0 DestinasjonerI ,

Kortreist tur til bjørneløypa i Fredrikstadmarka

Nærbilde av utskåret bjørn i Fredrikstadmarka

Bjørneløypa i Fredrikstadmarka ligger skikkelig kortreist fra der jeg bor. Det er bare å ta på seg egnet turtøy, som denne dagen var full regnværshabitt, staver (jeg digger å gå med staver) og gjerne medbragt et par poser i lomma.

Hvorfor poser, det får du vite litt lenger ned i innlegget (jeg har ikke hund for å si det sånn).

Ender i andre Bjørndalsdam i fredrikstadmarka

Hva har Fredrikstadmarka å by på?

 • Hver årstid har sin sjarm, men høsten er en favoritt synes jeg. Den klare luften, sol eller regn, jeg liker begge deler.
 • Her er det tilrettelagt for alle. Bruker du rullestol, så er det mange turveier (stier ville være et for snevert ord i denne sammenhengen, det er fine skogsveier det er snakk om) som passer for deg også.
 • Titter du litt utenfor turveiene, så kan du i den riktige årstiden finne sopp og bær her. Du kan spise deg mett på turen altså, i tillegg er måltidet kortreist, sunt og økologisk.
 • Ved andre Bjørndalsdam får du nesten alltid se masse fine ender.
 • Er du ekstra heldig så møter du på en elg i løypene. Det gjorde vi en gang vi gikk på ski her inne sammen med et besøkbarn vi hadde med på tur. Hester med ryttere har jeg også opplevd.

Bjørneløypa i Fredrikstadmarka

Denne dagen traff jeg på en mengde med dyr, men de var utskåret i tre. De er skåret ut med motorsag av amerikaneren Jordan Anderson.

Bjørneløypa - Ulv i Fredrikstadmarka

REISETIPS! Her finner du flere av mine tips til hva du kan gjøre en dag i Gamlebyen

Bjørneløypa i Fredrikstadmarka - utskåret rev

FØLG URBANTOGLANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

Kortreist tur i Fredrikstadmarka - utskåret ugle

OPPLEVELSER! Når du først er i Fredrikstad er det flere ting du kan finne på – her viser jeg deg mer av hva byen har å by på!

Bjørneløypa - kortreist tur i Fredrikstadmarka

De glir så flott inn i skogen, et eldorado for barna, men jaddenimeg synes også jeg det er fantastisk fint.

Mer om dyreprosjektet langs bjørneløypa i Fredrikstadmarka kan du se i lenken her.

Har du et eget mosested kanskje?

Så var det dette med poser i lommene da, de trenger jeg nemlig når jeg kommer til denne plassen. Hit går jeg hver høst for å plukke forskjellig type mose som jeg bruker i høstkrukkene mine i Furulunden samt til dekorasjoner når jeg pynter til jul inne.

Og, ja! Jeg har spurt om lov til å ta litt av mosen. Det er knapt synlig at jeg har forsynt meg. Spør alltid om lov før du forsyner deg av annen manns eiendom, også kommunens.

Mosested i Fredrikstadmarka
Kortreist tur til bjørneløypa i Fredrikstadmarka - Naturens mangfold

Det hender også at jeg finner de vakreste greiner med lerkekongler på. De er også utrolig fine å bruke og pynte med, både ute og inne. Som du forstår så byr en tur i Fredrikstadmarka på mye mer enn bevegelse for kroppen.

Jeg får flere goder ut av en kort skogstur i Fredrikstadmarka

 • Det er kortreist
 • Mosjon for kroppen
 • Balsam for sjelen
 • Mye vakker natur å bivåne
 • Fritt rom for tanker og inspirasjon
 • Å se bjørneløypa
 • Så er det mosen da, som er helt unnværlig for meg
 • Ønsker du å strekke litt på musklene så er det satt opp stativer for mange typer øvelser langs andre Bjørndalsdam. De har jeg ikke prøvd ennå, men en vakker dag ser du meg kanskje sprellende i et av dem for å strekke ut etter turen, kremt
Kortreist tur til bjørneløypa i Fredrikstadmarka - plukke mose
Litt av mosefangsten denne dagen
Kortreist tur til bjørneløypa i Fredrikstadmarka - Pumpehuset ved 2. bjørndalsdam
Pumpehuset som ligger ved 2. dam i Bjørndalen

Bjørndalsdammene i Fredrikstad

 • De tre dammene i Bjørndalen var opprinnelig ment som en del av byens vannforsyning.
 • I dag er det et vakkert turområde som passer perfekt til vandring, sykling, skigåing på vinteren og bading om sommeren.
 • Her er det også flere rasteplasser, trebord og -stoler. Så er det fint vær er det bare å ta med termosen og noe godt å bite i.
 • Er du nybakt mamma/pappa, så er dette stedet for adspredelse med baby i barnevogn.
 • Bjørndalen i Fredrikstadmarka ble kåret til landets beste uterom 2013.

Jeg er sikker på at du har et fint turområde i ditt nærmiljø, kortreist og naturlig. Del gjerne et bilde av det i kommentarfeltet, enten her i innlegget eller på Facebooksiden. 

Jeg har samlet bilder til dette innlegget både fra en solfylt dag og en regnværsdag. Har du lyst til å se hvordan vannet mellom tredje og andre Bjørndalsdam fosset og ga skikkelig lyd fra seg på regnværsdagen, så ta en titt i denne korte videosnutten.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: