6 DestinasjonerI ,

Køge i Danmark – jeg lot meg sjarmere

Køge i Danmark - jeg lot meg sjarmere - gatelangs i byen

Køge var en helt ukjent by for meg inntil vi valgte å ta en overnatting i denne anbefalte byen på vei hjem fra Frankrike i 2017.

Byen ligger på Øst-Sjælland og kun 4 mil syd for København

 • Køge er rik på sjarmerende bindingsverksbygninger og byen hadde kjøpstadsrettigheter allerede i 1288 så vi snakker om en riktig gammel og ærverdig by.
 • Hit kan du komme med både bil og tog. Dessuten går det ferge herfra og over til Rønne på Bornholm. Det er forøvrig også et sted jeg gjerne vil besøke en vakker dag.

Køge i Danmark - jeg lot meg sjarmere Detalj fra en forretning

Vi hadde kun en formiddag til disposisjon i Køges bysentrum. Været var grått og det var også en god porsjon vind, så vi bestemte oss for å gjøre byrunden kort og konsis. Den var likevel så sjarmerende at jeg godt kan tenke meg en tur innom her en annen gang vi er på bilferie i området.

Les også: Ting å se og gjøre i Lysekil

Køge i Danmark - jeg lot meg sjarmere - Boligområde i Køge

Å spasere rundt i gater belagt med eldgammel gatestein er utrolig sjarmerende, selv om vi denne dagen skulle haste videre på vei hjemover, etter en utrolig flott ferie i Frankrike.

Les også: Colmar – en eventyraktig provins i Alsace, Frankrike

Køge i Danmark - jeg lot meg sjarmere - Bird, av designeren Kristian Vedel, kjøpt i Køge

Ta en titt på denne skøyeren her. Noen ganger ser han sjenert ned, mens andre ganger kan han være skikkelig oppesen. Bird heter denne serien av fugler som er designet av Kristian Vedel. Bird fikk være med oss hjem fra Køge. Noen minner er det jo koselig å ha med seg hjem, ikke sant?

Køge i Danmark - jeg lot meg sjarmere - Spisesteder i Køge

Spisested vi fikk anbefalt på Køge Strandhotell hvor vi overnattet

Kvelden før vi var i bykjernen, ble vi anbefalt å prøve et av disse spisestedene som lå mellom Køge sentrum og hotellet vi overnattet på. Vi endte opp på RIB House med en giga spareribs. I tillegg klarte vi å få ned en softis som vi fikk lage selv. Vi har en egen evne til å få ned mer enn det som er godt for magen, men trøstet oss med at det tross alt var ferie. Og godt smakte det. Noen flere som kjenner seg igjen?

Vi overnattet på Comwell Køge Strand hotell. Det hotellet skal jeg fortelle deg om i et eget innlegg, for det er et skikkelig moderne og tøft hotell med et interiør og en frokost jeg synes det er verdt å fortelle om.

Så hvis du er på reise rundt København, ligger Køge ikke mer enn i overkant av 4 mil lenger syd. Byen er absolutt verdt et besøk.

6 Kommentarer

 • Svar
  Et bilde av gangen
  5. februar 2018 at 20:52

  Åh jeg vil tilbake til Danmark! Fristende, fristende, fristende 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   5. februar 2018 at 20:59

   Ja, det er virkelig noe med oss nordmenn og Danmark altså 🙂

 • Svar
  Sissel Tove Litzheim
  7. februar 2018 at 17:44

  Høres fristende ut å besøke en mindre by med sjarm og særpreg. Kunne tenke meg dit. Takk for tipset 😊

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   9. februar 2018 at 12:57

   Jeg liker også godt å komme til små, litt spesielle byer. Nye oppdagelser for minneboken det. Hyggelig å kunne tipse noen.

 • Svar
  OnTripDK
  23. mars 2020 at 21:00

  Tak for et dejligt og inspirerende indlæg. Vi er vilde med Køge og kommer der ofte. Den ligger også kun 20 kilometer fra hvor vi bor. Der er så mage smukke huse i den charmerende by og rigtig mange gode spisesteder.

  /Annette

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   23. mars 2020 at 23:22

   Takk for din hyggelig tilbakemelding Annette. Ja, det er virkelig en by jeg kunne tenke meg å reise tilbake til. Jeg ville gjerne være der litt lenger enn sist. Dte er så mye spennende å se der 🙂

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: