0 DestinasjonerI ,

I Port Grimaud finner du den fineste strand

I Port Grimaud finner du den franske rivieras flotteste strand - en av bungalowene på stranden

I Port Grimaud finner du den fineste strand. Det påstår ihvertfall mange turister og reiseoperatører. Jeg har ikke besøkt så uendelig mange strender, men jeg kan i alle fall samstemme i at denne stranden er utrolig flott.

Her er det plass for deg, enten du velger kun å nyte strandlivet, bo i en koselig bungalow, har med deg campingvogn eller bobil. Fritt fram altså. Eller du kan gjøre som vi gjorde i år, leie leilighet. Vi leide en leilighet i Les Issambres og tok dagsturer hit. Neste år velger vi å leie leilighet i Sainte Maxime og besøke enda flere vakre steder i Provence. Vi har nemlig latt oss sjarmere av trange smug, mye historie, god mat og deilige badestrender.

Campingplassen ligger i bakkant av stranden og her er det  toaletter og herlige dusjanlegg under åpen himmel som kan brukes av campingturistene.

I Port Grimaud finner du den franske rivieras flotteste strand - Sandslott i strandsonene i Port Grimaud
I Port Grimaud finner du den franske rivieras flotteste strand - Den sydlige stranden i Port Grimaud

Ta en titt på Port Grimauds herlige strand

Ikke nok med at solen skinte fra skyfri himmel (noe den forøvrig gjorde hele uken vi var ved Middelhavet), men badetemperaturen var så forfriskende deilig at svømmingen min gikk inn i en helt ny fase – det vil si å svømme mer enn ett par tak før det er så kaldt at jeg vil opp på land for å varme meg. Jeg fikk altså brukt svømmemusklene mine.

I Port Grimaud parkerer du befriende bilen på utsiden av porten og rusler inn i denne Kardemommebyaktige kanalbyen.

I denne artikkelen ser du oss på besøk i Port Grimaud – en idyllisk perle på den franske riviera

I Port Grimaud finner du den franske rivieras flotteste strand - Stilleben med strandting,

Her er sanden så varm at det er en god idé å ha strandsko på føttene. Jeg kjenner en euforisk glede over å kunne rusle rundt i den mykeste sanden du kan tenke deg. Og går du nede ved vannkanten kan du jo saktens slenge av deg skoene og nyte det salte, krystallklare vannet også, og med sand mellom tærne selvfølgelig.

I Port Grimaud finner du den franske rivieras flotteste strand - Den nordlige stranden

Stranden kan godt deles inn i en sørlig og nordlig del

I den nordlige delen av Port Grimaud ligger en flott og lang strand med fin og lys sand. Her er det et par strandbarer, og det er også her er det er flest strandgjester og mest livlig.
I høysesongen er det muligheter for en lang rekke vannsportsaktiviteter som jetski, paraseiling, bananbåt, havkajakk og mange seilsportsaktiviteter. Det foregår på den nordlige delen av stranden.
Den sørlige delen (som du ser på bildet over her) er langt roligere og du vil finne en restaurant midt på stranden, hvor det også leies ut solsenger og parasoller. Det var her vi valgte å slappe av og selvfølgelig bade myyye.

I Port Grimaud finner du den franske rivieras flotteste strand - Utsikt mot St. Tropez, sett fra Port Grimaud

Det var en del båter som hadde ankret til i denne bukten mellom Port Grimaud og St.Tropez.

FØLG URBANTOGLANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

I Port Grimaud finner du den franske rivieras flotteste strand - Båtliv i St. Tropezbukten sett fra Port Grimaud

Så må jeg bare få si at det er herlig når Tor også har noe fint å se på innimellom svømmetakene. For er det båter i nærheten, da hviler han øynene og nyter utsikten. Han er og blir en båtmann selv om vi nettopp har solgt båten vår. Kanskje kan vi leie oss inn på en seilbåt på rivieraen neste år. Der kan han jo bidra med sin kunnskap, han har da ikke Kystskippersertifikat for ingenting. Der fikk jeg saktens en fin idé for neste års ferie altså.

I Port Grimaud finner du den franske rivieras flotteste strand - Fra strand og rett over til restaurant i Port Grimaud

Dette er restauranten på den nordlige delen av stranden. Vi rakk ikke å prøve ut denne i og med at vi hadde andre planer med de 10 vennene vi reiste sammen med. Men neste år kanskje?
Nous reviendrons bientôt

Her kan du hente turistinformasjon fra grimaud-provence.com

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Frankrike, bilder, tips, råd er Facebookgruppen hvor vi inspirerer hverandre til reiser i Frankrike. Meld deg inn her.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: