videre til stranden

Etter ett par timer så var mye gjort. Innkjøpene som vi skulle gi i gave til familien samt dagens rasjon av baguetter og bananer (til lunsj på stranden), så bar det rett ned på hovedstranden på nedsiden av gamlebyen. Herlige London altså, hvor mange inntrykk kan en nordboer makte å ta inn over seg da?
Og jeg har bare såvidt startet på alt jeg vil vise deg fra mine fantastiske opplevelser langs den franske riviera og de vakreste små landsbyene rund omkring.

Linker til flere herlige steder vi har besøkt i Frankrike

FØLG URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

Her finner du mer informasjon om Sainte Maxime: Turistinformasjon om Sainte-Maxime

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

2 Kommentarer

 • Svar
  Thrine Jscobsen
  17. september 2022 at 15:37

  Tusen takk for flott skildring av natur kultur arkitektur og gastronomi

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   19. september 2022 at 20:11

   Tusen takk for din fine tilbakemelding på artikkelen. Gleder deg nok til å flytte til Sainte Maxime tenker jeg. Reisebilder fra Mette

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: