0 DestinasjonerI

St.Tropez er for sånne som deg og meg også

Entreen til St. Tropez

Til tross for sitt rykte som festby for de rike og berømte, så har St. Tropez klart å holde på sin sjarm. Besøker du St. Tropez utenfor sesongen så er det en rolig liten fransk småby (tidligere firskerlandsby). Det er mer av denne delen jeg ønsker å se neste gang jeg besøker denne byen, i tillegg til å få med meg et av markedene og en av de flotte badestrendene.

Kan du tenke deg noe bedre enn å rusle i bilfrie, trange brosteinsbelagte gater. Her er det store muligheter for shopping, inntak av deilige måltider på et godt utvalg av sjarmerende restauranter og koselige og avslappende strandklubber.

Dette er en by med en atmosfære av en annen verden spør du meg. «Du ser flere fakta i bunnen av innlegget»

Eglise Notre-Dame de l’Assomption

Velkommen til min rusletur gjennom deler av St. Tropez

Vi valgte å kjøre med bil til St. Tropez en sen ettermiddag, både fordi det ikke er så varmt på den tiden av døgnet og fordi vi ønsket å kjenne litt på atmosfæren som byen gir etter mørkets frembrudd. Nok et utrolig godt tips fra Lise og Steinar i vennegjengen på tolv som vi ferierte sammen med. De har nemlig feriert i området i en årrekke, og gledet oss med los gjennom mange flotte severdigheter.

Langs bryggene i St.Tropez

Jeg vet ikke helt hva jeg hadde av forestillinger før vi ankom St. Tropez, men jeg må innrømme at luksusyachtene var digre og hjelpemannskapene mange, der hvor de stelte og pusset yachtene etter beste evne. Samtidig slo det meg at husene langs bryggen var helt som jeg har sett ellers i Frankrike, litt skjeve, gamle, fargerike og utrolig sjarmerende. Folkene som gikk i gatene virket også helt som deg og meg; Single, kjærestepar, unge og gamle.

Kunstuttrykk St. Tropez

Kunstuttrykk i en av gatene i St. Tropez

Les også: Colmar – en eventyraktig provins i Alsace, Frankrike

Dior-huset St. Tropez

Kjente og etablerte designere er godt representert i St. Tropez

Vi nøt etter hvert å komme litt bak entreen inn til St. Tropez. På markedsplassen og i området der hvor alle de velkjente og -etablerte designerne er representert. Her ser du det utrolig vakre Diorhuset.
Neste gang jeg rusler rundt i denne byen, vil jeg ta lunsjen i hagen her og bare fornemme rikdommen og duftene fra denne kjente parfymegiganten.

Lise og meg utenfor Dior-huset

 

Moteforretninger i St.Tropez

Kjente designforretninger er godt representert i St. tropez

Fra kunstgalleri/forretning St. Tropez

Kunstforretning/galleri i St. tropez

 

Le Schpountz spisested i St.Tropez

Et av mange sjarmerende spisesteder

Noe av hyggen ved å reise rundt i småbyene på den franske riviera er jo selvfølgelig å innta flere deilige måltider ved de mange og koselige restaurantene. Her på Le Schpountz ble vi sjarmert i senk av en gatesanger som flørtet og sang kjente sanger fra et godt sammensatt repertoar, noen kamerater som drakk sin avkjølte hvitvin og matretter for enhver smak blant oss tolv som var en snartur innom St. Tropez.

Kveldsstemning langs bryggene

Kveldsstemning langs bryggene

 

Kveldsstemning i bukta St. Tropez

Jeg slutter meg til det den britiske baronen Lord Brougham skrev da han kom til den franske riviera i 1834:

«Jeg nyter det deilige klimaet, synet av det dype, blå Middelhavet og appelsinlundene som parfymerer lufta, mens skogen bak oss, som ender i Alpene, beskytter oss fra de nordlige vindene».

Senere i år når Tor og jeg skal til Sør-Frankrike, er det mange nye steder vi ønsker å oppleve, men samtidig frister det å ta turen innom enkelte av de stedene vi var på i denne ferien. Her i St. Tropez frister det virkelig å se enda mer av det som åpenbarer seg i de forskjellige bydelene av arkitektur og spisesteder. Og badetøy, det må vi definitivt ha med.

Fakta om St. Tropez:

  • Du kan kjøre bil og parkere på en diger parkeringsplass like ved byen. Dersom du ønsker å slippe å stå i bilkø, er det mulig å komme med båt fra Sainte-Maxime. Båten går hvert 20 minutt i høysesongen.
  • De berømte markedene er hver tirsdag og lørdag fra kl. 8 – kl. 13.
  • Det er to områder med strender rett utenfor byen. Den ene ligger vest for byen, der man kjører inn. Disse strendene blir kallt Plages de St Tropez, men dette er ikke de berømte strendene man hører om.
  • De største strendene ligger et lite stykke sør-øst for sentrum og kalles Plages de Pampelonne. Strendene strekker seg ca 5 km og er delt inn i mange mindre seksjoner, med egne hoteller, solsenger, restauranter og utesteder.
  • I månedsskiftet september-oktober arrangeres det hvert år en regatta. Dette er en stor begivenhet og du får se noen vakre seilskuter om du er heldig og er i St. Tropez når det arrangeres
  • Rett øst for byen ligger det en festning på en liten høyde. Festningen stammer fra begynnelsen av 1600-tallet, og det er også et museum der. Fra festningen har man flott utsikt utover byen.
  • Byen ble for alvor berømt i 1956 da filmen «…og Gud skapte kvinnen» ble spilt inn her med bl.a. Brigitte Bardot. Filmen, Bardot og byen opplevde umiddelbar suksess. Den søvnige lille fiskerlandsbyen ble over natten invadert av «jet sets» som fremdels kommer tilbake sommer etter sommer.
  • Tor og jeg var på bilferie til Sør-Frankrike, mens resten av vennegjengen tok fly til Nice hvor de leide bil.
  • hjemmesiden til France.fr finner du masse reisetips om Frankrike på norsk.
  • Norske Edna har et eget lunsjsted i St. Tropez som mange nordmenn er innom når de er innom byen.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: